Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 15°C
Çar 16°C
Per 17°C

AK PARTİ TABANI RAHATSIZ!”Yazıklar olsun emeklerimize.Belediye seçimlerinde Yiğitoğlu ve akrabaları oy versin,”

AK PARTİ TABANI RAHATSIZ!”Yazıklar olsun emeklerimize.Belediye seçimlerinde Yiğitoğlu ve  akrabaları oy versin,”
27 Ekim 2023 16:13 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2023 16:14
264
A+
A-

AK PARTİ TABANI RAHATSIZ!

 

Milletvekili olduktan sonra yakınında belirli isimlerden etten duvar örülen Saffet Bozkurt torpiliyle Erdemir’e işi adam sokulduğu iddiaları ortalığı karıştırdı.

Yıllardır parti için mücadele eden Gençlik kolları üyeleri, Kadın Kolları Üyelerinin çocukları, Yönetim Kurulu Üyelerinin büyük çoğunluğunun yakınları, köy ve mahalle temsilcilerinin yakınları işsiz gezerken Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanından ayrılmayan ve kendini sağ kolu gibi gösteren Mehmet Yiğitoğlu’nun kızından sonra akrabalarının da Erdemir’e işe yerleştirilmesi olayının patlaması üzerine Partide küskünler ordusu artıyor.

 

Yaklaşan seçimlerde kim yakınlarını işe soktuysa onlar seçimi kazandırsın diyen Partililer, “ Bize gelince Erdemir

Özel sektör, bizim dediğimizi yapmıyor diyenler kendi yakınlarını Erdemir’e işe sokmayı beceriyor. Seçim zamanı bize gel diyenler,bizi çalıştıranlar seçimden sonra kendi menfaatlerine bakıyorlar. Bizim çocuklarımız işsiz gezecek, vekilin yanındaki zenginlerin çoluk çocuğu, akrabaları Erdemir’e vekil torpiliyle girecek. Yazıklar olsun emeklerimize. Belediye seçimlerinde Yiğitoğlu akrabaları oy versin, onların akrabaları yeter seçim kazanmaya.” Diye tepki gösterdiler.

 

Ak Parti tabanının ve Ereğlinin nabzını iyi tutan ve Konuyu gündeme alıp yazan Mustafa Uysal’ın yazısı şöyle;

Sesli olarak dinlemek isteyen aşağıdaki linki tıklasın .

 

https://fb.watch/nXqs8Ppdpz/?mibextid=qC1gEa

 

 

“YİĞİTOĞLU SÜLALESİNE İKTİDAR NİMETLERİ!

 

Av. Saffet Bozkurt ‘un ilçe başkanı olması ile Yiğitoğlu ailesinden Mehmet Yiğitoğlu Ak Parti yönetimine girdi. Sonrasında Bozkurt’un milletvekili olmasıyla hem ticari hayatında hemde siyasi hayatında yıldız gibi parladı.

 

Kendisini Saffet Bozkurt’un İlçe Başkanı olması çabalarının ve çalışmaları sürecinin içinde hiç görmedim. Yani o zaman Bozkurt İçin risk alanların, başka guruplarla kötü olanların arasında yoktu.

 

Beni bilenler bilir ne Mehmet Yiğitoğlu ile nede Yiğitoğlu ailesi ile hiçbir husumetim yoktur. Ama kendime göre adalet terazim vardır ki, denge noktasının adı VİCDAN’dır.

 

İşte bu vicdanla Mehmet Yiğitoğlunun kızının Erdemir’e mühendis olarak işe girmesini eleştiren bir paylaşım yapmıştım.

 

Elbette bu paylaşımım hem kendilerini, hemde Vekil Bozkurt’a yakın çevreleri rahatsız etti. Akıllarına ilk gelen soru ben neden Mehmet Yiğitoğlu’nun kızının Erdemir’e mühendis olarak başlamasını eleştirmiştim? Acaba bana bunu kim yazdırmıştı? Neden yazdı?

 

Vicdanla yazılanların vicdanları rahatsız etmesi elbette güzel!

