Dolar 32,5224
Euro 34,9382
Altın 2.439,31
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 15°C

Düzce”de var Peki Ereğli’de var mı?

Düzce”de var Peki Ereğli’de var mı?
10 Ekim 2020 15:40
370
A+
A-

Küçükbaş hayvacılığına katkı.

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine Düzce’de 100 bin lira kredi desteği sağlanıyor..

Düzce’nin Yığılca ilçesinde ” Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var” projesi kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiricilerine kredi desteği verilecek.

 

Düzce İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Keleş bu konu ile alakalı  Yığılca İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bünyamin Ali ile bir araya gelerek ilçede yetiştiricilik yapan çiftçiler ile bir toplantı yaparak konu hakkında bilgi verdi .

 

Ve Projeden faydalanmak isteyen üreticilerin birliğe ya da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurmaları istendi.

  • Konuyla ilgili açıklama yapan Birlik Başkanı İsmail Keleş,in demesine göre  “Türkiye genelinde başlatılan proje ile küçükbaş hayvan yetiştiricilerine Ziraat Bankası aracılığı ile faizsiz 100 bin lira kredi verilecek.
  • Verilecek olan kredi 2 yıl ertelemeli 5 yılda ödenecek.
  • Başvuruların alınmasından sonra yapılacak olan araştırmalar ile destek şartlarının uygun olup olmadığı araştırılacak.
  • Kredi şartlarına uygun, hayvana bakabilecek arazisi olan gibi şartlar aranıyor. Devletimiz yetiştiricilerin en az 100 hayvanı olmasını istiyor.” ifadesini kullandı.
  • Bizde soruyoruz Kdz Ereğli de küçükbaş hayvancılığı işi ile uğraşanlara bu tür destek var mı ? Var ise konu ile alakalı bilgi paylaşımı yapıldı mı ?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.