Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 17°C
Az Bulutlu
Zonguldak
17°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 16°C

Nesli Tehlikede Olan Hayvana Ev Sahipliği Yaptı

Nesli Tehlikede Olan Hayvana Ev Sahipliği Yaptı
6 Aralık 2020 18:10 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2020 18:12
342
A+
A-

Önce misafir sonra tedavi ettirdi…

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde bir vatandaşın asansör boşluğunda bulduğu dünyada nesli tehlikede olan bitkin haldeki peçeli baykuş, tedavisinin ardından doğaya salındı.

Alaplı İlçesine marangozluk ve gönüllü kuş fotoğrafçılığı yapan Ekrem Karaduman,(50) Bölücek Köyünde yaşayan dayısını ziyaretinde asansör boşluğunda düşmüş bitkin halde peçeli baykuş buldu. Baykuşu evin getiren ve misafir eden Karaduman 1 gün süren tedavisinin ardından tekrar doğaya saldı.

Yıllardır gönüllü kuş fotoğrafçılığı yapan ve Türkiye’nin bir çok bölgesini gezen Karaduman, Alaplı Bölücek Köyü’nde dayısının yanına mandalina toplamaya gitti.

Dayısı Mustafa Özsoy ile birlikte evinin asansör boşluğunda sesleri duyan Karaduman, gittiklerinde nesli tükenmek üzere olan peçeli baykuşla karşılaştı. Baykuşun yaralı olduğunu gören Karaduman, hemen Kdz.Ereğli deki Milli Parklar Müdürlüğü’nü aradı. Görevlilerle görüşen Karaduman; “Kendimi tanıttım ve yıllardır kuşlar üzerindeki çalışmalarından ve ilgimi anlattım.

Onlarda bana güvendiğini ve be yapmak gerekeceklerini izah ettiler. Bir gün evde bakabileceğini daha sonra doğaya bırakabileceğimi söylediler. Bende bu akşam evimde onu misafir etmeye karar verdim. Karnının aç olabileceğini düşündüm ve hemen markete gidip tavuk ciğeri aldım. Yemedi ama ben ona zorla yedirmeye çalıştım. Birşeyler yedikten sonra kendine geldi. Kendimde aynı zamanda marangoz ustasıyım. Hemen dükkanımdan baykuşa özel tünek hazırladım. Çok sakin, sağduyulu ve zararsız bir hayvan. Ancak pençelerine dikkat etmek lazım. Şuan biraz uçabiliyor. Yarın akşam eğer kendini daha da iyi hissederse doğaya bırakmayı düşünüyorum. Milli Parklar personeli eğer uçamazsa getirmemi söylediler.”dedi.

2012 yılından bu zamana kadar gönüllü kuş fotoğrafçısı olan Karaduman, Türkiye de belgeli 448 kuş türü var, bu kuş türünün 239 adedini fotoğraflamayı başardı. Birçok kamplara ve organizasyonlara da katılan Karaduman aynı zamanda Trakus Anonim Kuşlarının üyesi. Karaduman, 40 kuş türünü de gözlemlemeyi başardı ve belgeledi.

Kuş tanıtımları bakımından Türkiye’nin önde gelen yerlerinden biri olan İstanbul Sarıyer de yıllarca kalan Karaduman, yaklaşık 2 yıl önce babasının rahatsızlığı nedeniyle memleketi olan Alaplı’ya geldi. Karaduman, aslen Alaplı’nın Ortacı Köyü’nden ve Karşıyaka’da ikamet ediyor.

Yaralı baykuşu evinde misafir ettikten sonra iyileştiren Karaduman, 1 günlük tedavinin ardından kendine gelen peçeli baykuşu doğaya bıraktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.