Dolar 32,5854
Euro 34,7959
Altın 2.511,26
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Yağmurlu
Zonguldak
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 23°C

ÇILADIR’IN BATİYAÇI VE KOPYA KARTLAR İNCELEMEYE BAŞLANDI

ÇILADIR’IN BATİYAÇI VE KOPYA  KARTLAR İNCELEMEYE BAŞLANDI
5 Mart 2023 23:26 | Son Güncellenme: 5 Mart 2023 23:28
7.592
A+
A-

ADALET SONUNDA BATİYAÇI İNCELEMEYE ALDI.

Yaptığımız haber ses getirdi ve savcılık sahte Kartları  ve müsebbibi kimler varsa tek tek sorgulamaya başladı.

Gelin geçmişteki ihbarımızı hatırlatalım ;

 

Kdz Ereğli Baş Savcılığı Ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Dikkatine…

TIPKISININ AYNISI
BU KADARINA PES! 

CEMİYET BAŞKANI SEVER BÖYLE OYUNLARI KURMAYI .

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Tarafından Verilen Basın Kartının Bire Bir Kopyasını Türkiyede Sadece Batiyac Cemiyeti Yaptı.

Batiyac adlı Cemiyeti Başkanı  Sina Çıladır’ın  üyelerine dağıttığı basın kartının, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen (Turkuaz) basın kartıyla benzerliği hatta tıpatıp aynı olması bu kadarına da pes dedirtti.

Karadeniz Ereğli’de Ereğli Gazeteciler Derneğinde (EGD) seçime kadar Başkan Yardımcısı olan ve seçim sonrası sıcak koltuğundan indirilen junior Sina  kaybetmenin ve yok olan makamının sevdasına daha fazla dayanamadan  kendi oluşturduğu toplulukla kendini kurduğu cemiyete başkan yapmıştı hatırlasanız.

Junior Sina Çıladır’ın kurduğu   Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarlar Cemiyeti (BATİYAC) o dönem  sezona öyle hızlı bir giriş ve değişimle başladı ki görmeyen göz görmeye, duymayan kulak da duymaya başlamıştı…

Nasıl mı ?

Valilik , Emniyet Müdürlüğü,Belediye Başkanlıkları , Siyasi Partiler Hatta Tüm Sivil Toplum Kurum Ve Kuruluşları ziyaretlerinde  Akşamdan Baba Sina Çıladır’ın eleştiri bombardımanına tuttuğu  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ve Ak Parti İktidarı  sanki sabah hiç bir şey olmamış gibi junior Sina tarafından  sabah şekerleri sunucusu gibi öve öve bitirilemeyip konu aralarında Reis bey’in imzası ve izni ile açıldıka bile getirilmişti bu mübarek cemiyetleri…

Hatta kurum ve kuruluşlarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Beyin de nerede ise onlara görev adlettiği izlenimi verdiği tarzda çekmeli kelimeler ettiği ziyâret ettiği kişiler tarafından söylenmişti.

Daha evvelinde bunların KGK geçmişinde  da ise Mevlüt Çavuşoğlu ismi gündemden hic düşmedi hatta  iddialara göre EGD de pijama ihbarını değerlendiren ve rapor tutan emniyet müdürünü bile” biz sürdürdük “dedikleri dillerden dillere dolaşmıstı o dönem cam kafede…

Milli Eğitime yaptığı  saldırılarla gündeme oturan junior Sina  bu sefer de kanun dısi bir islem daha  yaptı ve bir süre önce üyelerine tanıtım kartı bastırdı.

Buraya kadar her şey normal.

Ancak basılan kartın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen ve “Turkuaz kart” olarak bilinen basın kartı ile bire bir benzer olduğu ortaya çıktı.

Benzerliğinde ötesinde taslağı ve rengi aynı olan kartta değişen sadece yazılar.

BATİYAC ın logosu, Sina Çıladır’ın ismi ve imzası bulunan kartı gerçeğinden ayırt etmek ise çok güç.

Bazı üyelerin bile benzerlik karşısında şaşkınlık yaşadığı ifade edilirken, cemiyetin böyle bir taklit kart yapması ve üyelerin “olurunu” alması ise düşündürücü.

Gerçek Turkuaz basın kartının taslağı üzerinden yapılan taklit Turkuaz basın kartının en az 25-30 kişiye dağıtıldığı öğrenildi.

BU BİR SUÇTUR !
BU KARTI ALAN VEREN TAŞIYAN SUÇLUDUR.

 

BU SAHTEKARLIK DEĞİLDE NE?

Bu kartlarla Otobüslere bedava binmeleri ve müzelere bedava girmeleri yasaktır.

Buradan soruyoruz;
Vasıflı gazetecilerin birçok belge göndermesinin ardından komisyona girerek yapılan incelemeler ve takipler sonucunda aylarca süren bekleme sürecinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Turkuaz kartı almaya hak kazanan gazetecilerin kartı gelişi güzel şekilde nasıl taklit edildi?

Bu kararda imzası bulunan JUNIOR  Sina Çıladır’a yönetimindekiler nasıl onay verdi?

İlk bakışta gerçeğinden ayırt edilmesi zor olan kartın yanlış algıya neden olacağı için bir yaptırım uygulanabileceği düşünülmedi mi?

Ayrıca, bazı üyeler bu kartları araçları içinde kullanabilir.

Zaten bazı araçlarda basın kartları mevcut!

Gerçekten gazeteci olmayıp tanıtım kartlarını büyütüp araçlarının önüne koyanlar olduğunu biliyoruz…

Ve taklit basın kartına HAYIR diyoruz.

Bu gibi durumlar mesleğimizin vasfını düşürüp, kamuoyunda saygının azalmasına da neden oluyor.

Gerisini sizin yorumlarınıza bırakıyoruz.

 

Karadeniz Ereğli’nin TEK Gerçek Doğru ve Tarafsız Haberleri Akgün Haberde

ADALET TECELLİ ETMEYE BAŞLADI.

Not :Sahtecilerin ellerindeki Kartlar ellerinden tek tek alınmaya başlandı Soruşturmanın devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.