Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 14°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
14°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 17°C

Veeeee FENOMEN ÇAKTI GOOOOL OLDU

Veeeee FENOMEN ÇAKTI GOOOOL OLDU
28 Temmuz 2023 00:36 | Son Güncellenme: 28 Temmuz 2023 02:07
649
A+
A-

Müftüoğlunun Fenomen İftira atıyor dediği Mustafa Uysal, Cevap yazısında

VURDU VE GOL OLDU!

OSB’de 3 Milyon’a yatırım İçin tahsis edilen arsayı emlakçıyla 42 milyona satmak istediklerini kaleme alan Mustafa Uysal’a fenomen diyen ve iftira attığını iddia eden Batu Müftüoğluna, Mustafa Uysal’dan çok sert açıklama geldi.

42 dönümlük arsa tahsis edilen şirketin sermayesinin 50 Bin TL olduğunu açıklayan Uysal, OSB Yönetimini de sert dille eleştirdi.

Batu Müftüoğlu’nun işin içinde olduğu izlenimi uyandıran sorularını sıralayan Uysal, Müftüoğlu’nun Ereğli Kamuoyundan, OSB yönetiminden, yatırımcılardan ve Posbıyık’tan özür dilemesi gerektiğinin altını çizdi!

Uysal’ın tahsisli arsa ile ilgili haberleri sonrası Ereğli OSB Yönetiminin bahse konu arsayı, geri alması bekleniyor.

SANKİ MUSTAFA UYSALI SADECE SOSYAL MEDYADA TANIYORMUŞ GİBİ YAPMAK DÜRÜSTLÜK MÜ ?

Mustafa Uysal’ın sadece fenomen olmadığını bilen ama sanki hiç tanımıyormuş gibi imada bulunan BATU bey lütfen inandırıcılığınızı kaybediyorsunuz bu resim Mustafa Uysaldan imza almaya gittiğiniz bir anda mı çekilmiş ti???

Ve Mustafa Uysal Sosyal Medya Platformunda BATU Müftüoğlu için ne demiş buyrun yazıya dönelim ;

 

”3 milyona OSB’den alınan arsayı 42 Milyona Sahibinden com’da emlakçı vasıtasıyla satmak isteyen rant ve çıkar Gurubu ile ilgili yazıma Müftüoğlu alınmış!”

MÜFTÜOĞLUNDAN ZORUNLU DEĞİL SORUNLU AÇIKLAMA!

Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından 2020 Eylül Meclisinde 2 bin kişiyi istihdam edecek yatırımcıyı Batu Müftüoğlu’nun katkılarıyla Kdz.Ereğli’ye getirdiklerini duyurduğu yatırımcıların 3 yıl önce Kdz Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde 3 milyon TL’ye tahsis edilen 42 dönümlük arsayı Murat Emlak kanalıyla, Sahibinden.Com internet sitesinde 42 milyon TL’ye satmak istediklerini duyurmuştum.

Aynı yazının içinde bahse konu yatırımcıları Kdz.Ereğli’ye getiren ve kahraman olarak basında boy boy yer alan, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Meclis Toplantısında övgüsüne mahsar olan Batu Müftüoğlu’nun konu ile ilgili haber ve haber resimlerini de paylaşarak, “ Bu arsayı alan firma ile yatırımcıyı buraya getirdiği için kahraman ilan edilen Batu Müftüğolu’nun bu satışa çıkartılan OSB arsasında ortaklığı var mı?” diye sormuştum.

Haberi yayınladığım akşam beni telefonla arayan Batu Müftüoğlu; bana çok şey anlattı! Konuştuklarını ve anlattıklarını burada yazmıyorum. Ama yüreği varsa, kendisi bir ZORUNLU AÇIKLAMA daha yazarak, Sosyal Medyasında paylaşabilir. Yok yine Sorunlu bir açıklama birilerine yazdırtacağını düşündüğüm için , onun yerine ne konuştuğunu ve imalı ne teklif ettiğini mahkeme kararıyla çıkarttırıp, tapeleri isterse, konuşmayı herkes öğrenir. Ben çok daha memnun olurum.

2 BİN İSTİHDAM SAĞLAYACAK FİRMA!

Batu Müftüoğlunun arkadaşı olduğu kamuoyuna lanse edilen yatırımcı için, Kdz. Ereğli OSB’de arsa yok iken nasıl gerçekleştiği sorusuna Müftüoğlu’nun basına verdiği demeçte, “Ereğli OSB’de boş alan yoktu. Fakat Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık nezdinde İnşaat Mühendisi arkadaşım Mustafa Çevik, tabiri caizse yoktan var etti, bu alanı.. Ereğli OSB yönetimi, Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın da büyük destekleri oldu. Ereğli OSB’de 42 dönümlük bir alan yarattık “ diyor!

