Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 16°C

“Mancar yedireceğim” dediği depremzedeyle telefonla görüştü

“Mancar yedireceğim” dediği depremzedeyle telefonla görüştü
20 Şubat 2023 13:42
234
A+
A-

 

“Mancar yedireceğim” dediği depremzedeyle telefonla görüştü

Adıyaman’a ilk giden ekipte olan 17 yıllık maden işçisi Murat Biçer, depremin ikinci gününde Ali Koç’u enkazdan yaralı kurtarmayı başardı.

 

 

“Mancar yedireceğim” dediği depremzedeyle telefonla görüştü

 

Deprem sonrası Adıyaman’da enkazdan kurtarılan Ali Koç’u (62) kurtaran ekipte yer alan ve ‘sana çıkınca mancar yedireceğim’ diyen 17 yıllık maden işçisi Murat Biçer, kurtarma çalışmaları sonrası Zonguldak’a döndü. Biçer, hastaneye kaldırılan depremzede Koç ile telefonda görüştü.

 

Kahramanmaraşlı iki ayrı depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri bölgeye gitmiş, burada enkaz altında türel kazarak depremzedelere ulaşmıştı. Adıyaman’a ilk giden ekipte olan 17 yıllık maden işçisi Murat Biçer, depremin ikinci gününde Ali Koç’u enkazdan yaralı kurtarmayı başardı. Ali Koç’u kurtarma çalışması sırasında moral vermek isteyen bir madenci, “Zonguldak’tan geliyoruz. Zonguldak’ın mancarı güzel. Sana mancar yedireceğim, hiç sıkıntı yapma” diye seslendi. Madenciler ile enkaz altındaki depremzede arasındaki diyalog ise ise sosyal medyada en çok izlenen videolar arasında yer aldı.

 

Ali Koç’u kurtaran ekipte yer alan işçi Murat Biçer, görevinin ardından Zonguldak’a döndü. Biçer, Koç’un damadından aldığı mesajla duygu dolu anlar yaşadı. Mesajda, “İyi geceler yüreğimin kahramanı. Selametle ailene kavuştun inşallah. Sana ve ailene ömür boyu mutluluklar dilerim” yazdığı görüldü.

 

“Seni mancar yemeye bekliyoruz”

 

Murat Biçer, hastanede tedavisi süren Ali Koç ile cep telefonuyla görüntülü görüştü. Biçer, “Seni mancar yemeye bekliyoruz. Başımızın üzerinde yerin var, misafirimiz olacaksın. Dualarınız bizi ayakta tutar inşallah. Çok geçmiş olsun.” dedi. Ali Koç ise “Elinizden geleni yaptınız, hatta daha fazlasını yaptınız. Allah razı olsun. Öyle bir destek oldunuz ki kimsenin yapamadığını yaptınız. Tüm arkadaşlara selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Gayretiniz her şeyin üstünde. Bu çalışmanız takdire şayan” dedi.

 

Adıyaman’da yaşadıklarını anlatırken duygu dolu anlar yaşayan maden işçisi Murat Biçer, 11 yaralı ve birçok cenazeyi enkazdan kurtardıklarını söyledi. Bölgeye vardıklarında çok kötü bir tabloyla karşılaştıklarını anlatan Biçer, şöyle dedi:

 

“Ali amcayı kurtarırken, Erhan arkadaşımıza mancar yemeye gideceğimizi söyle dedim. Oda Ali amcamıza bunu söyledi moral vermek için. Oradan Ali amcayı aldık. Çok mutluyum, canlar kurtardığımız için. Alamadığımız canlar oldu. Gönül isterdi ki onları da kurtarabilseydik. Keşke yaşamasaydık böyle bir şey ama yaşadık ve bizler canlar kurtardık.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.