Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 19°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Ailesine Kavuşturalım..

Ailesine Kavuşturalım..
13 Ocak 2021 15:56
610
A+
A-
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Morcu apartmanında yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 5 senedir apartmanın kazan dairesinde yaşayan, adının kimi zaman Hidayet kimi zaman da Fatih olduğunu söyleyen yaşlı adamın ailesine ulaşmaya çalışıyor.

Ereğli’ye bağlı Müftü Mahallesi Çamlık Sokak Morcu apartmanında yaşayan vatandaşlar yaklaşık 5 senedir kazan dairesinde yaşayan 66 yaşındaki vatandaşın ailesine ulaşmak için çaba sarf ediyor. Üzerinde kimliği olmayan ve hafızası sürekli olarak gidip gelen yaşlı adamın ihtiyaçlarını apartman olarak karşılamaya çalışan vatandaşlar, adının kimi zaman Hidayet kimi zaman da Fatih olduğunu ifade eden yaşlı adamın ailesini bir an önce bularak kavuşmasını sağlamak istediklerini ifade ettiler.

Gündüz saatlerinde binanın bahçesinde oturan, kedilerle vakit geçiren ve kazan dairesinde kendisine yapılan yerinde oturan yaşlı adama destek vermeye çalışan Apartman sakinlerinden Önder Uludağ, ‘DEDE’ olarak adlandırdıkları yaşlı adam için önceliklerinin ailesine kavuşturulmasını sağlamak, bunda başaralı olmamaları durumunda ise daha iyi bir ortama alınmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Uludağ açıklamada “Dedemiz yaklaşık 4-5 yıldır buralarda. Önceleri sokakta yatıyordu.

Daha sonra Kahvehanenin içerisinde yatmaya başladı. Soğukta kalmaması için kahveci ağabeyimiz içeriye aldı. Bizler sürekli olarak üst baş ve yemek işini ayarlamaya çalışıyoruz.

Ama yattığı yeri sizde gördünüz. Çok stabil bir ortam değil.
Bu PANDEMİ sürecinden dolayı hamamlar falan da kapandı. Daha önce hamama gönderiyorduk.

Şu anda ise üçüncü aydan bu yana duş bile aldıramıyoruz. Daha önce amcamızın ailesini bulmak için bir çabamız oldu. Emniyete gittik.
Kaymakamlık makamına dilekçemizi verdik. Emniyetteki arkadaşlar geldi. Amcamızı aldılar. Ancak bir sonuç çıkmadı. Biz burada kalması yerine biraz daha iyi bir ortamda kalabilecek yer ayarlanmasını istiyoruz. Ailesinin de bulunmasını istiyoruz. Bu adam ceviz kabuğundan çıkmadı. Muhakkak bir ailesi var diye düşünüyoruz.

Sonuçta bir tanıdığı, anne ve birisi mutlaka vardır. Belki onunda ailesi arıyordur. Biz ya ailesinin yanında ya da daha iyi bir ortamda yaşamasını istiyoruz. Burada olmasından rahatsız değiliz. Bir şekilde yemesini içmesini karşılarız.

Belediyemiz, kaymakamlığımız ya da ulaşılabilirse ailesine teslim etmek istiyoruz. Belki de hasta bilemiyoruz. Biz ve kahveci abi ile kahvehanenin müşterileri gelip ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.Apartmanın kazan dairesinde kalan yaşlı adam ise kendisinin Bartın ilinden ilçeye geldiğini, yakınlarda bir yakınının olduğunu ve belki bir gün onunla karşılaşacağını söyledi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.