Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 16°C
Per 17°C

OPERASYON SIRASI GAZETECİLERE NE ZAMAN GELECEK ?

OPERASYON SIRASI GAZETECİLERE  NE ZAMAN GELECEK ?
2 Şubat 2023 22:30 | Son Güncellenme: 2 Şubat 2023 22:34
2.571
A+
A-

OPERASYONLAR VE OPERASYON’LAN-A- MAYAN ŞANTAJCI GAZETECİLER !

Ne hikmetse bu şehir her 2 senede ufak , 10-15 senede bir de büyük NAMLI OPERASYON görür !

Ufak operasyon ne demek ? 

Şehirde adını (mafya,kabadayı yada asi çocuk rolü ) duyurmaya başlayıp yavaş yavaş kafaya oynayan  kişilere göstermelik had bildirmek için açılan ve sonucuda  genellikle kovuşturmaya gerek yok la biten dosyalara biz ufak operasyon dosyası diyoruz.

Örnekleri çok belki siz okuyanlardan bir kaçınız bile böyle operasyonlara denk gelmişsinizdir .

Mesela  daha evvel emniyet içinden önemli kişilerle yada emniyet müdürü ile gizli gizli buluşup yiyip içen, dertleşen ,bölüşen kişilerin hakkında nasil bir anlasmazlık oluştu ise bir  zaman sonra dosyalar oluşturulduğu ve bunun adına da başarılı operasyon denildiğini bilakis bilenlerdenim!

Sonuç mu ?

Emniyet müdürü gitti .

Operasyon kovuşturmaya yer yok ile nihayete erdi .

 

NAMLI  OPERASYON’A örnek vermek gerekirse:

*Çelik 2 operasyonu/ *Silindir operasyonu vb gibi …

Herkes bilir  ki bu memlekette oldum olası bir operasyon dedikodusu yayılır sokağa ve alttan alta da  hazırlığı yapılır.

Dosyalar açılır ,bilgiler dosyalara eklenir , biriktirilir  ve sonunda da bilinen gerçek elbet gün yüzüne çıkar !

Bilinen gerçek : OPERASYON

 

* ÇELİK 2 OPERASYONU 

Mesela bu operasyonların içinde en iyi bildiğim operasyon Çelik 2 dir .

Çelik 2 bildiğim en abartılı operasyon olarak hafızama kazınmıştır,

Neden mi ?

Çünkü ;

Ülkenin en büyük kabadayılarına , kiralık katillerine ,mafyalarına  ve seri katillerine verilmeyen ceza bu dosyada  yargılanan sanıklara verilmiştir.

Ki Bu dosyaya bakan oluşturan polis ,savcı ve  hakimlerin  çoğunun fetö firarisi yada tutuklusu olduğu ortaya çıkmasına rağmen ne hikmetse bir yetkilide “ o zaman burda haksızlık olabilir “diyerek dosyayı yeniden incelemeye almamış yatan kisileri gerçekten KADER MAHKUMU tanımına sokmuştur !

Bu dosyadan sebep müebbet cezası alan kişiler, Türkiye’deki bir sürü suç örgütü liderlerinden daha fazla suçlu olmamalarına rağmen müebbet yatarken  aynı ülkenin ayni adalet kurumunda yargılanan diğer suçlular ise  ellerini kollarını sallayarak hala gezmekte Ülkenin ve bu ülkede yaşamanın en büyük zevkini çıkarmaktadır.

Buda adalete olan güveni sarsmaktadır..

SADECE CEZA ALANLAR MAHKUMLAR MI?

Burda yargılanıp şu anda hapis yatan KADER MAHKUMLARININ aileri de yıllardan beri ailelerinin yolunu gözlemekte ve bu davaya, dosyaya bakan polis ,savcı ve hakimlerin fetöden yargılandığı gerçeğinden yola çıkarak  yargılanmanın önünün yeniden açılmasını dört gözle beklemektedir.

 

SİLİNDİR OPERASYONU

En son silindir operasyonunun tam detayını bilmemekle beraber fikir sahibi olduğumda da bu konu ile alakalı fikir beyan etmek isterim.

 

HA BUGÜN HA YARIN DENİLEN AMA NEDENSE BİR TÜRLÜ YAPILAMAYAN OPERASYON !!! 

Gazetecilik Mesleğine  başladığım günden beri bir operasyon söylentisi vardır bizim meslekte bir türlü gelmek bilmeyen …

Kimileri bu söylenti sebebi ile rahat hareket edemesede bazıları bu dillenen ama olamayan operasyon söylentisini iyi değerlendirip  alttan alta parsayı toplar .

Mesela fetö operasyonlarında en iyi parayı Gazetecilerin götürdüğü söylenir !

Bana göre bu söylem Kesinlikle dogrudur  …

 

LİVADİ DOSYASININ İÇERİĞİ NEDEN MERAK EDİLMEZ ?

 

Feto Borsası ile ilgili ihbarlar ve  şikayetler sonrası birileri ifadeye çağrılmaya başlayınca Ereğli Emniyet Müdürü Livadi’diye koştu ve sesini oradan  yükseltti !

