Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

YERLİ VE MİLLİ HAVADAN ERHEN İHBAR VE KOTROL SİSTEMİ 

YERLİ VE MİLLİ HAVADAN ERHEN İHBAR VE KOTROL SİSTEMİ 
1 Kasım 2020 13:15 | Son Güncellenme: 1 Kasım 2020 13:16
584
A+
A-

 

Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) Sistemi, gelişmiş radar ve sensörlerle yüksek irtifada görev yaparak ve düşman hedefleri uzak mesafelerden tespit ederek terörle mücadele ve sınır ötesi harekâtlarda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için çarpan etkisi oluşturuyor.

 

SSB ile THY Teknik arasında imzalanan HİK Sistemi Lojistik Destek Hizmeti Sözleşmesiyle, Barış Kartalı HİK uçaklarımızın görev ve yer sistemleri için lojistik destek hizmetleri yerli sanayimizin kabiliyetleriyle kesintisiz şekilde sağlanmaya devam edecek.

 

Bu projeyle THY Teknik’in malzeme tedarik/tamir/bakım konusunda edindiği uluslararası tecrübenin ülkemiz savunmasının hizmetine sunulması sağlandı. THY Teknik’in sivil havacılıkta sahip olduğu birikim, proje yönetiminde maliyet etkinlik açısından önemli kazanım oldu.

Ayrıca alt yüklenici olarak görev yapacak TUSAŞ ve HAVELSAN’ın HİK Sistemi geliştirme sürecinde elde ettikleri tecrübelerden de istifade edilecek. Uçak üreticisi BOEING de malzeme tedarik, dökümantasyon ve teknik hususlarda destek verecek.

 

THYTeknik, TUSAŞ ve HAVELSAN fimalarımızı tebrik ediyor, yerli ve milli üretimlerimizin artarak devamını diliyorum.

YORUMLAR

  1. Nazif dedi ki:

    Danışmanım cek,cak ‘tan öteye gitmiyoruz , yerli milli siha lar meğer gövdeleri hariç yerli değilmiş , bu da gökyüzünde kaybolan yerli savaş uçağına benzemez inşallah !

    1. Hakan dedi ki:

      Sayın başkanım belgelerle konuş bak biz belgelerle konuşuyoruz nedir bu Türk’ün yaptığını küçük görme ozleminiz anlamış değiliz