Şimdi Müftüoğlunun tabiri ile olmayan arsayı yarattıkları firmaya bir bakalım.

– 42 Dönümlük Arsayı yarattıkları (!) firma Vabest Plastik Metal Otomotiv İnşaat Turizm San. Ve Tic. A.Ş. 29 Ocak 2021 yılında Bursa’da kuruluyor. (Yani Kdz.Ereğli’ye 2 bin kişilik yatırım açıklamasından sadece7 ay önce kuruluyor!

– Ereğli’ye 2 bin kişi ihtihdamı ile duyrulan, şirketin Sermayesi 50 bin TL! Yanlış duymadınız o günkü döviz kuruyla 7 bin dolar civarı sermayesi var!

– Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ayça Besler, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Verda Besler olmak üzere 2 ortağı var. 2 bin kişilik istihdam yapacak olan bu şirketin Ortaklarının hiçbirini ne Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ne o dönemin Kaymakamı Çorumluoğlu, Nede OSB Yönetim Kurulu hiçbiri görmedi.

– Şirketin Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan 40 maddeden fazla faaliyet konusunun içinde Organizasyon, turizmden ihracaat ithalata kadar, hamam sauna işletmekten kıraathane, nargile salonu işletmeye kadar hertür faaliyet konusu işlenmiş ancak, Karasu ve Kdz.Ereğli’ye yapmaya düşündükleri yatırım ile ilgili açık ve net bilgi içeren faaliyet konusu yeralmamaktadır.

Firmanın yetkililerinin ağzından Kdz.Ereğli OSB yatırımı için hiçbir açıklama olmazken, bu firmanın yatırım kararlarını, yatırım projelerini, istihdam sayılarını, görüşmelerini herşeyini Batu Müftüoğlu yapıyor!

Batu Müftüoğlu her ne kadar şimdilerde, “ Ben yatırımcı getirdim, Belediye Başkanı ve Kaymakamla tanıştırdım. Yatırımlarını Ereğliye yapmalarını sağladım, ondan sonra hiçbir dahlim yoktur, ne yani suçmu işledim” gibi herşeyden bihaber modlarına girse de, 12 Şubat 2022 Z Haber’e verdiği röportajda “ Kendim de o firma bünyesinde danışmanlık yapıyorum” diye malumun ilanını yapıyor!

OSB’DE YATIRIMCI KRİTERLERİ YOKMU?

Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığını Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaparken, Başkan Vekilliğini Kaymakam Mehmet Yapıcı ( tahsis yapılırken Kaymakam İsmail Çorumluoğlu yapıyordu) Yönetim Kurulu Üyeliklerini ise Akın Tatoğlu, Engin Mehmet Özertan, Muammer Yeşilusta’dan oluşuyor.

-Sayın Vali, Sayın Kaymakam ( Önceki Kaymakam Çorumluoğlu) Sayın Akın Tatoğlu, Sayın Engin Mehmet Özertan ve Sayın Muammer Yeşilusta’ya soruyorum. Yatırım kararından 7 ay önce kurulan, Milyon dolarlık yatırım yapacağını kamuouyuna ve sizlere açıklayan ve sizin 42 dönüm yer tahsis ettiğiniz şirketin sermayesi 50 bin TL olur mu?

-7-8 bin dolar sermayesi olan bir şirketten milyon dolarlık yatırım yapacağına inanılır mı? Bu parayla kuaför dükkanı açamazsınız ne sanayisi!

– Hadi Vali ve Kaymakam Bürokrat ve onlar yatırımdan ve ticaretten anlamazlar diyelim. Peki Sayın Tatoğlu, Sayın Özertan ve Sayın Yeşilusta size bir şirket ticaret yapmak için gelse, 7 ay önce kurulan ve 50 bin TL sermayesi olan bir şirkete, kendi şirketinizden veresiye 50 bin TL’lik mal verirmisiniz?

– Eminim vermezsiniz! Peki böyle bir şirkete 50 bin TL’lik mal vermeyecek olan sizler, sırada o kadar çok sanayici ve yatırımcı beklerken tüyü bitmemiş yetim hakkının imkanlarıyla kurulan OSB’nin milyonluk malını nasıl verebiliyorsunuz? Kendi malınıza gösterdiğiniz özeni, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan vatandaşın devletin malına niye göstermiyorsunuz?

– Kdz. Ereğli’de sanayi yer tahsisi olmadığı için yatırım yapamayan onlarca firma var ve sırada bekliyor iken, 2020’den beri ha yatırım yapacak, ha projesi hazırlandı, ha kazma vuracak, ha inşaat başlayacak oyalamalarıyla karşı karşıya kalan sizler bu şirketi ve durumunu tekrar inceleme ihtiyacı duymadınız mı?