Toplantıya katılanlar:

Emniyet Müdürü  Fahri ,Batu Müftüoğlu, Hakkı Başbakıcı, Semih Çolak ,Sina Çıladır, B.K, B.G

Fahri  bir ands neden Otel odasindan önüne geleni eleştirip aba altindan sopa gösterme ihtiyacı duydu?

Yoksa Toplantıya katılanlar Feto Borsasında adı geçenler mi idi  ….?

Sina Çiladır’a verilen dosya ile Fahri Müdür  kendini garantiye mi aldı ?

Müdür kendini garantiye alırken Sina Çıladır ve ekibi dosyayı ranta mı çevirdi?

Utku Koleji sahibi Ali bey tarafından “tehdit edilyor ,şantaja maruz kalıyorum”  diye mahkemeye verilen Sina Çıladır ceza alacağını anlayınca Ali beyden özür diledi mi ?

Özür diledikten sonra Elini öptü mü ?

Sonrasında “simdi bana abonelik verirsiniz degil mi “dedi mi ?

Livadi dosyasında  kimleri rahatsız edecek bilgi ve  belgeler vardı ?

O zamanın Emniyet müdürü o gün o dosyayı Sina Çıladır adlı sahsa verirken ” bana bir sey olursa bu dosyayı ne yap” diye verdi ?

Bu dosya gazeteciler tarafından şantaj aracı olarak kullanıldı mi?

Sina Çıladır’ın yanındaki yeni yetme türeyen kendisini en genç gazeteci diye umutlandıran kişinin  aboneliği  Ak Parti tarafından kesilince bu şahıs  sosyal medyada  ” açtırmayın bana  fetö ,dolandırıcılık dosyalarınızı” adlı tehdit yazısını kime ithafen yaptı?

Ak Parti İlçe Başkanı bu yazı sonrası bu yazıyı yazan kişiye neden kesilen  aboneliği geri  verilmesine müsade etti?

Ak Parti İlçe Baskanlığı yanında Mesleği Avukatlık olan Saffet Bozkurt’un  Kerimcan Günaydin adli kişi hakkında bu iftira yazısı hakkında şikayette bulunmamasının özel bir sebebi var mı?

 

LİVADİ DOSYASI ile neler yapıldığını tüm Ereğli harfi harfine konuşurken bu dosya neden yetkililer tarafından hala  merak edilmez ve muhattapları sorgulanmaz ?

 

Kdz Ereğli’de bir sürü iş adamı ve esnaftan bu dosya içinde olan  belgeler sayesinde şantaj yapıldığı ve işadamlarından para alındığı halk arasında sürekli  konuşulur iken bu dosya hakkında  neden herkes sus pus tur ?

Silindir operasyonunun mağdurları arasında Numan Korkmaz Ve Adakoğlunun  adının geçtiği doğrumu dur?.

 

Akgün Haber  olarak soruyoruz ;

☆ Eski Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz Ve Tanınmış İş adamı Adakoğlu’na gazeteciler yada kendilerini gazeteci diye tanıtan Cemiyet mensuplarına üye olan kişilerin şantajına maruz kaldınız mı ?

Adakoğlu’na Şehrin şantajcı gazetecileri tarafından ara ara şantaj yapıldığı iddiaları ne kadar doğrudur ?

Adakoğlu böyle  talihsiz bir  olaya maruz kaldı ise ŞANTAJCI KİSİLERDEN  şikayetçi oldu mu ?

Emniyet içi bilgilerin livadi otelde kendisine teslim edildiği şahitler tarafından söylenen  Sina Çıladır Adakoğlundan bu dosya içi bilgilerini öne sürerek para  istemiş midir?

Numan Korkmaz Eğitim için açtığı okulunda yazacak bir sey bulamayan şantajcı bacadan cıkan dumanı haber yaptılar mı ?

Olayın akabinde şantajcıların lideri Numan Korkmaz’ın makamına gelip ne dedi ?

Artık mesleklerinin bu tür adi olayla anılmasını hazmedemeyen ,Namusu ve şerefi ile gazetecilik yapmaya çalışan onurlu  gazeteciler bu konu ile alakalı sıkıntılarını bir kaç kelime ile şöyle anlatmaya çalışıyor;

Aramızda gazetecilik mesleğini kendilerine koruma kalkanı olarak kullanan , mesleğimizin adını çete şeklinde çalışarak kirleten kalitesiz , vasfı olmayan,belgesi olmayan  ,hırsızlıktan,  sapıklıktan ,şantaj ve  pazarlama işlerinden daha evvel  işlem  görmüş yada cezaevlerinde yatmış  hiç bir kimseyi aramızda istemiyoruz.

Devlet yeni yasa mı çıkarır da mı bizi kurtarır yoksa Emniyet bu işin takibini sıkı tutar da bu pislikleri bizim mesleğimizden mi uzaklastırır bilemeyiz ama bir an önce bu konuda yetkililerden destek bekleriz”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.