Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

POSBIYIK, EREĞLİLİLERE KARADENİZ’İN KUMSALI EN UZUN EN GÜZEL PLAJINI HAZIRLIYOR

POSBIYIK, EREĞLİLİLERE KARADENİZ’İN KUMSALI EN UZUN EN GÜZEL PLAJINI HAZIRLIYOR
11 Mayıs 2021 10:36 | Son Güncellenme: 11 Mayıs 2021 10:37
350
A+
A-

PLAJDA 4 MEVSİM SPOR YAPILACAK ALANLAR OLACAK

Geçtiğimiz yıl Erdemir’in kapattığı plajı belediyeye kazandırarak Barış Plajı adı altında halkın hizmetine sunan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, pandemiden bunalan Ereğlililere bu yaz da içerisinde Aqua Park, yüzme havuzu, plaj voleybolu ve 4 mevsim spor yapılabilecek alanları olan Karadeniz’in kumsalı en uzun en güzel plajını hazırlıyor.

Çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Posbıyık gençlere de çağrıda bulundu; “Pandemiyi en aza düşürmek için destek olun, söz veriyorum yaz ayında plajda size Gençlik Şöleni düzenleyeceğim” dedi.Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Barış Plajı’nı Dostluk Mesire Alanı ile birleştiren çalışmaları yerinde denetledi. Başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürlerinden birifing alan Başkan Posbıyık, pandemiden bunalan Ereğlililere bu yaz sezonunda Karadeniz’in kumsalı en uzun en güzel plajını hazırladıklarını söyledi.

Gençlere seslenen Posbıyık “Salgını en az seviyeye düşürmek için destek olun, söz veriyorum yaz ayında plajda size Gençlik Şöleni düzenleyeceğim” dedi.

Sevgi Plajı’ndan sonraki plajı (Merve Altı bölgesi) belediye kontrolünde halkın hizmetine açmak için de çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Posbıyık, içerisinde Aqua Park, yüzme havuzu, plaj voleybolu ve kışın da dahil 4 mevsim spor yapılabilecek alanların olduğu Sevgi, Barış Dostluk Plajı ve Mesire Alanı’nın bölgenin cazibe merkezi olacağını belirtti.Posbıyık şunları söyledi:“Yeni bölümleri de buraya kattık. Çok geniş bir alan oluyor, hatta Sevgi Plajı’nın ilerisini (Merve altı bölgesi) almak için çalışma başlattık. Orayı da devlet kurumları resmen bize verdiği takdirde koruma altına alacağız ve Karadeniz’in kumsalı en uzun plajı olacak burası.

-KIŞIN DA SPOR YAPILABİLECEK-

Çok aktif hale geliyor. Gençlerin, orta yaşlıların denize girdiği, yaşlıların dinlendiği muhteşem bir alan. Böyle bir alan hemen hemen Karadeniz’de yoktur diye düşünüyorum.

Sadece denize girmek için değil her mevsim yürüyüş için spor yapmak için müthiş bir alan. Bu bağlamda burayı kış sporlarına da hazırlamaya çalışıyoruz.

Yazın plaj dönemi bitince kafelerde verilen çayların içileceği kapalı alan olacak. Bir takım küçük spor faaliyetlerinin yapılacağı alanlar yapmak için hem yürüyüş hem spor için kış aylarında da burayı kullanmayı düşünüyoruz.

Böyle güzel bir yer yok yürüyüş için. Kışın da spor yapılabilecek böyle arazi Karadeniz’de zor bulunur, muhteşem bir yer gerçekten.-

GENÇLER, DESTEK OLUN, PLAJDA GENÇLİK ŞÖLENİ DÜZENLEYECEĞİM

-En büyük arzumdan bir tanesi de şu; gençlere sürekli sesleniyorum; gençler pandemi noktasında çok dikkatli olmalı. Maske, mesafe, hijyene dikkat etmeli. Ben gençleri ayrıca görevlendiriyorum. Belediye başkanları, büyükleri olarak.

Yaşlıları veya diğer vatandaşları, kendi arkadaşlarını yani kurallara uymayanları ikaz etsinler, mesafeye uymayanları ayırsınlar.

Maske takmayanları uyarsınlar, bir an önce Ereğli’de pandemiyi sıfırlayalım ki en büyük arzum yaz aylarında plajdaki adanın üzerinde orkestrayı kurmak suretiyle bir gençlik şöleni hazırlamak.

Bu gördüğünüz alanlarda en uzun plaja da insanlar, gençler yığılacak ve orada en iyi sanatçıları getirmek suretiyle bir Gençlik Şöleni yapmak istiyorum.

Bunu yapmak için her türlü imkânımız var. Bir tek pandeminin ortadan kalkması lazım ki, ilgililer bize izin versinler, devlet mekanizmaları bize izin versin.

Gençlerimizden, vatandaşlarımızdan istirham ediyorum bir an evvel bu pandemi olayını aramızdan çıkaralım. Maske, mesafe, hijyene dikkat edelim. Bu konuda yardımcı olsunlar onlara söz veriyorum; yaz aylarında son bahara doğru pandemi ne zaman biterse büyük bir Gençlik Şöleni yapmak istiyorum.

Binlerce insanı, gençleri toplamak gerçekten muhteşem bir şey olacak. İnşallah pandemiden kurtuluruz.

İnsanların gayret göstermesi lazım. Gençlerin, vatandaşların bize yardım etmeleri lazım ki bu pandemiyi ortadan kaldırabilelim.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.