Dolar 32,5571
Euro 34,8682
Altın 2.429,07
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 28°C
Az Bulutlu
Zonguldak
28°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

6 GÜNDE 600 KİLOGRAM GİYSİ TOPLANDI.

6 GÜNDE 600 KİLOGRAM GİYSİ TOPLANDI.
31 Mayıs 2021 13:28
339
A+
A-

6 GÜNDE6 GÜNDE 600 KİLOGRAM GİYSİ TOPLANDI. 600 KİLOGRAM GİYSİ TOPLANDI.

Alaplı Belediyesi, kullanılmayan giysilerin toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, kullanılamayacak durumda olanların ise tekstil geri dönüşüm ağına katılmasını sağlamak için başlattığı ‘giysi kumbaraları’ ile 6 günde 600 kilo giyim eşyası topladı.

Alaplı Belediyesi’nin 6 gün önce başlattığı tekstil geri dönüşüm projesi kapsamında ilçenin 25 noktasına yerleştirilen kumbaralar görevliler tarafından açıldı. Kumbaradan toplam 600 kilogram tekstil malzemesi toplandı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 1 haftada yoğun ilgi gören kampanyaya vatandaşların devam etmelerini beklediklerini söyledi.Talebe göre giysi atık kumbarası sayısının artacaklarını ifade eden Tekin, “6 gün önce İlçe merkezi ve mahallelerimizde erişimi kolay olan noktalarına ‘Giysi ve Tekstil Atık Kumbaraları’ yerleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, kullanılamayacak durumda olanların ise tekstil geri dönüşüm ağına katılmasını sağlamak için kampanya başlatmıştık.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı görevliler tarafından bugün açılan kumbaralardan 600 kilogram tekstil malzemesi toplandı.

Vatandaşın bağışladığı kullanılmış giysi ve ayakkabıların kullanılabilen durumda olanları ihtiyaç sahipleriyle buluşturulacak.Kulanılmayan durumda olanlar ise geri dönüşüme kazandırılacak. İlçe sakinlerinin giysi atık kumbaralarına olan ilgisi bizleri çok sevindirdi.

Kampanyaya vatandaşlarımızın devam etmelerini bekliyoruz. Ayrıca talebe göre kumbara sayılarını da arttırmayı planlıyoruz.” diye konuştu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.