– Bu şirket adına birilerinin yatırım yapmak isteyen sanayicilere gidip, yer pazarlığı yaptığını hadi duymadınız, Sahibinden.com internet sitesinden tahsisli olan OSB’nize ait arsayı satışa sunma cüretini bu firma nasıl gösterebiliyor?

– Bu şirketin tahsisini iptal edecekmisiniz?

– O arsayı yatırım İçin bekleyen ciddi şirketlere verecekmisiniz?

SORUNLU AÇIKLAMA YAPAN SORUMLU MÜFTÜOĞLU!

Sosyal Medya hesabından yayınladığın ve kankana haber yaptırdığın açıklamanda beni yazımı kast ederek, “ Fenomen tarafından tarafıma istinat edilen tüm suçlamalar iftira niteliğinde ve asılsızdır.” demişsin.

Şimdi “Fenomen” olarak değil; vatanını, milletini seven, haksızlık ve yanlışları sorgulayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak size benim cevaplarını bildiğim ama kamuoyuna sizin cevaplamanızı istediğim sorularımı soruyorum, Batu Müftüoğlu;

1- 3 Eylül Belediye Meclisinde Posbıyık 2 bin kişi istihdam edilecek dedi. 14 Nisan 2021 Yeniufuk Gazetesinde senin açıklamanda Uzun vadede 350 kişi istihdam edilecek dedin. Yatırım için müjde verdiğin Z Haberin 12 Şubat 2022 tarihindeki haberde 2 bin istihdamdan bahsediyorsunuz, Bu haberden birgün sonra yani 13 Şubat 2022’de Yeni Ufuk Gazetesindeki ropörtajınızda 100 personel istihdam edilecek diyorsunuz. Yine 14 Şubat 2022 Hakimiyet Gazetesi ropörtajında 300 kişinin istihdam edileceğini söyledin.
Son olarak Sosyal Medyanda yayınladığın Zorunlu değil bence sorunlu açıklamanda “200 Gence iş kapısı olacağına inandığım için çaba ve emek sarfettiğim” diye belirtmişsin. Ya Müftüoğlu karar ver! Bu 42 dönümlük OSB arsasında kaç kişi istihdam edilecekti? Bu yatırımın fizibilite raporu yokmu? Psikolojinize, adamına, işinize göre mi istihdam sayısını günlük değiştiriyorsunuz? Borsa mı bu hergün istihdam sayısı değişiyor?

2- Şimdi bu firmayla hiçbir bağı olmadığını, sadece yatırımcıyı buraya getirmek için mücadele ettiğini ,hayırsever modlarına yatan Müftüoğlu; 12 Şubat 2022 tarihli Z Haber’in haberinde “ Kendi o firma bünyesinde danışmanlık yapıyorum” diyerek firma ile ilgili ilintini net şekilde açıklayan sen değilmisin?

3- Zorunlu değil bence sorunlu açıklamanda senin tarafına suç istinat ettiğimi, tüm suçlamaların iftira olduğunu belirtmişsin. Senki yurtdışlarında eğitim almış, çok bilgili, çok kültürlü, okuduğunu anladığını düşündüğüm biriydin. Demekki okuduğunu anlama yetini de yitirmişsin. O zaman sana anlatayım. Benim açıklamamda seni itham eden bir yazı yok. Sadece soru var. Soruda şu; “ Bu arsayı alan firma ile yatırımcıyı buraya getirdiği için kahraman ilan edilen Batu müftüoğlu’nun , bu satışa çıkartılan OSB arsasına ortaklığı var mı?” yani soru sormuşum, suç istinat etmemişim. İftira atmamışım!

4- 24 Mart 2021 tarıhindeki Yeni Ufuk gazetesinde Kaymakam ve Belediye Başkanı Posbıyık, COPA A.Ş Yönetim kurulu başkanı olarak tanıttığınız Mehmet Besler ve Alfa Polimer İnavasyon Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanıttığınız Osman Nuri Çürüksulu ( tanıttığınız diyorum çünkü ben kendilerini tanımıyorum, yarın o resimdeki kişilerde, Yönetim Kurulu Başkanı olarak isimlerini verdiğiniz kişiler aynı olmayabilir endişesiyle öyle yazdım) isimlerinden herhangi biriyle bundan yakın bir zamanda Kdz.Ereğli’de bir emlakçıya gidip 42 dönüm tahsisli arsayı satmak istediğiniz ile ilgili görüşmeler yaptınız mı?

5- Peki bahse konu arsa için Osman Çürüksulu ile birlikte emlakçı vasıtasıyla bir işadamıyla bahse konu arsayı 35 milyon TL’ye anlaşma aşamasına geldiniz mi? Geldi iseniz, Anlaşma aşamasında anlaşamadığınız konu neydi? Bu konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatabilirmisin.

