Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

Elektrik kesintileri yüzünden halk sokağa döküldü

Elektrik kesintileri yüzünden halk sokağa döküldü
14 Ekim 2020 12:49
576
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kepez Mahallesi Dağ Evleri Şehit Noyan Aydın Sokak üzerinde sürekli olarak kesildiği iddia edilen elektrikten dolayı vatandaşların zor anlar yaşadığı ifade edildi. Mahallede yaşayan ve ileri derecede KOAH hastası olan Ali Lülleci, sürekli olarak elektrikli hava makinesi ile hayata bağlandığını, elektrik kesintisi nedeni ile cihazları kullanamadığını, aracında ki hava tüpü olmasa çok zor anlar yaşayacağını ifade etti.

 

Ereğli’ye bağlı Kepez Mahallesi Dağ Evleri Şehit Noyan Aydın Sokak sakinleri sürekli olarak kesilen elektriklerden dolayı artık bıktıklarını ifade ettiler. İddiaya göre öğleden sonra saat 14.00 kesilen elektriklerin akşam saat 20.00’de geldiğini ve çocuklarının ders bile yapamadığını ifade eden mahalle sakinleri, evlerin karanlık olmasından dolayı çocukların evde durmadığını ve sokaklara inerek PANDEMİ döneminde büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

iki

Bir iki fatura ödenmeyince elektriklerin direk kesildiğini ifade eden mahalle sakinlerinden Nejla Davul “Çoluk çocuk ders yapamıyor. Sürekli bu rezilliği yaşıyoruz. Işıklarımız yok. Evlerimize giremiyoruz. Bir hasta arkadaşımız var. Arabasının aküsüne bağladığı cihaz ile hav alabiliyor. Yeni doğum yapan arkadaşımız evden çıkamıyor. Çoluk çocuğumuz rezil. Kaç tane evde buzdolabı çamaşır makinesi yandı. Bu çoluk çocuk Pandemi döneminde sokaklarda. Bu rezillikle kaldık sokaklarda. Hangi asırda yaşıyoruz biz. İnsanlardan çatır çatır parasını almasını biliyorsunuz. Bir ay para yatırmayınca kapıya gelip mühür basmasını biliyorsunuz” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Uzun zamandır ileri derecede KOAH hastası olan ve hava makineleri ile hava almaya çalışan Ali Lülleci ise elektriklerin kesilmesi ile aracında ki hava tüpünden çektiği hortum ile hava almaya çalıştığını söyledi. Lülleci konuşmasında “Hava olmasa hayatım kararacak. Evde elektrikli hava cihazlarım var. Elektrik kesintileri yüzünden onları kullanamıyorum. Arabamda ki hava tüpünden çektiğim hortum ile hava almaya çalışıyorum” dedi.

Elektrik kesintileri yüzünden halk sokağa döküldü

Elektrik kesintileri nedeniyle sokağa dökülen vatandaşlar mahalleye gelen polis ekiplerine dertlerini anlattılar.

 

<iframe width=”590″ height=”330″ src=”https://www.youtube.com/embed/4xyMT4IB1DI” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.