Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 14°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
14°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 17°C

KDZ. EREĞLİ ŞEHİR MEZARLIĞINDA,MEVLİD PROGRAMI DÜZENLENDİ

KDZ. EREĞLİ ŞEHİR MEZARLIĞINDA,MEVLİD PROGRAMI DÜZENLENDİ
27 Haziran 2023 16:20
359
A+
A-


KDZ. EREĞLİ
ŞEHİR MEZARLIĞINDA,MEVLİD PROGRAMI DÜZENLENDİ

3 BİN KİŞİYE KAVURMA DAĞITILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi geleneksel hale getirdiği Şehir Mezarlığı Mevlidprogramı yoğun katılımla yapıldı. 3 bin kişiye kavurma dağıtıldı, program SBD Tv’den canlı yayınlandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkın KurbanBayramı’nı kutladı.

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fh.posbiyik%2Fvideos%2F567694948864743%2F&show_text=false&width=560&t=0

Kdz. Ereğli Belediyesi, geleneksel hale getirdiği arefe günü mevlid programını şehir mezarlığında gerçekleştirdi. Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi.

Şehir mezarlığındaki programa AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, önceki dönem Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Sezer, CHP İlçe Başkanı Hikmet Uzuner, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Tayfun Özcan’ın sunumunun ardından İlçe Müftülü ve Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesindeki din görevlileri tarafından Mevlid-İ Şerif programı icra edildi.

İlçe Müftü Vekili Feyzullah Aran, dua etti.

BAŞKAN POSBIYIK, KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

Belediye Başkanı Halil Posbıyık bir konuşma yaparak halkın Kurban Bayramı’nı kutladı. Posbıyık, şunları söyledi:

Dualarımızı müftülüğümüzün uhdesinde bulunan hocalarımızla yapıyoruz, hepsinden Allah razı olsun. Değerli milletvekilimizSaffet Bozkurt, önceki milletvekillerimizden Fazlı Erdoğan burada, ilçe başkanları, meclis üyeleri, eski meclis üyeleri ve vatandaşlarımız burada.

1994 yılında daha doğrusu çocukluğumuzda bu mezarlığa gelirken çizme giyer ibrik içinde su alırdık yanımıza çünkü; çamurdan yürüyemezdik. Evden su getirirdik mezarların üzerine dökerdik. 94’de başkan olduğumda ilk işim mezarlıkları yürünebilir,gezilebilir bir ortam haline getirmeye çalıştım. Bütün mezarlıklarımızın bakımlarını yapıyoruz. Mevlid okutuluyor, definleri şehirlerine gönderiyoruz.

Yeni Belen’de 100 dönüm bir arazide büyük bir mezarlık yapmaya başladık. Ücretsiz defin işlemi yapıyoruz. Şehitler Mezarlığı yaptık en üst noktasında. Şehitlerimizin bir arada olmasını istiyoruz. Mezarlık tahtası yıkama, kefen bezi işlemlerini ilk yapan belediye olarak örnek olduk tüm belediyelere. Geleneksel olarak bu mezarlık programlarımız  devam ediyor.  Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Allah kabul etsin dualarımızı. Mezarlıklarımızda yatan geçmişlerimizi rahmetle anıyorum.

Vatanı, ülkesi için şehit olan tüm şehitlerimize dualarımızı gönderiyoruz. Allah rahmet eylesin. Şimdiden bayramınızı kutluyorum. Ailenizle mutlu bir şekilde bayramınızı geçirmenizi diliyorum.

Belediyenin kurduğu SBD TV’den canlı yayınlanan mevlid programı sonrası 3 bin kişiye Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık tarafından kavurma, pilav, ayran ve şeker ikramında bulunuldu.Programa iki çocuğu ve torunlarıyla birlikte katılan Başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, daha sonra şehir mezarlığındaki aile yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.