Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

Oratec haklarında çıkan haberleri yalanladı

Oratec haklarında çıkan haberleri yalanladı
14 Aralık 2022 14:11 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2022 15:20
1.377
A+
A-

Oretec haklarında çıkan haberleri yalanladı

Kdz. Ereğli ilçesi Bölücek Mahallesi’nde faaliyet gösteren Oretec firması bazı basın yayın kuruluşlarında haklarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, faaliyetleri ile ilgili olarak her türlü yasal izin ve belgelerinin mevcut olduğunu açıkladı.

Oretec Mineral Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilileri gerçeğe aykırı yapılan yayınlarla ilgili olarak yasal haklarını kullanacaklarını bildirdi.

Oretec’ten kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son dönemlerde bazı medya organlarında ve sosyal medya ortamlarında şirketimizle ilgili yapılan haksız, mesnetsiz ve gerçeğe aykırı haberler nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına işbu açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur.
Şirketimiz son zamanlarda temelsiz imalar ve maksatlı iftiralarla karşı karşıya kalmışsa da tartışmaların tarafı olmak yerine çalışmalarına odaklanmayı tercih etmiştir.

Ancak gelinen son noktada şirketimiz, ticari itibarını zedeleyici iftiralar karşısında her türlü yasal hakkını daha güçlü şekilde kullanma kararı almıştır.

Gerçeğe aykırı olarak ve şirketimizin itibarını zedelemek amacıyla şirketimizin geri kazanım tesislerine ilişkin mevzuata uymadığı gerekçesiyle mühürlendiği ve yine mevzuata aykırı olarak işlemler yaptığı ve tüm bunlara da sanki kamu kurumlarının göz yumduğu gibi hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan, kaynağı araştırılmadan, asılsız, hakaret hatta iftira boyutuna ulaşan bir algı yaratılmaya çalışılmıştır.

Ağır ve haksız ithamlar nedeniyle Şirketimizin kişilik hakları ve ticari itibarı zedelenmektedir.

Şirketimizin faaliyetine başladığı günden itibaren ilgili mevzuata göre yetkili kamu kurum ve kuruluşları tarafından denetlenmektedir.

Son zamanlarda maksatlı olarak yapılan iftiralar karşısında kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algının aksine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı da dahil olmak üzere yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından birçok denetim geçirmiştir. Buna rağmen maksatlı olarak devam eden karalamalarla hem Şirketimiz hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yetkili kurum ve kuruluşları da zan altında bırakılmaktadır.

Şirketimiz sahip olduğu lisanslar doğrultusunda tehlikeli ve tehlikesiz atık geri kazanım işi yapmaktadır.

Şirketimizin bütün yasal izinleri ve lisansları mevcut olup mevzuata uygun olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Şirketimiz; yasal yükümlülüklerini yerine getiren, mevzuata uygun bir şekilde faaliyetlerine devam eden ve yönetilen saygın bir firmadır. Hiçbir dayanağı olmayan ve gerçeğe aykırı beyanlar Şirketimizin ticari şeref ve haysiyetini çiğnemekte ve zarar vermektedir. Aynı zamanda Şirketin faaliyetlerini gerçeğe aykırı şekilde açıklamalarla kötüleme gayesi ile Şirketin itibarıyla oynanmaktadır.

Şirketimiz adeta var olmayan şeylerin var olmadığını ispat etmek gibi ağır bir külfetin altında bırakılmıştır.

Şirketimiz hakkında yapılan asılsız haberlerle ilgili TCK’nın ilgili ceza hükümleri gereğince ve hukuk mahkemesi nezdinde maddi ve manevi tazminat dahil olmak üzere tüm dava ve talep haklarımızın kullanılacağını bildiririz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.