Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

Öyle bir plan yaptılar ki yakalanmasalar Karadeniz Bölgesini dolandıracaklardı

Öyle bir plan yaptılar ki yakalanmasalar Karadeniz Bölgesini dolandıracaklardı
4 Aralık 2020 19:43 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2020 19:45
398
A+
A-

Zonguldak’ta cep telefonunu satılığa çıkaran kişiyi sahte dekont ile dolandıran şebekenin, ekiplerin titiz çalışması sonucu yakalandığı bildirildi.

 

Konuyla ilgili olarak Valilik tarafından yapılan açıklamada “02.12.2020 tarihinde internet üzerindeki bir alışveriş sitesinde cep telefonunu satılığa çıkaran Müşteki B.B. (36) ile cep telefonunu satın almak için ilimiz Milli Egemenlik Caddesi Manolya Park içerisinde buluşan şahıslar müşteki ile 11.500 TL karşılığında telefonu almak için anlaştıktan sonra ödemeyi EFT olarak yapacaklarını beyan edip cep telefonlarında bulunan bir program aracılığı ile müştekinin göreceği şekilde kurgusal olarak EFT işlemi yapıp önceden hazırlanmış sahte dekontu cep telefonlarından müştekiye göstererek ikna etmiş ve sonrasında “15-20 dakika sonra para hesabınıza geçer” diyerek müştekinin yanından ayrılmışlardır.

Ancak uzun süre beklemesine rağmen paranın hesabına geçmediğini fark eden müşteki Polis Merkezine şikâyette bulunmuştur.

Olayla ilgili Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan araştırmada şüphelilerin V.K (38), A.İ (29), A.S (19), F.Ç (18) isimli şahıslar olduğu, olaydan sonra Bartın İli Amasra ilçesine gittikleri tespit edilerek şüphelilerin Amasra’da yakalanması sağlanmış ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ilimize getirilmişlerdir.

Şüphelilerin aracında yapılan aramada farklı marka ve modellerde (9) adet ikinci el cep telefonu ile eşkâl değiştirmede kullanılan peruklar bulunmuştur.

Ayrıca şüphelilerin benzer şekilde Sakarya, Bolu ve Karabük illerinde de (4) farklı olay gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir.

Zonguldak genelinde halkımızın huzuru için dolandırıcılık suçlarına karşı yürütülen çalışmalara kesintisiz olarak devam edilecektir”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.