Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Parçalı Bulutlu
Zonguldak
16°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 20°C

ATATÜRK’ÜN PARTİSİNİN GENEL BAŞKANI KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYEN ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA

ATATÜRK’ÜN PARTİSİNİN GENEL BAŞKANI KENDİ GİBİ DÜŞÜNMEYEN ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA
26 Kasım 2020 20:57
686
A+
A-

Kılıçdaroğlu’nu sadece kınamak yetmez diyerek doğru bir hamle yapıp  hem kınadılar hem de mahkemeye verdiler…

 

 İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar öğretmenlerden gelen tepkilere daha fazla dayanamadı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pervasızca 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kullandığı,

“Hala o iktidarın peşinde giden varsa kimse kusura bakmasın ben o öğretmene; öğretmen demem” sözlerinden dolayı kınayarak, mahkemeye başvurduklarını ve öğretmenlerden özür dilemesini beklediklerini açıkladı.

 

Aşkar  şöyle bir açıklama yaptı ,

“24 Kasım Öğretmenler Günü’nde; ana muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Hala bu hükümetin peşinden giden öğretmen varsa, kimse kusura bakmasın ben ona öğretmen demem” ifadesi, 24 Kasım’da öğretmenleri yaralayan ifadelerden birisi olmuştur.

 

Öncelikle şunun bilinmesini istiyoruz ki, öğretmene saygı; öğretmenin iradesini de önemsemekle iradesine de saygı duymakla olur.

Eğer siz öğretmenin iradesine saygı duymuyorsanız, tek tip yakoben anlayışla sadece bizdensen öğretmensin, bizden değilsen öğretmen değilsin anlayışıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bir kısım insanların toplumun peşine iterek ötekileştirerek yapılan bir açıklama, aslında Türkiye Cumhuriyeti adına çok büyük talihsizlik olmuştur aynı zamanda ana muhalefet partisine çok yakışmayan bir ifade tarzı olmuştur, öğretmenlerimizi de son derece rencide etmiştir.

 

Öğretmenler olarak bizler; ülkemizde kamu ve özel sektör olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin öğretmen çalışıyor. Özellikle şunun bilinmesini istiyoruz; farklılıklarımız zenginliktir.

Allahu Teala isteseydi tek tip insan yaratırdı. Mesele birbirimizi anlayıp, mesele birbirimize saygı duymaktır.

Yoksa tek tip insan özlemi içerisinde olanlar geçmişte bu ülkeyi getirdikleri pozisyonları biz hatırlıyoruz. Biz birbirimize saygı duyarak, birbirimizi anlayarak 85 milyon Türkiye’yi daha ileriye taşıma noktasında kendi irademiz üzerindeki ipotek’i kabul etmediğimizi, bu sözlerinden dolayı ana muhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu kınadığımızı, Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi olarak bu yaklaşımından dolayı kendisini mahkemeye verdiğimizi ama bundan daha önemlisi olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütün öğretmenlerden özür dilemesini beklediğimizi belirtmek istiyorum” diyerek sözlerini bitirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.