Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 19°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Balıkçı barınağı elden gidiyor, uyarıyorum.

Balıkçı barınağı elden gidiyor, uyarıyorum.
7 Ekim 2020 19:52 | Son Güncellenme: 7 Ekim 2020 22:02
669
A+
A-

BALIKÇI LOKANTALARI SORUNU MECLİS GÜNDEMİNDE

POSBIYIK: UYARIYORUM, BALIKÇI BARINAĞI ELDEN GİDİYOR, 94 ÖNCESİNE DÖNÜYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bozhane’deki balıkçı lokantalarının sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Bunun için imar değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Başkan Posbıyık, Bozhane’de yaşanan olaylara da dikkat çekerek, “Uyarıyorum, balıkçı barınağı elden gidiyor, 94 öncesine dönüyor. Kapıyı kapattılar, insan sokmuyorlar. Akşamları tiner, kokain, bıçaklama, yaralama, açık alanda içki içme. Günaha giriyorsunuz. Tarihe not düşüyorum” dedi.

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda Bozhane’deki balıkçı lokantalarının sorunlarını gündeme taşıdı. Kaymakamlık, İlçe Tarım, İlçe Milli Emlak ve Belediye olarak sorunun çözümü için bir araya geldiklerini söyleyen Posbıyık, Su Ürünleri Kooperatifi’ne tepki gösterdi, Bozhane içinde yaşanan olaylara dikkat çekti.

Posbıyık, açıklamasında şunları söyledi:

“HAZİNENİN YERİ”

“Kaymakamlık, İlçe Tarım, İlçe Milli Emlak ve Belediye olarak bir araya geldik. Balıkçı lokantalarının sorunu nasıl çözülür diye masaya yatırdık. Bu ancak günübirlik turizm alanı olarak imar planı yapıldığı takdirde, imar planları da mülkiyet sahibi belediyeye müracaat ettiğinde değerlendirmeye alınabilir. Burada mülkiyet sahibi Hazine’dir. Tarım Bakanlığı’na tahsis edilmiş olsa bile burası Hazine’nin yeridir.

-1994 ÖNCESİNE DÖNÜYOR-

Balıkçı barınağı elden gidiyor, uyarıyorum. 94 öncesine dönüyor. Kapıları kapattılar, içerilere sokmuyorlar. Yürüyüş yolları yaptık, dünya para harcadık. Balıkçılara ağ yeri yaptık, aydınlatma yaptık. Halk dolaşsın diye yerler yaptık. Kapıyı kapattılar, insan sokmuyorlar. Akşamları tiner, kokain, bıçaklama, yaralama, açık alanda içki içme… Günaha giriyorsunuz. Tarihe not düşüyorum.

ÇEKEK YERLERİNDEN LOKANTADAN KOOPERATİF PARA ALIYOR-

1994’den beri oralarda büyük mücadele verdik. Aynı günlere geri dönüyoruz. Bunu da yapan bu yönetim. Çekek yerlerinin hepsini de Ereğli Belediyesi yapmıştır. Dünyanın parasını harcadık. Her birinden 60 bin lira devir parası alıyorlar. Halkta yanlış bilgi var, biz oradan da lokantalardan da para almıyoruz. Su ürünleri alıyor. Çekek yerlerine devir yaptırıyorlar, avantalarını alıyorlar. Ereğli eski o anarşist durumlara doğru gidiyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.