Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 24°C
Yağmurlu
Zonguldak
24°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 27°C

SANLI AKGÜN VİCDANİ SÖYLEMİ İLE SADECE ALTIN KELEBEK ÖDÜLÜNÜ DEĞİL HALKIN TAKDİRİNİ DE KAZANDI

SANLI AKGÜN VİCDANİ SÖYLEMİ İLE SADECE ALTIN KELEBEK ÖDÜLÜNÜ DEĞİL  HALKIN TAKDİRİNİ DE KAZANDI
4 Aralık 2023 03:17 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2023 03:20
294
A+
A-

49. Altın Kelebek Ödül Törenine damga vuran konuşma sahibi KDZ EREĞLİ’den .

Madrigal’in bateristi Sanlı Akgün’den “”Hayallerine ulaşmayı bırakın,yeteneklerini bile fark edemeden ölen çocuklar var, lütfen buna da duyarlı olalım” dedi.

 

49. Altın Kelebek Ödül Töreninde en iyi müzik grubu seçilen Madrigal’in bateristi Sanlı Akgün’ün ödül konuşmasındaki  Filistindeki ölen çocuklar hakkındaki söylemi viral oldu.

Herkesin susmayı tercih ettiği mecrada Filistin’li ölen çocukları Vicdani söylemi ile hatırlatan  Akgün bir anda gündeme oturdu .

Kimileri bu söylemi Gazze’de yaşanan soykırıma çeker iken  kimileri de asıl olması gereken ama sanat camiasında  kimselerin cesaret edemediği konuya değinen  Akgün’ün vicdanının sesini seslendirmesini takdir etti .

Ve öyle güzel bir laf etti ki , “Hayallerine ulaşmayı bırakın,yeteneklerini bile fark edemeden ölen çocuklar var, lütfen buna da duyarlı olalım” dedi.

49. Altın Kelebek Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törene Madrigal’in bateristi Sanlı Akgün’ün Gazze temalı yaptığı konuşması damgasını vurdu.

 

 

SANLI AKGÜN’DEN GAZZE MESAJI

 

49. Altın Kelebek Ödül Töreninde en iyi müzik grubu ödülü “Madrigal”e verildi.

Madrilgal’in bateristi Sanlı Akgün, ödül konuşmasında Gazze’deki çocukların yanında olduğunu söyledi.

“LÜTFEN DUYARLI OLALIM”

 

Akgün, “Hayallerine ulaşmayı bırakın, yeteneklerini bile fark edemeden ölen çocuklar var, lütfen buna da duyarlı olalım” “Buradan Gazze’deki çocukların yanında olduğumu söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

CEM DAVRAN DA SÖYLEMLERİ İLE  TÜRK HALKININ DESTEĞİNİ ARKASINA ALDI 

Ayrıca 49. Altın Kelebek Ödül Töreni sunucusu Cem Davran da Gazze’de yaşananlara tepki göstererek “Yanı başımızda büyük bir zulüm var. Yanı başımızda kardeşlerimiz var, onların çocukları var. Filistin’de yapılanı da unutmayalım ne olursunuz. Tamam hayat devam etsin, ama o çocuklar şeker de yiyebilsinler bırakın ya.” şeklinde konuştu.

 

Gecede En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü Ada Erma’nın oldu.

Gecede En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü Ada Erma’nın oldu.

Eline çizdiği dünya resmi ile Gazze’de hayatını kaybeden çocukları da anarak duygulandıran bir konuşma gerçekleştiren minik Ada şunları söyledi:

 

“Ben bugün elime bir dünya çizerek geldim. Bu dünya sizin bildiğinizden çok farklı bir dünya. Bu dünya yemyeşil. Okyanuslar masmavi. Çocuklar yemyeşil sokaklarda hayvanlarla özgürce koşup eğleniyor. Savaş yok, şiddet yok. Hayvanlar özgür, kadınlar güçlü… bu ödülü çocukların ölmediği bir dünyada almak isterdim ama.. bu dünyayı eline çizen tüm çocuklarla beraber dünya güzelleşecek, buna yürekten inanıyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.