6- 14 Nisan 2021 tarihindeki Yeniufuk Gazetesine yaptığınız açıklama içerisinde, “Evet, Ereğli OSB’de boş alan yoktu. Fakat Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık nezdinde İnşaat Mühendisi arkadaşım Mustafa Çevik, tabiri caizse yoktan var etti ,bu alanı” dediğiniz kişi Ak Partiden Belediye Meclis Üyesi adayı olup, seçimleri Ak Parti kaybedince, CHP’li belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın danışmanı olan Mustafa Çevik mi? Sizin sözünüzle 42 dönümlük alanı yoktan var eden Mustafa Çevik ise, OSB Yönetim Kurulu ne iş yapar? O dönemde kamuda yani Kdz.Ereğli Belediyesinde çalışan Mustafa Çevik, yatırımcı firmadan, yatırımcı firmanın sermayesinin 5 katı para aldı mı? Aldı ise ne için ve neden aldı?

7- Şimdi Sosyal Medyada yaptığın sorunlu açıklamanda; “200 gençimize iş kapısı olacağına inandığım için çaba ve emek sarf ettiğim arkadaşım Mehmet Bey’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu firmanın yatırımdan vazgeçmesi ve hatta tahsisli arsanın emlakçı’ya kadar düşmesi beni hayal kırıklığına uğrattı “ demişsin. Batu Müftüoğlu, buraya yatırım yapacak olan şirket Vabest Plastik Metal Otomotiv İnşaat Turizm San. Ve Tic. A.Ş değil mi? Bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanı arkadaşın Mehmet Bey değil Batu Bey, Ayça Besler değil mi? Mehmet Beyin bu şirkette hiçbir ortaklığı yok ben yanılıyor muyum? İstihdam sayılarını hep karıştırdığın gibi şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlarını da karıştırmışsın açıklaman da!

8- Yine sorunlu açıklamanda eğer iddialar doğruysa demişsin! Murat Emlak tarafından Sahibinden.com internet sitesine 17 Temmuz 2023’de 1091391578 İlan nosuyla konulan ve benimde ilanın resmini paylaştığım ilan ben haberi paylaştıktan sonra yayından kaldırıldı. Eğer inanmıyorsan ve benim iftira attığını düşünüyorsanız beni sen, senin kankaların, yatırımcıların, devletin tahsisli arsasını satışa çıkartmak isteyenler kim varsa beni mahkemeye verebilir.

Ne o vatan kurtaran kahraman gibi yatırımcı getirdim diye boy boy reklam yaparken, yatırımın her gelişmesini basınla paylaşırken iyiydi de, Bu firmanın Ereğlileri kandırdığı, umutlarıyla oynadığı, 3 milyona aldığı arsayı 42 milyona satmaya kalktığını haber yapınca mı zoruna gitti?

Senin danışmanlık yaptığını açıkladığın ve arkadaşın olarak kamuoyuna lanse ederek bana göre siyasi rantın için reklamını yaptığın, insanların umutlarıyla oynayan bu firma ile ilgili beni yalandan yere suçlayacağına kamuoyundan özür dilemen gerekmiyor mu?

Bu şehri 3 yıl oyaladınız! Bu işte neresinden bakarsan bak senin de ciddi sorumlu olduğunu düşünüyorum. Bu oyaladığınız arsa ciddi ve gerçekten yatırım yapmak isteyen köklü bir firmaya verilseydi, 3 yılda üretime başlardı ve birçok işsizi istihdam ederdi.

Batu Müftüoğlu; şunu aklının bir köşesine yaz! Benim alengelli , hukuk çevresinden dolaşarak iş çevirme ve menfaat sağlama işlerine aklım ermez.Benim aklımla dalga geçilmez! Ben kamu yararı olan hiçbir olayda kimseyi tanımam! Ben asla iftira atmam! Ben suç istinat etmem! Üç maymun olmam, vatandaş olarakta olsa sorarım.

Sen şimdi efendi ol, akıllı ol, aklı selim davran SORUNSUZ AÇIKLAMA yap ve önce Kdz.Ereğli halkından, O arsayı 3 yıl önce alabilme ihtimali olan yatırımcılardan, OSB Yönetiminden, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan özür dile…

Arkadaşın mı , kankin mi bilmem! Onun yan şirketi mi, düz şirketi mi,hülle şirketi mi onu da bilmem. OSB Yönetimine tahsisli arsayı iade etmesi için üzerine düşeni sağla! Öyle topu taca atma! benden sana reklam ekmeği çıkmaz, Boş boş hikayeler okuyup, algı yapma ! Ne benim, nede kamuoyunun canını sıkma!

Haydee…

Vesselam.

Selam ve dua ile“

Mustafa Uysal (Batu’ya Göre Fenomen)

Bize göre GOL USTASI .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.