Dolar 32,5357
Euro 34,8970
Altın 2.435,38
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 28°C
Az Bulutlu
Zonguldak
28°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Sendika Ve İşveren 28. Maddede Anlaşamadık Deyince Hep O Aynı Senaryo Geldi Aklıma

Sendika Ve İşveren 28. Maddede Anlaşamadık Deyince Hep O Aynı Senaryo Geldi Aklıma
2 Aralık 2020 20:23
381
A+
A-

Hakan Akgün’den ufak bir başnot :

12 Sene Erdemir’ den ekmek yedim ..

İşverenin verdiği işi yaptım sendikanın kurduğu oyunlar içinde bana verilen rolü oynadım .

İşveren le hiç bir zaman sorunum olmadı ki İşçi hakkını savunduğumdan dolayı karşı karşıya kalmak zorunda olsak ta genel müdür ve genel müdür yardımcısından takdir ve teşekkür aldım.

Ve bir sürü sözleşme gördüm masaya oturdukları da 28. Maddede anlaştık dendiğini daha duymadım da görmedim de sizde göremezsiniz çünkü o madde bu masalarda oturanlar tarafından değil Ankara’da büyük masalarda oturanlar tarafından “ne vereyim abime” “ne verirsin bana” modunda başlar ve biter o yüzden arkanıza yaslanın ve kaderinize razı gelin..

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile, şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında süren ve yaklaşık 4 bin 200 işçiyi kapsayan 28. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin 3. Oturumunun gerçekleştirildiği bildirildi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Erdemir adına toplantılara katılan Türkiye Metal İşverenleri Sendikası’ın (MESS) ev sahipliğinde, İstanbul’daki MESS binasında gerçekleştirilen toplantıda, 27 idari maddi üzerinde anlaşma sağlandı. Ücret ve sosyal haklara bağlı 28 Maddede üzerinde anlaşmaya varılamaması üzerine “uyuşmazlık zaptı” tutulduğu belirtilen açıklamada, “Gerçekleşen toplantının Teşkilatımıza, Üyelerimize ve tüm Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” denildi.

Gerçekleştirilen 3. Oturumda; Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina, Türk Metal Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Mahsun Turan, Türk Metal Toplu Sözleşme Uzmanı Berna Kavukçuoğlu, MESS Genel Sekreteri Fatih Ay, MESS Hukuk Müşaviri Erten Cılga, Erdemir Yönetim Kurulu Üyesi Güliz Kaya, OYAK Maden Metalurji Kurumsal Mimari ve İnsan Kaynakları Grup Başkan Yardımcısı Ercan Kaya, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Ozan Mimaroğlu, Erdemir İnsan kaynakları Direktörü Atilla Yelboğa, Erdemir Endustri İlişkiler Müdürü Kerem Celebi, Avukatlar Burak Türkmen ile Oğuz Kağan Büyüktosunoğlu hazır bulundular.

YORUMLAR

  1. Vefalı halk dedi ki:

    Her sözleşmede anlasmazlikla baslayan oyunlar.. Kapali kapılar ardında çok güzel anlasirsiniz siz verin personele zammi susun gecin herkez sussun gerçi personelde memnun halinden 4. Kati cikiyor evine mutayit calisip dursun ezilip dursun fabrika elden gidiyor mevcut sayi azaliyor nerede kaldi eski turk metal nerede.. alt is verenin ahiyla dönmez bu düzen elbet birgün hak adalet yerini bulur ya bu dünyada yada öbür dünyada elbet bulur..bizden oy alip tencereyi kaynatanlar bizim sirtimizdan altına sıfır araba çekenler siz cok yasayin siz hep sessiz kalın.. Tebrikler bravoo