Dolar 32,5997
Euro 34,8182
Altın 2.496,46
BİST 9.465,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Yağmurlu
Zonguldak
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 23°C

Arslan Keleş “Süreçte çok işler yaptık”…

Arslan Keleş “Süreçte çok işler yaptık”…
31 Ağustos 2022 19:26
355
A+
A-

Süreçte çok işler yaptık…

 

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Odanın organ seçimlerinin 1 Ekim’de yapılması istemiyle İlçe seçim Kurulu’na müracaatta bulunduklarını bildirdi.

Keleş Ereğli TSO Hizmet binasındaki Yaşar Tetiker Salonu’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, seçim süreci ile ilgili bilgiler aktardı.

İlçe seçim kurulunun değerlendirmesi ardından seçimin yapılacağı yerin belirleneceğini anlatan Keleş, şunları söyledi.

SÜREÇTE ÇOK İŞLER YAPTIK

“Dört yıl önce göreve geldiğimiz zaman şehrin dokusunu bilen bu şehirde yaşayan, nefes alan, istihdam yaratan insanlarla birlikte kurmuş olduğumuz meclisimiz ve yönetim kurulumuz ile birlikte, bugüne kadar bu şehrin ihtiyaçlarını öncelik aldık. Bunun içerisinde kişisel yada belli bir menfaat gruba yönelik bir çalışmamız olmadı. Şehrin genelini ilgilendiren konularla ilgili olarak şehrin seçilmişleriyle ve atanmışlarıyla bir arada çalıştık. Bu süreçte çok iyi işler yaptık ve bugüne kadar hiç konuşulmayan konuları dile getirdik. Akabinde de bunlarla ilgili somut gelişmeler kaydetti. Elbette Ereğli TSO’nun elinde 2650 üyesinden almış olduğu muhteşem bir güç var. Bu gücü hep arkamızda hissettik ama iş yapmak için Vali, Kaymakam, milletvekili, belediye başkanı ve bürokratlar; hepsine ihtiyacınız var. Buradan öncelikle Zonguldak’ın 5 milletvekiline de teşekkür etmek istiyorum. Kapımız bölgemizin milletvekillerine kapımız hep açık oldu. Tüm milletvekillerimizi odamızda ağırladık ve ilçenin sorunlarını dile getirdik, çözüm önerilerimizi sunduk ve ortak paydada buluştuk. 5 milletvekilimiz de bize her anlamda katkı sağladı. Bizler 4 yılda bir seçiliyoruz ama atanmışlarda böyle bir durum söz konusu değil, sıkça değişebiliyorlar. Bunun yanı sıra yaşadığımız pandemi olumsuzluğuna rağmen şehrin ekonomisini geliştirecek, sosyal dokusuna renk katabilecek, şehri bir adım öteye taşıyacak projeler peşinde koştuk. Bu sürede kişisel çıkarlara yönelik hiçbir firişim ve çaba içinde de bulunmadık. Hiç kimse ile de kavgamız yok. Çünkü kişisel olarak Oda başkanlığı yapmıyoruz. Yönetim olarak egolarımızdan ayrı vaziyette bu şehre faydalı olmaya çalışıyoruz. Herkes ile sürdürülebilir iyi ilişkiler kurmak üzere hayatımızı planladık ve bu doğrultuda da çalışıyoruz”

TEKRAR SEÇİME ADAYIZ

Oda olarak seçim sürecine girildiğini de hatırlatan Keleş, şöyle dedi:

“Seçme ve seçilme herkesin en doğal hakkı. Kimsenin hakkına saygısızlık edecek bir tutum ve davranış içinde olamayız. Odamızda da seçme ve seçilme hakkı tüzüğümüzde belirlenmiştir. Bugün itibarı ile seçime bir ay kaldı. Arkadaşlarımızla birlikte tekrar seçime adayız. Çok daha güçlü, yeni, genç ağırlıklı, bünyesinde kadın olan, şehrin her katmanını kapsayan bir organizasyon içerisindeyiz. Buradan şunun da sözünü vermek istiyorum. 2650 üyemiz olması dolayısıyla 7 meslek komitesi sayımız çok az. Bu sayıyı arttırmak bizim elimizde, Fakat gireceğimiz seçim periyodunda yanlış anlaşılmalara neden olmamak üzere komite artırımı yapmayacağız. Göreve seçileceğimiz 2 Ekim’den itibaren ise tekrar bu süreci gözden geçireceğiz.”

