Dolar 32,3695
Euro 35,0221
Altın 2.323,53
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Posbıyık Plaj Çalışmalarını Denetliyor..

Posbıyık Plaj Çalışmalarını Denetliyor..
21 Mayıs 2021 12:52 | Son Güncellenme: 21 Mayıs 2021 12:55
256
A+
A-
BELEDİYE PLAJI’NDA HAZIRLIKLARA SON ŞEKLİ VERİLİYOR

BAŞKAN POSBIYIK, ÇALIŞMALARI DENETLEDİ
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, içerisinde Aqua Park, yüzme havuzu, plaj voleybolu ve 4 mevsim spor yapılabilecek alanların olacağı Sevgi, Barış, Dostluk Plajı’nda süren çalışmaları yerinde denetledi.



Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Barış Plajı ile Dostluk Mesire Alanı arasında halka açılacak olan koyda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yaz sezonunda hizmet verecek Sevgi, Barış, Dostluk Plajı’ndaki düzenlemelere son şeklini veren Başkan Posbıyık, ilgili müdürleri yapılacak çalışmalar için görevlendirdi.Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Plajda bu sene havuz bölümünü açıyoruz. İhaleye verdik, çalışmalar başladı. Bir taraftan Aqua parkı ihaleye verdik önümüzdeki hafta sözleşme süresini bekliyoruz. Onlar çalışmaya başlayacak. Aqua Park’ın yanında hemen bir plaj voleybolu sahası yapıyoruz.Ayrıca havuzdan itibaren mesire alanına doğru olan taraf kayıp bir yerdi.

Eski Erdemir Plajı’nın başlangıcından itibaren bu bölgeyi halk kullanamıyordu. İstinat duvarı vardı.

Bu tarafı görmüyorduk bile. Biz geldik buradaki durumları hallettik. Duvarları falan yıktık. Barış Plajı kadar geniş bir alan muhteşem bir koy ortaya çıkardık.

Bütün amacımız bu koyu Barış Plajı’na ilave etmek ve uzun, büyük bir plaj elde etmek.

Bunun için ekiplerimiz süratli olarak çalışıyor ara vermeden. Bu bölgeyi deniz mevsimine yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Duvar çekiliyor, bir tarafta düzenleme yapılıyor. İnşallah amacımız plaj mevsiminde halkımıza burayı açmak

.-KIŞIN DA SPOR YAPILABİLECEK-

Bu projeyi yaparken Barış Plajı’ndan gelen yolun burada devamını temin ediyoruz. Kışın yürüyüş ve bisiklet sporları burada olsun diye. Ayrıca uç kısımda, üst alanlarda yeni araştırmalar yapıyoruz spor aletleri koyacağız. Akşam sporlarının olduğu aletler için araştırma içerisindeyiz.

Sonbaharda burada gençler için spor alanı, kapalı bir kafe yapacağız ısıtmalı, veliler oraya gelebilirler. Kış ayında da bu güzelim yer aktif olacak. Çünkü bulunmaz, yok böyle bir güzellik. Batı Karadeniz’de böyle uzun sahil yok buradan kışın da mutlaka halkımızı yararlandırmak istiyoruz. Halkımızın burada dolaşıp temiz hava almasını istiyoruz.

İlk aşamada bu kayıp alanı mevcuda katmak istiyoruz. Ondan sonra ufak tefek gelişmelerle yeni, inci gibi büyük projemiz var burası için. Peyzaj mühendislerinin hazırladığı büyük proje var. Bu komple projeyi önümüzdeki plaj mevsimine yetiştirmek için bu alanı yapıyoruz. Daha sonra o büyük projedeki modülleri yerine yerleştirmeye devam edeceğiz.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.