Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

HADİ EL ELE VERELİM BU AİLEYİ AİLEMİZ KABUL EDELİM

HADİ EL ELE VERELİM BU AİLEYİ AİLEMİZ KABUL EDELİM
26 Eylül 2020 17:33
638
A+
A-

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan “Ayak Ülseri” hastası Yaşar Turgut(49) ve ailesi yardım çağrısında bulundu.

Turgut çalışamadığı için evinin ihtiyaçlarını karşılayamadığını, tek isteğinin sağlığına kavuşarak evine ekmek götürmek olduğunu ifade etti.

Alaplı ilçesinde yaşayan ve rahatsızlığından dolayı çalışamayan 2 çocuk babası Yaşar Turgut, gitmediği hastane kalmadığı, ancak yaşadığı rahatsızlığın bir türlü geçmediğini söyledi.

Çalışamadığı için eşinin evlere temizliğe gitmek zorunda kaldığını ifade eden Turgut, bir an evvel iyileşerek ailesine bakmak istediğini kaydetti. Damar tıkanıklığından kaynaklı olarak ülser tanısı konulan ve artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade eden Yaşar Turgut ” Ayaklarımın rahatsızlığından dolayı bir senedir çalışmıyorum.

Hastalığımdan dolayı sürekli hastanelere gitmeye başladım. Gittiğim hastanelerden tedavimle ilgili bir sonuç alamadım ve 10 senedir bu hastalığı çekiyorum. Devletimin sayesinde Gazi Araştırma Hastanesinde 2 ay yattım, orada da çaresini bulamadım. Orada deri altı iltihabı dediler, bir sonuç alamadım. Oradan çıktım, bir sene çalışmadan aynı yerden yara yeniden nüksetti. Yaklaşık 2 senedir çalışamıyorum, yürüyemiyorum tamamen yara oldu ayaklarım ”dedi.

“DÖRT BACAKLI GİDİYORUM”.

Yaşar Turgut teşhisin ne zaman konulduğu ile ilgili bilgi verdi. Turgut’un verdiği bilgi “İlk olarak Ankara da hastane de deri altı tedavisi gördüm, oradaki tedavi biraz iyi gelmeye başladı. Daha sonra İstanbul Cerrah Paşa ‘da 2 ay yattım, orada da bir sonuç alamadım.

Pandemi girdi araya., beni oradan taburcu yaptılar. Daha sonra Özel bir hastaneye gittim ayaklarımın sonucunu öğrenmek için ultrasona girdim. Daha önce bana yanlış tedavi uygulandığı için yansılanım filmi çektiler.

Film sonucumun sonunda ayaklarımın aşağısındaki damarlarımın tıkalı olduğunu öğrendim.

Damarlarım tıkalı olduğu için hareket edemiyorum, yürüyemiyorum. Kan pıhtılaşmış, ayak ülser olmuş ondan dolayı ayaklarımın bir türlü çaresini bulamadım. Büyük abdestime, küçük abdestime zor gidiyorum, dört bacaklı gidiyorum. Eşim ve çocuklarım koluma giriyor öyle gidiyorum” bilgisini verdi.

“150 BİN LİRA İSTEDİLER…

”Yaşar Turgut Özel hastane tarafından verilen fiyatın çok yüksek olduğunu ve sürekli olarak hastanelere gittiğini, buna rağmen çözüm bulamadığını söylediği konuşmasında “Dört tane hastaneye gittim, dördünde de aynı şey uygulandı. En son İstanbul’a gittiğim hastanenin filmleri bunlar.

Kan pıhtılaşmış, ayak ülseri olmuş ayaktaki damarlar çalışmadığından dolayı. Ameliyat olmalısın dediler, 150 bin lira fiyat çektiler. Bir hafta sonra arayıp hesap, kitap yaptık 80 bin liraya olur dediler. Bende 80’de desen, 30 da, 10 da yok dedim. Doktor da ameliyat olmaz isen 2-3 ay içerisinde ölebilirsin dedi. Bende yapacak bir şey yok hocam ölüm ne çare dedim. Ben vatandaşın şeyleri ile geçimimi sağlıyorum, gelirim yok, parayı ödeyemem dedim “ söylemlerinde bulundu.

“CUMHURBAŞKANIM VE SAĞLIK BAKANIMDAN YARDIM İSTİYORUM.”

Ayakta durmakta bile zorlanan Yaşar Turgut, devlet büyüklerine seslenerek kendisine yardım edilmesini istedi. Turgut konuşmasında “Tek çare özel hastane de ameliyat olmak. Cumhurbaşkanım ve sağlık bakanımdan yardım talep ediyorum.

Zor durumdayım. Onların desteği, olmadan ben bunları atlatamam. Durumum yok çünkü. İs adamları ve onlardan destek bekliyorum” dedi.

“EŞİM İÇİN AYAKTA DURUYORUM.”

Yaşar Turgut’un, eşi Emine Turgut da geçim sıkıntısı ve eşinin rahatsızlığıyla ilgili açıklamada bulundu. Emine Turgut yaptığı açıklama da ”Eşim için ayakta duruyorum. Ailesinden destek alamıyor. Ben iyi kötü ailemden destek alıyorum. Eşim için devlet büyüklerimizden destek bekliyorum. Ben 1000 lira ile geçinen biriyim. İş adamlarından destek istiyorum. Evimiz kira onu bile ödeyemiyoruz.Bu zamana kadar kimseden bir şey istemdim, yardım beklemedim. Bazen babam durdu arkamda herkesin kendine göre bir sıkıntısı var. Eşim için en azından yere inebilsin, sokağa çıkabilsin. Kendi ihtiyacını görsün. Ben şimdi işe gidiyorum, gözüm arkada kalıyor” açıklamasında bulundu

.“BEN YARDIM EDİYORUM”

Yaşar Turgut’un, oğlu Serhat Turgut (13) babasına elinden geldiği kadar destek vermeye çalıştığıknı söyledi. Serhat Turgut konuşmasında “Ben okula gidiyorum ama babam için eczaneye sargı bezi, ilaç almaya gidiyorum.

Okula gittiğim zaman bunları alamıyorum. Evde ben yardım ediyorum. Tuvalete ben getiriyorum. İyileşmesini istiyorum. Hiç kimse görmüyor bizi devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz” dedi.Turgut ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.