Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

Annelerinin istediğini yerine getirmek için!…

Annelerinin istediğini yerine getirmek için!…
4 Kasım 2020 14:13
557
A+
A-

 

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 30 Ekim gece saatlerinde meydana gelen yangında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Altun Sever’in çocukları, okumak için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Alaplı ilçesine bağlı Yeni Siteler Çekirdek Tepe mevkiinde 30 Ekim Cuma gecesi saat 01.45 sularında Altun Sever’in evinde çıkan yangında, Altun Sever (41) ve oğlu Eren Sever (17) hastaneye kaldırılmış, Alaplı Devlet hastanesinde tedavi altına alınan Altun Sever yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Yangında 3 itfaiye eri de elektrik çarpması sonucu ve dumandan etkilenmeleri nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Yangının ardından evsiz ve annesiz kalan Altun Sever’in birlikte yaşadığı çocukları Eren Sever (17) Kerem Sever (13) ve Beyzanur Sever (18) annelerinin ilk eşinden olan ablaları Cansever Korkusuz (22) ve Şahsenem Korkusuz (23) yanına yerleşti.

Yangının yaşandığı gece annesi ile birlikte evde olan Eren Sever, yangının çıkış anını hatırlamadığını ve o anda kulaklık ile müzik dinlediğini söyledi. Annesini iki kez çıkartmak için girişimde bulunduğunu ifade eden Eren Sever, dumandan etkilendiğini ve annesini kurtaramadığını kaydetti. Eren Sever “Annemin tek istediği bizim okumamızdı. Okumak istiyorum. Hayırseverlerin yardımını bekliyorum” dedi.

Altın Sever’in ilk eşinden olan kızı Cansever Korkusuz ise konuşmasında, yetkililerden ve hayırseverlerden isteklerinin sadece kardeşlerinin okumaları için yardım edilmesi olduğunu söyledi. Cansever Korkusuz konuşmasında “Ben kardeşlerimin bırakın bu evde bu ilçede de kalmalarını istemiyorum. Burada onları hep kötü anıları bekleyecek. Ben sadece onların okumaları için destek istiyorum. Okumaları için ellerinden tutulmalarını istiyoruz. Çok zor bir durum. Annemin biz ilk eşinden olan çocuklarıyız. Bir ablam var. Biz annemden yıllarca ayrı yaşadık. Babam ile kaldık. Babam baktı ve büyüttü bizi. Üniversite okuduk. Kardeşlerimi ile çok sık değil ara ara görüşüyorduk. Ama onların yanında şu anda biz varız. Onları bırakmayacağız. Ellerinden tutacağız. Biz sadece okumalarını istiyoruz. Annemin tek dileği tek isteği buydu. Bizim elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. Bizler yardımseverlerin bunu duymasını istiyoruz. Onlar sadece okusunlar. Bizim tek isteğimiz tek dileğimiz bu. Benim tek başıma elimden gelecek bir durum değil” dedi.

YANGIN MUM’DAN ÇIKTI…

 

Mahallede esnaflık yapan Gülay Şentürk, Altun Sever’in çatı katında ki evinde elektrik olmadığını ve bundan dolayı da sürekli olarak hayatını kaybettiği yangın akşamı kendisinden 10 adet mum aldığını söyledi.

Gülay Şentürk açıklamasında, Altun Sever’in evinde elektrik olmadığını, alt kattaki binadan kablo ile elektrik aldıklarını, alt kattaki ev sahibinin sürekli olarak kabloyu elektrikten çekmesi nedeniyle Altun Sever’in sürekli olarak evde mum ile oturduğunu ve yangının çıkış sebebinin ise mumdan kaynaklandığını düşündüklerini ifade etti.

Yangın akşamında anneannesine giden Kerem Sever (13) ve Beyzanur Sever (18) ile yangın akşamı evde yangında yaralanan Eren Sever (17) kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.