EN ÖNEMLİ KONU İSTİHDAM

Ereğli TSO başkanı Arslan Keleş İlçenin önemli konuları olduğuna değindiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Karadeniz Ereğli’de en önemli konu istihdam. Karadeniz Ereğli sanayisi, tersanesi ile güçlü; turizm potansiyeli de olan ama pek ortaya çıkmamış bir kenttir. Yaklaşık 180 bin nüfusuyla, 33 bin öğrencisi ile Zonguldak’a vermiş olduğu yüzde 40-45’lik vergi oranı ile İl genelinin her anlamda 3’e birinden biraz daha fazlası olan en önemli yerleşkesi. Temsil ve paylaşımda Karadeniz Ereğli hak ettiğini alamıyor. Karadeniz Ereğli’nin, mecliste çoğunluğu olan partilerden seçilecek sıralarda Ereğli’de yaşayan milletvekili olması lazım. Elbette şu anda 5 milletvekilimiz ile de uyum içerisinde çalışıyoruz ve katkı alıyor ama Ereğli’den bir milletvekilimiz olursa işlerimizi daha kolay yürüyeceğine inanıyoruz.

Ereğli’de sermaye birikim ve müteşebbis var. Karadeniz Ereğli’de artık 2. Organize Sanayi bölgesi (OSB) kurma çalışmaları hızla yürüyor. Burada yaklaşık 4 bin istihdam sağlanacak. Tersaneler bölgesindeki 2 firmamızın tapu sorunları çözüldüğünden iş hacimleri de arttı. Çalışan sayısı 1500’e yaklaştı. Ayrıca artık Askeri gemi ihalelerine de girebiliyorlar. Yine, Zonguldak bölgesinde olmayan şekliyle Alaplı’dan 2 mil açıktan başlamak üzere denizden Akçakoca sınırına kadar olan bölgede kafes balıkçılığı oluşturma çalışmalarında önemli yol kat ettik. Yaşadığımız şehri seven ve denizi kullanan kişiler olarak da, kimsenin yaşam alanına rahatsızlık vermeden, bir taraftan da ülkenin katma değerine katkı sağlayacak işlerin peşinde koşuyoruz. Bunu yapmak durumdayız çünkü yarın çocuklarımız bize hesap sorar.

5 ODA ORTAK HAREKETTE

Zonguldak’taki TSO’lar olarak ortak hareket ettiklerine dikkat çeken Keleş, “bir taraftan da ticare ve akrabalık ilişkilerimiz olan Alaplı ASO ile Ereğli TSO hemen hemen bir biri ile örtüşüyor. Alaplı TSO ile de ortak akıl ile projeler üretiyoruz. Kafes Balıkçılığı ile de Alaplı il ebirlikte hareket ediyoruz. Bu halkayı, bu şehri büyütmemiz lazım. Bu şehri kişisel hırs ve egolardan arındırmamız lazım. Bu şehirde kavgaya son veremiz lazım. Kavga edecek kimse bulamayınca kendi kendi ile kavga eden insanlardan bu şehri kurtarmamız lazım. Biz, ortak akılda büyük işler yapmak durumundayız” dedi.

MÜTHİŞ EKİP KURUYORUZ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, yeni döneme ilişkin oluşturacakları ekibe ilişkin ise “Çok kalabalığız. Fotoğraf karelerine sığmakta dahi güçlük çekeceğiz. Gerçekten güçlü, gayretli, müthiş bir ekip kuruyoruz. Akşamları bir araya gelerek toplantılarımızı yapıyoruz. Tabi ki ciddiye alınması gereken bir seçime giriyoruz. Arkadaşlarıma da gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse, bundan sonraki tüm meclis toplantılarımızda komite üyelerimizle beraber yapacağız. Ereğli’nin sorunları konuşulsun, biz de notlarımızı alıp takibini yaparak gerekli yerlere ileteceğiz. Dönemimizde yapılan güzel gelişmelerde başarı yönetim ve meclisimizin, başarısızlık benimdir” diye konuştu.

Keleş, ilçede kurulması planlanan Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli Kampüsü’nün de çalışmalarının sürdüğünü, bu konuda kimsenin endişe etmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Ereğli TSO Başkan Yardımcısı Tasin Tanyıldız, Ereğli TSO Meclis Başkan Vekili Taha Kuyumcuoğlu ile bazı yönetim ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantının ardından basın mensuplarına Ereğli pidesi, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.