Dolar 32,3363
Euro 35,1170
Altın 2.239,10
BİST 8.734,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 9°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 9°C
Cum 10°C
Cts 14°C

POSBIYIK: EREĞLİ, ENERJİ-SA KAYNAKLI SIKINTILAR YAŞIYOR ..

POSBIYIK: EREĞLİ, ENERJİ-SA KAYNAKLI SIKINTILAR YAŞIYOR ..
18 Ocak 2021 17:28 | Son Güncellenme: 19 Ocak 2021 08:53
595
A+
A-
POSBIYIK: EREĞLİ, ENERJİ-SA KAYNAKLI SIKINTILAR YAŞIYOR

“ANA ARTERLERİ SÜREKLİ AÇIK TUTUYORUZ”
“ÖZELLEŞTİRMENİN SONUCU BUNLAR”

“ÖZELLİKLE YENİ Z KUŞAĞI ENERJİ KESİNTİLERİNİN BELEDİYEDEN KAYNAKLANDIĞINI ZANNEDİYOR. BİZİMLE İLGİSİ YOK”
“KAYMAKAM BEY DEVREYE GİRDİ, ENERJİ-SA EREĞLİ’YE ANKARA’DAN EKİP VE ARAÇ DESTEĞİ İSTEDİ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentimizi etkisi altına alan kar yağışıyla ilgili son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Belediye olarak ana arterleri sürekli açık tuttuklarını söyleyen Başkan Posbıyık, Ereğli’de Enerji-Sa kaynaklı sıkıntıların yaşandığını belirtti.
Özellikle yeni Z kuşağının elektrik arızalarının belediyeden kaynaklandığını zannettiğini anlatan Posbıyık, ‘Enerji kesintilerinin bizimle ilgisi yok.
Enerji-Sa’ya belediye olarak arızaların giderilmesi için her türlü desteği veriyoruz.

Bugün yaşadığımız sıkıntılar özelleştirmelerin bir sonucu” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentimizi etkisi altına alan kar yağışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ereğli’de Enerji-sa kaynaklı sıkıntıların yaşandığını vurgulayan Posbıyık, belediye olarak ana arterleri sürekli açık tuttuklarını söyledi.

Başkan Posbıyık, şu değerlendirmelerde bulundu:“Uzun zamandan beri karı özlüyorduk, kimi görsek ‘kar yağsa’ diyordu ama kar biraz fazla yağdı.
Dün gece saat 3.5’a kadar ekiplerimiz çalıştı. Ortam gayet iyiydi ama o saatten sonra yağan kar hala bütün yoğunluğuyla devam ediyor.
Bir takım aksaklıklar yaşanmaya başladı. Biz belediye olarak ana arterler üzerinde çalışıyoruz, bu konuda bir sıkıntı yok. Hastane yolu, mezarlık yolu gibi ana arterleri açıyoruz. Bütün mahallelerin ana arterleri açık.

-ENERJİ-SA KONUSUNDA ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR VAR-Ancak enerji sağlanması konusunda, Enerji-Sa’nın çalışmaları konusunda çok büyük bir sıkıntı var.

Zabıtamıza gelen şikayetler genellikle enerji konusunda. Özellikle yeni kuşak, Z kuşağı enerji sıkıntılarının belediye kaynaklı olduğunu zannediyor.
Yani Belediye’nin çalışma alanı diye düşünüyor. ‘Enerjimiz kesildi’ diye sürekli telefonlar geliyor. Hatta küfredenler dahi oluyor; ‘enerjimizi hala getirmedin’ diye. Halbuki enerjinin bizimle bir alakası yok. Ayrıca biliyorsunuz özelleşti. Enerji-Sa şu anda bakıyor. Bir çok yerde ağaçlar devrildi, elektrik telleri koptu. Enerji hizmetleri özelleşince, firmalar daha fazla kar elde etmek için az adam çalıştırıyorlar. Sonuç böyle oluyor. 3-5 adamla bunları yapamıyorlar. Ağaç devriliyor, ‘testeremiz yok’ diyorlar, belediye olarak peşlerindeyiz zaten. Testere getiriyoruz, ‘şu aletimiz yok, arabamız yok’ diyorlar araba veriyoruz. Bu şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz elimizden geldiği kadar ama maalesef çok yerde elektrik kesintileri oldu.

