Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Yağmurlu
Zonguldak
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

“ÜMİT VAR” projesi ile farkındalık…

“ÜMİT VAR” projesi ile farkındalık…
13 Aralık 2020 19:21
839
A+
A-
“ÜMİT VAR” projesi ile farkındalık…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir süre önce farklı okullardan 10 öğretmenin katılımı ile başlatılan ve büyük ses getiren “ÜMİT VAR” adlı proje devam ediyor.

Engelli bireylerin sorunlarını ortaya koyabilmek, farkındalık yaratmak, onları anlayabilmek ve sorunlarına çözüm yolu bulabilmek adına başlatılan proje öğrencilerden de büyük ilgi ve destek görüyor.
Her hafta farklı katılımcıların konuk olduğu online toplantılarla devam eden proje bu haftada Ereğli’nin değerli öğretmenleri Semra Öztürk Akbaş, Yeşim Çiftçi, Duygu Can, Serap Gündoğdu, Aysun Tepecik, Yeşim Çiftçi, Derya Özden, Derya Kaya ,Feyza Gürtepe, Ferhan Karakaş, Salih Danışmaz, Semra Öztürk Akbaş ile öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu haftaki toplantıya görme engelli ressam Eşref Armağan konuk oldu. Öğrencilerle birlikte yapılan toplantıda katılımcı Eşref Armağan gerek hayata bakış açısı gerek yaşama sevinci ve yaptığı resimler ile öğrencilerden büyük ilgi gördü.
E Twinnig kapsamında başlatılan proje için 10 okul çalışmalarına devam ederken önümüzdeki günlerde ve devam eden aylarda çeşitli etkinliklerle çalışma süreci kapsamlı bir şekilde sürecek.
Proje sonunda bir engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edilecek.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Proje ile ilgili en büyük beklenti, engelli vatandaşları anlayabilmek ve sorunlarına çözüm bulabilmek olurken öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve engelli bireyleri daha iyi anlama imkanına sahip olmaları olarak belirtiliyor. Özellikle çocuklarımızın engelli bireylerin gözünden dünyaya bakmalarını sağlayabilmek, ortak bir dilde buluşturabilmek ve empati duygularını geliştirebilmek adına böyle bir projenin başlatılması geleceğe dönük umut veriyor. Bizlerde emeği geçen herkese teşekkür eder başarılar dilerizEŞREF ARMAĞAN KİMDİR?
1953 İstanbul doğumlu doğuştan görme engelli Türk ressamıdır. Yaşamı boyunca görmediği nesnelerin maket modellerine parmak uçlarıyla dokunarak onları başarıyla resmedebilmiştir. “The Colors of Darkness” isimli ödüllü belgesele konu olmuştur.
Ayrıca Real Super Humans isimli belgeselde de aynı şekilde kendisinden ayrıntılı bir biçimde bahsedilmektedir.
Hiç görmediği nesneleri dokunduktan sonra resmedebilme yeteneği nedeniyle Harvard Üniversitesi nöroloji bilim dalından profesörler kendisinin beyin fonksiyonlarını incelemiş, bunun sonucunda Eşref Armağan’ın bir nesneye dokunduğunda beynindeki görülen cisimlerin algılanması ile ilgili bölümün harekete geçtiğine şahit olmuşlardır. Hakkında ünlü İngiliz bilim dergisi “New Scientist’te makale yayınlanan Armağan yaşamını Ankara da kendisi gibi görme engelli eşiyle beraber sürdürmektedir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.