Dolar 32,5869
Euro 34,7990
Altın 2.499,78
BİST 9.453,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Yağmurlu
Zonguldak
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 23°C

YABANCI ZANNETTİĞİMİZ TÜRK MARKALARI

YABANCI ZANNETTİĞİMİZ TÜRK MARKALARI
2 Kasım 2020 11:00 | Son Güncellenme: 2 Kasım 2020 11:09
507
A+
A-

YABANCI ZANNETTİĞİMİZ TÜRK MARKALARI

1. PASTAVILLA MAKARNALARI

Pastavilla, adı itibariyle İtalyan markası sanılsa da has Türk makarnası. 1928’de kuruldu. O zaman adı Kartal Makarnaları iken 1992’de Pastavilla adını aldı ve bugünlere kadar geldi.

2. ENGLISH HOME

Turgut Aydın Holding’e ait olan English home adını almasındaki neden İngiliz stili ev tarzını yansıtmayı amaçlaması.

3. MADAME COCO

Kurucusu olan İlhan Tanacı English Home’un da eski sahibi. İlhan Tanacı aynı İngiliz ev stilini yansıtmak için English Home markasını oluşturduğu gibi Fransız tarzı bir hava vermek için de bu markasına Madame Coco ismini verdi.

4. L’ERA FRESCA

Sagra ve Tadelle’nin sahibiyken her şeyden vazgeçerek “L’era Fresca” markasıyla dondurmacılık yapmaya başlayan Ahmet ve Zafer Toksöz’e ait dondurma markası.

5. CAFE CROWN

Kahve zincirleri ve suda çözülebilir kahve markası olan Café Crown aslında Ülker’in çıkardığı bir marka.

6. LC WAIKIKI

İsmini Hawai’de bulunan Waikiki plajından ve Fransızca “arkadaşlar” anlamına gelen “Les Copains”den alan marka 1997 yılında Fransızlardan alınarak bir Türk markası haline geldi.

7. GRATİS

Latince ‘Bedava’ anlamına gelen Gratis, kişisel bakım perakendeciliğine giren Demir Sabancı’nın bir girişimi.

8. YU-MA-TU

Yusuf, Mahmut ve Tuncer kardeşlerin ilk hecelerinden oluşmuş elektronik bir uydu alıcısı markası.

9. GREYDER

İlk bakışta dünyaca ünlü bir yabancı marka olarak görülse de Greyder aslında, Çorum ilinin İskilip ilçesinden çıkmış olan bir Türk markası.

10. RODİ

İflas etmiş olsa da giyim markası Rodi’nin açılımı tam olarak şu: Ramazanoğulları Dikimevi.

COLLEZIONE, CASPER, KİNETİK, KOTON, LTB (LITTLE BIG), LESCON, , MUSLİM WALK, DYO, MADO, LAZZONİ, LOFT, RAMSEY, SARELLE, TEKZEN, COLIN’S, MAVİ, ESSE, LAZZONİ, LITTLE BIG, vb. gibi yabancı bilinen ama Türk firmalarının ürettiği markalardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.