Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Açık
Zonguldak
19°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Dün Yarının Büyükleri Olacak Fidanlara Tablet Dağıttı, Bugün ise Yanan Bölgeye 5 fidan ..

Dün Yarının Büyükleri  Olacak Fidanlara  Tablet Dağıttı, Bugün ise  Yanan Bölgeye 5 fidan ..
15 Ekim 2020 10:27 | Son Güncellenme: 15 Ekim 2020 10:28
357
A+
A-

KALAY’DAN İNCE VE ANLAMLI DOKUNUŞ

Yusuf Kalay Şehrimizin sert çıkışlı ama  samimi siyasetçisi olarak siyaset hayatına ismini yazdıran bir kişidir.

Sosyal paylaşım sitesinde de takipçisi bol olan merak edilip takip edilenler arasına ismini yazdıran Kalay Kendisini  siyasette rakip gören , Şehre hiç bir katkısı olmayan şövanist ayarcıları tarafından yok edilmeye çalışılan biri olsada  bu şehrin çocuğuna verdikleri ile insanlık dersi veren ve örnek gösterilen biridir.

Kalay bu sefer de insanlık dersi verdi ve Orman yangını ile büyük darbe gören Şehre 5 adet fidan gönderdi.

Bu güzel yaklaşımdan yaklaşık 10 gün önce Kalay  iyiliklerine bir yenisini daha  eklemiş ve şehrin en çok okunan demokrat gazetesi ne manşet olmuştu.

Hatırlayalım mı ?

Karadeniz Ereğlili iş İnsanı ve önceki dönem Ereğli Belediye Meclisi’nin en aktif üyelerinden Yusuf Kalay, iş ve sosyal çevresiyle birlikte kişisel çabalarını da katarak uzaktan eğitim gören öğrencilere destek verdi.

 

Kalay, dayanışma sonucu edinilen 3 adet laptop diye tabir edilen diz üstü bilgisayarı ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmasını sağladı.

 

Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören bir öğrencinin ardından Kavaklık İlkokulu’da eğitim gören öğrenciye ulaştırılmak üzere bilgisayarı okul müdürü Yaşar Ciğer’e teslim eden Kalay, bilgisayarların uzaktan eğitim programı da dahil her türlü kurulumunun yapıldığını belirterek şunları söyledi:

 

“Bugün burada uzaktan eğitime destek adı altında laptopu, tableti olmayan öğrencilerimize karınca kararınca eşimizden dostumuzdan, yurt dışında Ereğli’yi seven, Ereğli’de büyümüş kardeşlerimizin de vasıtasıyla edindiğimiz laptoplarımızı dağıtıyoruz. Bugün için 3 adet laptop temin ettik. Bir tanesini sayın müdürümüze ihtiyaç sahibi öğrencimize verilmek üzere teslim ettik. Diğerini de Atatürk Ortaokulu’ndan bir öğrencimize ulaştırdık. Üçüncü bilgisayarı ise yarın teslim ederek bu sürece katkıda bulunmak istiyoruz. Bunu bir başlangıç adımı olarak görüyor ve desteğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Bütün dostlarımızı, kamu kuruluşlarını ve bu işe gönül verenleri bu türden katkıya davet ediyoruz.”

 

CİĞER: “SALGIN, EĞİTİM ARAÇLARINI DEĞİŞTİRDİ”

 

Kavaklık İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer de desteğinden dolayı İş İnsanı Kalay’a teşekkür ederek, “Ülkemizi ve dünyayı saran corona virüs salgını nedeniyle eğitimlerimiz uzaktan eğitimle yapılıyor. Uzaktan eğitime geçince eğitimin boyutu değişti. Uzaktan eğitim hem kullanılan araç ve gereçleri hem de öğrenci ve öğretmenlerimizin katkı ve katılımını değiştirdi. Çocuklarımız daha çok bilgisayar, tablet gibi interaktif araçlarla eğitim görmeye başladı. Tabi bu süreç içerisinde ihtiyacı olan çocuklarımıza Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz kampanya başlattı. Bu kampanyaların yanı sıra duyarlı vatandaşlarımız da ihtiyacı olan çocuklarımız için çalışmalar yaptılar. Bu konuda Ereğlimizin medarı iftiharlarından Yusuf Kalay ağabeyimize teşekkür ediyoruz. Okulumuza gelerek birkaç çocuğumuzu bilgisayarla buluşturmak üzere bilgisayarları okulumuza takdim etti. Kendisine kamuoyu önünde çok teşekkür ediyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızdan da bu tür katkıları beklediğimizi belirtmek istiyoruz” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.