Dolar 32,3407
Euro 35,1132
Altın 2.239,20
BİST 8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 9°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 9°C
Cum 10°C
Cts 13°C

YALAN HABER VE ŞANTAJLARINI BOŞUNA YAPMAMIŞLAR

YALAN HABER VE ŞANTAJLARINI BOŞUNA YAPMAMIŞLAR
6 Haziran 2022 01:45 | Son Güncellenme: 6 Haziran 2022 02:16
100.911
A+
A-

ŞANTAJCI GAZETECİLERİN ASIL AMACI BELLİ OLDU

Kdz. Ereğli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı okul yöneticilerine yönelik olarak bazı gazetelerde çıkan haberlerin yapılmak istenen büyük bir kumpasın parçası olduğu ortaya çıktı.

Kdz. Ereğli’de “Şantajcı gazeteciler” olarak bilinen sabıkalı bu gazetelerin istedikleri bir kişiyi yıllık 4-5 milyon TL bütçesi olan okula müdür yapamayınca asılsız haberlerle kumpas kurmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

 

Kdz. Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ile müdürlüğe bağlı okullarla ilgili son zamanlarda yapılan haberlerin gerçek maksadı ortaya çıktı.

Konunun detaylarını araştıran Kdz. Ereğli’de ki gazeteciler gerçekleri bir bir ortaya çıkardı.

İddiaya göre “Şantajcı” olarak bilinen sabıkalı gazetecilerden biri yakınını Kdz. Ereğli Turizm Otelcilik Okulu’na müdür yapmak istedi.

Şantajcı gazetecilerden birinin yakını olan kişinin neden müdür yapılmak istediği gerçeği ise herkesi şoke edecek türden.

Meğer şantajcı gazetecinin yakınını Kdz. Ereğli turizm Otelcilik Okulu’na müdür yapmak istemesinin asıl nedeni, bu okulun yılda 4-5 milyon TL civarında gelir elde etmesi.

Taşımalı eğitim veren okullardaki öğrenciler ile bazı okulların yemeklerini veren bu okul her yıl 4-5 milyon TL gelir elde ediyor.

Meğer şantajcı gazeteciler okul müdürü yapmak istedikleri kişi ile milyonları vurmanın hesabını yapmışlar.

Şantajcıların oyununu bozdu, gariban öğrencilere sahip çıktı

Edinilen bilgiye göre Kdz. Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürü İsmail Aksoy büyük kumpası görerek Kdz. Ereğli turizm Otelcilik Müdürlüğü’ne getirilmek istenen kişi yerine aynı okula dürüst ve güvenilir bir ismi müdür olarak önerdi ve kabul edildi.

Aksoy’un bu hamlesi ile yapılmak istenen büyük vurgunun da önüne geçilmiş oldu.

Aksoy’un söz konusu gazeteler ve yaptıkları haberlerle ilgili yapılan yorumlar hakkında Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın da onayı ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Devlet kumpası gördü, gereğini yapıyor

Daha önceki devlet yetkilileri döneminde istedikleri at koşturup, yaptıkları kumpaslarla garibanların haklarını iç eden şantajcı gazetecilere, şimdi görevde olan devlet yetkilileri “Dur” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı “Milletin gariban çocuklarının hakkında göz dikenleri asla affetmeyin, ne gerekiyorsa yapılsın” diyerek talimat verdiği ve tam bir devlet adamı duruşu sergilediği öğrenildi.

Gönderebilmek için okulu kapatmak zorunda kalmışlar

İddiaya göre Kdz. Ereğli Turizm Otelcilik Müdürlüğü’ne müdür yapılmak istenen kişinin daha önce Alaplı’da görev yaptığı okulda ortaya paraların eksilmesi olayı sonrası Alaplı Milli eğitim Müdürü’nün görevli müdürü gönderebilmek için okulu kapatma kararı almak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Devlet şantajcı gazetecileri affetmeyecek 

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Ankara’ya kadar ulaşan bilgiler üzerine devletin en üst kademelerinden Zonguldak ve Ereğli’ye talimat göndererek “Yetimin ve garibanların yediği yemeğe göz dikenler gereken cezayı alsınlar, asla müsamaha gösterilmesin” şeklinde talimatlandırıldığı öğrenildi.

Kdz. Ereğli’de yargı makamlarına intikal eden ve önümüzdeki günlerde yeni bilgi ve delillerle sunulacak suç duyurusu ve şikayetler sonrası şantajcı gazeteciler ve iş birlikçileri hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı ifade ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.