Benim olduğum bölgede, evimde de elektrik kesintileri yaşandı. –

ENERJİ KESİK OLDUĞU İÇİN BAZI NOKTALARA SU VERİLEMİYOR-Bir de sudan şikayet edenler var. Bizim su konusunda hiçbir sıkıntımız, problemimiz yok. Suyumuz bol, verebiliyoruz. Ancak tabii ki su enerjiyle bağlantılı bir iş. Özellikle Ereğli gibi çok yüksek kademeli bir bölgede biliyorsunuz su depoları da kademeli olarak yapılıyor. 6 merdiven diyoruz biz. Birincisinde su basılıyor enerji ile… Sonra 2,3,4… Oradan deşarj sistemiyle su Ereğli’ye veriliyor. Ama elektriğin kesildiği bölgelerde pompalar çalışmadığı için suyu depolara gönderemiyoruz ve depolarda su bittiği zaman da enerji gelmediği zaman suyu veremiyoruz. -ENERJİ-SA ANKARA’DAN EKİP

VE ARAÇ DESTEĞİ İSTEDİ
-Enerji-Sa ağırlıklı sıkıntılar çekiyoruz. Sayın Kaymakamımızla bir görüşme yaptık. Genel bir değerlendirme yaptık. Ankara’dan ekip çağırmış Enerji-Sa… Bir de kar makineleri geliyormuş. Öğleden sonra duruma iyice hakim olacaklarını söylediler. Ama şu bir gerçek;
Biz zaman zaman özelleştirmelere karşı çıktığımızda, ekonomik yönden iyi olduğu söyleniyor ama daha fazla para kazanmak için az adam çalıştırılması neticesinde de bu olaylarla karşılaşıyoruz. Mesela Süleymanbeyler’deki arıtma tesisimiz, elektrikler olmadığı için jeneratörle çalışıyor.
Jeneratörün mazotu bitmek üzere… 2 saatlik zamanı kaldı. Mazot yetiştirmek için sabahleyin bir hamle yaptık, yollarda arabalar kalmış. Mazot tankerimiz devrilme tehlikesi geçirdi, gidemedi. Şimdi ekipler oraya ağırlık verdiler. Jeneratör çalışsın, suda bir aksama olmasın diye uğraşıyoruz.

-ENERJİ ARIZALARININ BELEDİYEYLE İLGİSİ YOK-Ben özellikle şunu belirtmek istiyorum. Lütfen basın mensuplarımızdan da rica ediyorum. Bize yardımcı olun. Enerjinin Belediye ile bir alakası yok. Enerji arızaları belediyeyle hiç ilgili değil. Su kesintisi olan muhtelif yerlerde de enerji kesildiği için sorun yaşanıyor. Bunları herkesin bilmesini istiyoruz.

-ACİL HASTALARA YARDIMCI OLUYORUZ.

ANA ARTERLER AÇIK-Az evvel Kıyıcak Mahallesi’nden bir vatandaşla konuştum.

KOAH hastasıymış, enerji gelmediği için nefes alamıyor. Kendisine araba göndereceğimi ve belediyeye veya elektriği olan başka bir yere alıp hastalığı için kendisine yardım edeceğimizi söyledik. Yine diyalize girecek hastalarımızı zabıtamız götürüyor, çare üretiyor. Tüm hastalarımıza talep geldiği zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediye olarak sıkıntımız yok, ana arterler, hastane yolu açık. Ama şöyle bir şey oluyor: ‘Ben şu mahallede oturuyorum özel arabamı çıkaramıyorum gelin arabamı çıkarın ben dışarı çıkacağım’ diyor. ‘Bu koşullarda arabanı çıkarma’ diyoruz. Afet gibi kar var, önceliklerimiz var. Oraya da müdahale etmemiz mümkün değil. Bunu da söylüyoruz.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.