Dolar 32,5910
Euro 34,8590
Altın 2.491,84
BİST 9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Yağmurlu
Zonguldak
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 23°C

Resmen Dalga Geçer Gibi.

Resmen Dalga Geçer Gibi.
16 Aralık 2020 22:02 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2020 22:13
979
A+
A-

Zonguldak Milletvekillerince, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Kurtuluş Savaşı yıllarında batırılan Alemdar Gemisi’ne “İstiklal Madalyası” verilmesi istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Kanun teklifi sunulduğu bildirildi.

Bu habere kendi yorumumu ve Ereğli halkının bana konuştukları şikayetleri sentezleyip haber haline getirmemem sehrime ihanet olur düşüncesiyle bize servis edilen habere eklemeler yapma ihtiyacı duydum.

Her şey Bitti de işin magazin kısmında vekillerin bir araya gelip bu ortak evraka imza atmayı servis etmelerini ben anlayamadım şahsen kendi adıma …

Adama sorarlar;

Yeni mi vekil oldunuz diye ?

Aradan geçti tam 2,5 sene ,

nerede ise görev süreniz bitmek üzere

bu resmi vermek için geç kalmadınız mı?

Olaya bir Ereğli’li penceresinden bakıyorum!

Ereğli’nin Daha Önemli Sorunlarında Bu Birlikteliği Neden Göstermiyorsunuz?

Bu sadece bir fotoğraf vermek mi ?

Peki bu işlerin sonu ne olacak ?

Aslında biz Ereğli Halkının Erdemir’den beklentilerinin karşılanması noktasında sizleri bir arada görmek isterdik.

Mesela başka şehirlerde olduğu gibi işçi alımlarında önceliğin Ereğli doğumlu insanlara verilmesi protokolü imzalanması olayının gündeme getirilmesi konusunda da ..

Hükümet Konağı Yapımı İşinde de..

Ereğli Emniyet Müdürlüğü Binası Yapımı Aşamasında ..

Ereğli – Devrek Yolunun Çalışmaları Ve Bitirilmesi aşamasında da ..

Erdemir’in Halkla kucaklaşma arasında iletişim kurma başarısızlığı gösteren ve şehirden işçi alımı anlaşması yaptıramayanların bu resmi vermesi normal mi?

Kimse kusura bakmasın ;

5 Milletvekilinin bir araya Kahraman Alemdar Gemisi Anıtı icin gelmesi nasıl birilerini mutlu etti ise sizlere oy verenleri bizleri malesef mutlu etmedi.

————————–

ALEMDAR GEMİSİ İCİN ACİKLAMA YAPAN VEKİLLERİN HABERİ ALTTADIR.

Zonguldak Milletvekillerince, Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Kurtuluş Savaşı yıllarında batırılan Alemdar Gemisi’ne “İstiklal Madalyası” verilmesi istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Kanun teklifi sunulduğu bildirildi.Zonguldak Milletvekilleri; Polat Türkmen, Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu’nun ortak yazılı açıklamasında, Alemdar Gemisi’nin, “Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan tek deniz savaşında görev yaptığı hatırlatıldı.Bundan dolayı, “Bir İstiklal Madalyası ile onurlandırılması” teklifini TBMM’ye sunduklarını anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:“Alemdar Gemisi, Milli mücadele döneminde ilk ve tek deniz savaşının kazanılmasını sağlamıştır. Kazanılan bu zafer sonrasında, Türkiye, Kurtuluş Savaşı’nın ilk uluslararası anlaşmasını imzalamıştır. Alemdar Gemisi ortak geçmişimizin simgesi, gururla hatırladığımız zaferin en önemli unsurudur. Bu yönüyle de Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi, siyaset dışı, milli bir meseledir.Tarihin seyrini değiştiren bu büyük ve önemli mücadele, uluslararası alandaki ilk başarının temelini atması açısından da tarihsel bir değere sahiptir. Alemdar Gemisi mürettebatı ve Karadeniz Ereğli halkı Kurtuluş Savaşı’nın unutulmayacak olan destanlarından birini yazmıştır. Söz konusu Kanun teklifi ile kurtuluş Savaşı’nda büyük kahramanlıklar göstererek bir destan yazan Alemdar Gemisi’ne de İstiklal Madalyası verilmesi ile Alemdar Gemisi’ne hak ettiği önem ve değer verilmiş olacaktır.”ALEMDAR’IN BAŞARISIKurtuluş Savaşı’nda Rusya ile yapılan anlaşmalar sonucu elde edilen silah ve malzemenin taşınması için Alemdar Gemisi’nin İstanbul’dan Kdz. Ereğli’ye kaçırılmasına karar verilmiştir. İstanbul’dan bağımsızlık için yola çıkan Alemdar Gemisi’nin karşısına yolda Fransız C-27 hücumbotu çıkar. Teknik donanım ve hız açısından çok daha zayıf durumda olan Alemdar Gemisi ile onu kahraman mürettebatı tarihin seyrini değiştirecek şekilde Fransız hücumbotu C-27’ye karşı çetin bir mücadele verir. Milli mücadeleye olan sonsuz inanç ve mücadele ruhu ile denizde başlayan çatışmaya, Kdz. Ereğli halkının karadan verdiği destek ile Fransız hücumbotu başarıyla püskürtülür. Kurtuluş Savaşı‘nın ilk ve tek deniz zaferi bu şekilde kazanılmış olmuştur. Alemdar Gemisi’nin kazandığı bu zafer hem İstanbul ‘da hem Ankara’da hem de Anadolu’da çok büyük yankı uyandırır. 5 esir askerin bırakılması karşılığında Fransızlardan Karadeniz’de dolaşan Türk Bayraklı gemilere dokunulmaması garantisi alınır. Fransızlarla 2 Şubat 1921 ‘de yapılan bu anlaşma, aynı zamanda Türkiye‘nin Kurtuluş Savaşı’ndaki ilk uluslararası anlaşmasıdır. Zor koşullarda kazanılan bu zafer tarihin seyrini değiştirmiştir.

YORUMLAR

  1. selim dedi ki:

    Halka ekmek vermek değil kardeşim. sen ekmeye muhtaç edenleri yaz.. Bir eleştirin var mı iktidara onu söyle??

    1. Hakan dedi ki:

      Sen beni biraz oku kardesim okumadan soru sorma çünkü sorun yanlış ak partili olduğu tescilli kaç gazeteci gördün bölge milletvekillerini yazan ?