Dolar 32,4929
Euro 34,7517
Altın 2.491,92
BİST 9.521,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Az Bulutlu
Zonguldak
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Bu güzel görüntü için iki tarafa teşekkür ederiz

Bu güzel görüntü için iki tarafa teşekkür ederiz
6 Ocak 2021 21:05
585
A+
A-
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde geçtiğimiz günlerde, park yerinden çıkarken meydana gelen kaza sonrasında yaşanan tartışma kavgaya dönmüştü.
Meydana gelen kavga sonrası, taraflar şehidin mezarında buluşup birbirlerinden özür dilediler.

Konu tatlıya bağlanmasının ardından şehit Jandarma Komando Er Ayhan Demircinin mezarlığında fatiha okundu.Olay 30 Aralık Çarşamba günü, İlçe Spor Müdürlüğü binası önünde meydana geldi. İddiaya göre Ahmet Akkaya, Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü önündeki aracıyla geri manevra yaptığı sırada arkasında bulunan Kamil Demirci’nin kullandığı araca çarptı.

İki taraf arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Güvenlik kamerasına da yansıyan kavga, medyaya taşınmıştı. Ahmet Akkaya ve şehit babası Kamil Demirci şehit Jandarma Komando Er Ayhan Demircinin mezarı başında buluştular.
Taraflar birbirlerinden özür diledi.
Ahmet Akkaya yaşanan durumdan dolayı Şehit babası Kamil Demirci’den özür diledi.
Ahmet Akkaya yaptığı açıklamada ‘’30 Aralık günü yaşanan bu talihsiz olayda, şimdi burada insani olarak buradayız, insanoğlu beşerdir. Hata yapmaya meyillidir. Rabbim hatalarımızdan dönmemizi bize emreder. Ben bu yaşanan olaylardan dolayı başta Kamil amcamız, şehidimizin babası Kamil amcamız olmak üzere, annemiz ve kız kardeşi arzu hanımdan sizlerin huzurunda tekrar tekrar özür diliyorum.
Olmaması gerekirdi.
Bu durumdan dolayı mustaribiz. Pişmanız. Ve bunun nezrinde başta şehit ailemiz olmak üzere onların nezrinde tüm şehit ailelerinden şehit yakınlarından tekrar tekrar özür diliyorum. Bizlerde bu vatanın evladıyız. Şehitlerimize de saygımız sonsuzdur. Ancak dediğimiz gibi burada bazı yandaş medyaların yaptığı imam, hatip vurgusu ya da şehit vurgusu üzerinden değil de insanı olarak buradayız. Bunları dile getirip yayın yapıp insanları birbirine ayrımlaştırıp ya da algı oluşturmadan dolayı çok üzgünüz. Hani böyle bir algı oluşturulmasına hiç gerek yoktu. Ben şehit amcam Kâmil amcam eğer müsait ederse elini de öpmek istiyorum. Kamil amcam hakkını helal et amcacım. Annem sizde hakkınızı helal edin. Yani gerçekten olmaması gerekiyordu.’’ dedi.

Şehit Babası Kamil Demirci yaşanan durumdan dolayı üzgün olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:‘’Keşke olmasaydı yani ben de üzgünüm keşke olmasaydı.

Şuradan şunu söyleyeyim ki, Türkiye’nin dört bir yanından Şehit aile ve gazi aileleri Dernek başkanı beni aradılar. Üzüntüme ortak oldular, onlara binlerce teşekkür ediyorum.
Yani keşke olmasaydı. Onlar benim ruh halimi her şeyimi biliyorlar yani onun için beni yalnız bırakmadılar, teşekkür ediyorum. Bu olay oldu o da benim evladım yerinde. Babalar her zaman ne kadar kızsa da evladına yürekleri dayanmaz affeder.
Ben de kardeşimi affediyorum.
Oldu bir şey yani, ne yapalım? İnşallah bundan sonra daha iyi bir adım atar. Daha sağlam atar.
Buda buna bir ders olur inşallah. Ben bir büyük olarak şeyim bu tavsiyem bu. Yani inşallah bir daha aynı acıyı ikimiz görmez inşallah, ne diyeyim başka bir diyeceğim yok yani.’’ Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Öztürk ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘’Bugünkü yaşamış olduğumuz Karadeniz Ereğli’de ki yaşadığımız bu olayı bizler de pazar günü duymakla beraber onun arkasına her iki tarafı dinleyerek. İnsanoğluyuz. Sayın Ahmet Akkaya’nın ifade ettiği gibi beşeriz. Bir an için bir gafletle bir hata yapıyoruz ama karşımızda şehit babası mı normal bir vatandaş mı olduğunu bilmeksizin.

Daha sonra ki bu olayın şehit babası olması öğrenince bu sebeple beraber yanlış bir yola düştüğünü yani hata yaptığını.
Bunun sonucunda birlik beraberlik içerisinde konuşaraktan bu işi bugünkü yaşanması gereken bu güzel görüntü için mücadele ederek. İnşallah bundan sonra ki sorunlarda bizler hepimiz bir insan olaraktan kimseye de bir gafletle kalkıp bir insan olarak bir zarar vermemiz gerektiğini düşünüyorum yani. Biraz daha sakin temkinli adım atmamız gerektiğini düşünüyorum. ’’dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.