Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Az Bulutlu
Zonguldak
15°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C

Sesli; “Siz Önce Sözünüzü Tutun, Sonra Ereğli Belediyesine Talip Olun” 

Sesli; “Siz Önce Sözünüzü Tutun, Sonra Ereğli Belediyesine Talip Olun” 
6 Mart 2024 19:15
60
A+
A-

Sesli; “Siz Önce Sözünüzü Tutun, Sonra Ereğli Belediyesine Talip Olun” 

 

İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yasemin Erdoğan, Kdz. Ereğli Önceki Dönem Belediye Başkanı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayı Evrim Balbaloğlu, ve belediye meclis üyesi adayları Ömerli Mahalle’sinde halkla buluştu.

Kendilerine yönelik eleştirilere yanıt veren Sesli, iktidar partisinin önce verdiği sözleri yerine getirmesini istedi.

Ziyarette konuşma yapan Sesli, Ömerli Mahallesi’nde hayata geçirmeyi planladıkları projeyi Ömerli sakinlerine anlattı. Sesli; “2007-2009 yılında belediye başkanlığı yaptım ve o dönemde her mahalleye eşit hizmet anlayışı ile yola çıkmıştım. Her mahallemize ayrı ayrı hizmetlerimiz oldu. Şimdi çok güzel bir ekiple yola çıktık, yine her noktaya eşit hizmeti getireceğiz. Şehrimizin sorunlarını çözecek çok güzel projeler hazırladık. Bu projelerin içerisinde Ömerli’mizi ilgilendiren ve Ömerli’yi yeni bir yaşam alanı oluşturacak bir projemiz var. ilk olarak hastaneye gelirken Kepez tepesinde ışıklara takılıyoruz buraya battı çıktı yaparak, trafiği rahatlatıyoruz. Aynı zamanda ölümlü ve yaralamalı kazaları önlemek için güvenli aydınlık alt geçitler yapıyoruz. Ömerli bölgemizde kreşimiz olacak. Hem hastane personeli, hemde bölge halkı bu kreşimizden faydalanabilecek. Hastaneden yukarıya çıkan dik merdivenleri de yürüyen merdiven yapıyoruz. Ayrıca otopark sorununu da 3 katlı otopark yaparak, çözüyoruz. Mahalenizde çok fazla köpek olmasından şikayetçisiniz, köpek barınma evi projemiz var. Mevcut barınağın kapasitesi düşük bu kapasiteyi arttıracağız. Köpekleri koyacak yer yok. Köpekler mahallelere dolduruldu. Burada suç belediyede. Hayvan Hastanesi ve Barınma Evi ile bu sorununuzu çözüyoruz. Köpeklerimizin barınakta en konforlu şekilde bakımları yapılacak.

 

Ulaşımla ilgili şikayetleriniz var, otobüs her durağa girmiyor dediniz. Bu sorununda çözümü basit merak etmeyin. Biz gereken görüşmeleri yapacağız.

 

Pazaryeri istediniz, pazarcılarımız ile görüşürüz, Ören ve Ömerli bölgesine hitap eden bir pazaryeri oluştururuz. Semt pazarı projemiz var onlardan bir tanesini buraya yaparız.

 

Belediye olarak göreve geldiğimizde yapacaklarımız bir revizyon, iki 18 uygulamasında mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek. İmarla ilgili sorunu olanların sorununu çözeceğiz. Şuan ki belediye kendisi kaçak bina yapmış, kendisi kendi ruhsatını belediyeden alamıyor. Kendi ruhsatını alamayan bir belediye sizin imar sorunuzu çözemez. Biz bunun sözünü veriyoruz, bizim görevimiz vatandaşın sorununu çözmek ve hizmet etmek.

 

Belediyenin gelirlerini çar çur etmezsen, bu para herkese yeter. Yapacağımız projeler içerisinde gelir getirici bir sürü proje de var. Ayrıca HES, GES VE RES dediğimiz santralleri yapıyoruz. Bunlardan gelir elde ederek, Ereğli Belediyesi’ne katkı sağlayacağız” dedi.

 

Sesli; “Çaresi varsa neden yapmadınız?”

 

Kendilerine yönelik eleştirilere yanıt veren Sesli, hayal edemedikleri projeleri yaptıklarını, kimse gibi hayal satmadıklarını söyledi. Sesli konuşmasında, “Birileri seçimden seçime geliyor, vaat ediyor gidiyor. Iktidar partisi de yönetti 2014- 2019 yılları arasında, şuanki başkanımızda yönetti. Kdz. Ereğli belediyesi kurulduğundan bu güne kadar görev yapan herkese teşekkür ediyoruz, kimseyi karalama derdinde değiliz. Ama son zamanlarda birileri çıkıyor, yaptığımız projelere bunlar hayal ediyor diyor. Evet onların hayal edemediği projeleri biz yapıyoruz. Ben bizden başka hiçbir adayın projesini görmedim. Ben başka yerde mi yaşıyorum, yada var da görmüyor muyum bilmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız 2019’da Ereğli’ye geldiğinde 3 fakülte sözü vermişti. Bırakın 3 taneyi bir tanesi bile yapılmadı. Onlara buradan sesleniyorum, 20 senedir Ereğli- Devrek yolunu yapamadınız. Önce onu yapın. Çevre yolu dediniz daha bütçesini çıkaramadınız. Siz önce onları yapın, ondan sonra Ereğli Belediyesi’ne talip olun.

 

Her kazadan sonra birilerini getiriyorlar Ereğli- Kepez yoluna geliyorlar, bakıyolar, gidiyorlar. Bu yolda kaza oluyor mu? Bunun çaresi var mı ? Var. Yap çaresini. Efendim yetkililere sorduk, böyle proje olmaz hayali. Biz hayal satmıyoruz, gerçeği söylüyoruz. Gerçeği yapmak içinde size söz veriyoruz. Yapmıyorsan, belediyecilik yapamazsın.

 

Geçtiğimiz günlerde Ören’e gittim ben böyle bir rezillik görmedim. Böyle birşey yok. Gittiğimizde ben söyledim. Şimdi betonlamaya, asfaltlamaya başladılar. İmar sorununu çözmeden doğalgazı getiremezler, yalan söylüyorlar” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.