Dolar 32,5659
Euro 34,7746
Altın 2.492,39
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Sanatçı Ereğli’li Hemşerililerinin Desteğini Bekliyor

Sanatçı Ereğli’li Hemşerililerinin Desteğini Bekliyor
23 Ocak 2021 16:43 | Son Güncellenme: 23 Ocak 2021 16:44
567
A+
A-

POWER TÜRK 2021 müzik ödülleri yarışmasında ‘En Güçlü Çıkış Yapan Şarkıcı’ kategorisinde yer alan Ereğlili Seher Çelik, hala devam eden oylamada hemşerilerinin desteğini bekliyor.

Ereğlili olan sanatçı oylama için destek isterken oy vermek isteyen sevenlerinin https://www.powerapp.com.tr/anket/powerturk-muzik-odulleri-2021/ linkinden oylarını kulalanabileceklerini ifade etti.

Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=arjPNwSAGGA

ÖZGEÇMİŞ

1981 Karadeniz Ereğli doğumlu olan Seher Çelik, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra, 2000 yılında kazandığı Haliç Üniversitesi, Konservatuarı/Türk Musıkisi şan bölümüne girdi.

2004 yılında lisans öğrenimini tamamlayan Çelik, yine aynı yıl Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü/Türk Müziği Anasanat Dalı’nda Yüksek Lisans programına kabul edildi.

Araştırmalarını Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde yürüttüğü “Türk Halk Müziğinde Laringeal Davranış” başlıklı tezinde, Türk Halk Müziği ve Operadaki gırtlak davranışı farklılıklarını saptayarak, Operada kullanılan şan tekniğinin, ideal bir Türk halk müziği icrası için uygun olmadığını ispatladı.

2008 yılında Haliç Üniversitesi Konservatuvarı’nda Ses Eğitimi (Şan) ve “Türk Halk Müziği Repertuvar” eğitmeni olarak profesyonel iş yaşamına başlayan ÇELİK, 2010 yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü/Antropoloji Doktora Programına kabul edilmiştir. Eğitimine 6 yıl ara veren Çelik, şu sıralar “Türkülerin Dönüşümü Üzerine Antropolojik İnceleme” içerikli tez projesini yürütmektedir.Seher ÇELİK, 2014 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde Ses Eğitimi (Şan) Öğretim Görevlisi olarak dersler vermekte ve Yeditepe Üniversitesi’nde kendi kurmuş olduğu Dünya Müzikleri Topluluğu’nu (Genel Sanat Yönetmeni ve Koro Şefi) yönetmektedir. 2016 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda Ses Sanatçısı olarak göreve başlayan sanatçı, 2017 yılından itibaren İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nda Ses Sanatçısı olarak görevini sürdürmektedir.

Sanatçı,Aşka Sevdalanma (2018) ve Canımın İçi (2019) gibi besteci kimliğini ortaya koyan çalışmaların ardından, 2020 yılında sözü ve müziği duayen sanatçı ŞEHRAZAT’a, düzenlemesi Erhan BAYRAK’a ait olan “Hayat” adlı ilk tekli vokal projesini müzikseverlerle buluşturdu.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.