Dolar 32,5400
Euro 34,8662
Altın 2.431,77
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 28°C
Az Bulutlu
Zonguldak
28°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Bir İddia İle Ortalık Karışıyorsa Chp Milletvekili Aday Hakkını İyi partiye Devir Etsin

Bir İddia İle Ortalık Karışıyorsa Chp Milletvekili Aday Hakkını İyi partiye Devir Etsin
28 Aralık 2022 20:57
335
A+
A-

Karadeniz Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe başkanlığında Genel merkezin talimatı olmasına rağmen partide başkanlık seçimin yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul 26 Aralık günü Milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmişti. Genel Merkez tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelge de “İstifa edenlerin yerine Parti Örgütü, Örgüt yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılamaması, boşlukların doldurulmaması” bilgilerine yer verilmişti.

Gelen bu genelgeye rağmen, ilçe başkanlığından istifa eden ve sadece üyelik vasfı kalan önceki dönem ilçe başkanı Eylem Ertuğrul’un partide 27 Aralık akşamı 3 adayın yarıştığı seçim yaptığı iddia edildi. İddiaya göre Eylem Ertuğrul’un kendi yerine Yıldıray Aslan’ın gelmesini isterken, Aslan’ın karşısına ise yönetimden Ali Kocamanoğlu ve Muhittin Dikmen aday olarak çıktı. Yapılan oylamada ise Ali Kocamanoğlu 7 oy, Muhittin Dikmen 5 oy Eylem Ertuğrul’un adayı Yıldıray Aslan ise 4 oy aldı.

Parti tüzüğüne göre ise yapılan oylamada yönetimin yarısının bir fazlasının oyunu alan isim başkanlığa seçilebilir iken, oylamada başkanlığı kimse kazanamadı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından birçok partili Eylem Ertuğrul’un parti tüzüğünden haberi olmadığını ayrıca genel merkez tarafından gönderilen ve yayımlanan genelgeyi hiçe sayıp hiçbir yetkisi olmadığı halde üye vasfı ile böyle bir seçime nasıl gittiği tartışılıyor.

Eylem Ertuğrul hatırlanacağı gibi partisinden Belediye meclis üyeliği için aday olmuş, tüzüğe göre zamanından önce istifa etmediği için ilçe seçim kurulu tarafından belediye meclis üyeliği düşürülmüştü.

Cumhuriyet Halk Partili üyeler, parti tüzüğünden bir haberdar olan ve genel merkezin gönderdiği genelgeye uymayan önceki dönem ilçe başkanı gelecekte halk ve partisine nasıl hizmet edeceğini merak ettiklerini ifade ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.