Dolar 32,5961
Euro 34,7907
Altın 2.415,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 27°C
Az Bulutlu
Zonguldak
27°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

BU GÜN 3 KİŞİYİ ISIRDI…

BU GÜN 3 KİŞİYİ ISIRDI…
13 Aralık 2020 18:40 | Son Güncellenme: 13 Aralık 2020 19:10
1.330
A+
A-

KUDUZ KÖPEK!

Kuduz, virüs nedeniyle gelişen ve hayvanlardan bulaşan ölümcül bir hastalıktır.

Başta köpek olmak üzere pek çok evcil ve vahşi hayvanda görülebilir.Hastalığın kaynağı olan virüs, merkezi sinir sistemini etkiler ve beyinde iltihaba neden olur.

Bu hastalığın toplum yaşamında farklı biçim ve nedenlerle sirayet ettiği bünye ve beyinler var.Suyu ve ışığı görünce hırçınlaşan kuduz köpek misali,menfaati,parayı görünce deliren cinsinden.

Önüne geleni ısırırlar.Onlar için her hangi bir kaide, kural, kişilik ölçüsü yoktur.

Evveliyatlarında sokak köpekliği,daha çokbekçi köpekliği ve müdür köpekliği yapmışlıkları da vardır.

Bu köpekler bir kez dişlerine kan bulaşıp kudurduktan sonra şuursuzca saldırır, ısırır, karmaşadan, bilgi ve zihin kirlenmesinden beslenirler.

Hastalığın verdiği tahribatla herkesi kendileri gibi köpekleşmiş zannederler, önlerine çıkan her kemik parçası için durduk yere hırlaşırlar.

Oysa hayatta her şeye rağmen, köpekleşmemek, kudurmamak, insan kalabilmek, en büyük erdem.

Varsın birileri bu kudurgan halleriyle, diş geçirebileceklerini zannettikleri herkese sarsın, saldırsın.

İnsan kalma bahtiyarlığındakiler elbet bu onur bayrağını düşürecek değiller yere,birkaç çakallaşmış kuduz köpeğin karşısında.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.