 

Ama onlar Kendilerince birilerini günah keçisi ilan etme yarışına girdiler. Her zaman olduğu gibi olayın değil, bilgi sızdıranın peşine düştüler. Elbette radarlarım açık olduğu İçin olayları ve hakkımdaki dedikoduları tebessümle izlemeye devam ettim. Benim hakkımda zinkaflı sözler söylendiği kulağıma geldiğinde de ikaz ettim!

 

Mehmet Yiğitoğlu’nun kızı elbette Erdemir’e işe girebilir!

 

Ancak, ekonomik olarak güçlü olan Mehmet Yiğitoğlu mensubu olduğum Ak Partinin İlçe Başkan Yardımcılığı koltuğunda otururken ve o koltuğu kullanarak ihtiyacı olan, iş kariyeri yüksek, Partiye emek vermiş, partinin gençlik kollarından, kadın kollarından, çocukları gibi hangi gerekçeden olursa olsun 20-30 gencimizi iş sahibi yapıp, sonrasında kendi kızını işe yerleştirmişse elbette eleştirmem.

 

Mehmet Yiğitoğlu’nun ekonomisi Allah daha çok versin, kızının torunlarına bile bakar. Zaten vekil yanından ayrılmadığı İçin tüm köylerden düğün takı işleri olanlar onların büyük çoğunluğu o kapıyı aralar, belki oğluma veya kızıma iş işini hallederim diye. Yani siyasetin bir şekilde dolaylı ekmeği de budur işte. Buna itirazım elbette olmaz.

 

Ama buna rağmen siz siyasi gücünüzü önce çocuklarınıza, akrabalarınıza menfaat ve çıkar olarak aktarmaya kalkarsanız elbette eleştirilmeyi de hak etmiş olursunuz.

 

Malum kendilerinin Alaplı OSB’de yatırım yapacağız, üretim yapacağız diye OSB’den aldıkları bir yer var. Keşke oraya bir tesis kurup, kızlarını da o şirketin başına koyup şehre istihdam sağlasalardı. Ama nerde? Ohh fabrika veya tesis kurup istihdam sağlamak gerekçesiyle OSB’den yer al. Oraya kapalı bir hol yap, farazi 10 milyona mal et. Sonra gerçek yatırımcıya 70-100 milyona kakalamaya çalış! Ohh ne güzel dünya!

 

Nasıl olsa Milletvekilinin yanından ayrılmıyorsun! Hangi OSB yönetimi, Hangi kaymakam senin yatırım İçin değil rant İçin ucuza aldığın ve şimdi maliyetin kat kat fazlasına satmaya çalıştığın fabrika sahasını yatırım yapmıyorsun diye elinden alacak!

 

İşte sizin gibi gözlerini para hırsı bürümüş kolaycılar nedeniyle Ereğli ve Alaplıda fabrikaların bacaları tütmüyor! Fabrikalar kurulmadığı ve İşsizler iş bulup çalışamadıkları için gurbete çıkmak zorunda kalıyor! Zaten Erdemir gibi şirketlere ancak sizin akrabalarınıza ve yakınlarınıza yetiyor!

 

Hani dışarıdan gelenleri eleştiriyorsunuz ya, Lafa geldi mi siz bu şehrin öz ve öz çocuğusunuz, hani Bizim Uşak’sınız ya! Bu yaklaşım ve olaylarla memleketimize yanlış yapmıyormusunuz?

 

Şimdi Vekil torpiliyle Kızını Erdemir’e mühendis olarak ile soktun anladık.

 

Peki, Kok Fabrikası Müdürlüğünde işbaşı yapan kızın hariç Nakliyat Müdürlüğünde Yusuf Yiğitoğlu, 2.Sıcak Haddehane Müdürlüğünde Yasin Yiğitoğlu, Elektrik Bakım Müdürlüğünde Şahin Yiğitoğlu, 2. Soğuk Haddehane Müdürlüğünde M.Ali Yiğitoğlu isimlerinden Erdemir’e yeni kadroya giren kaç kişi senin akraban?

 

Bunların içinden uzak veya yakın akraban olanların hangilerine siyasi torpil yaptın?

 

Siyasi torpili hergün yanından ayrılmadığın Vekil Saffet Bozkurt mu yaptı? Yoksa başka tanıdığın güçlü ve etkili isimlere mi yaptırdın?

 

Ak Partide 2002’den bu yana siyaset yapmış herkesi göz önüne al, bu kadar siyasetçiden aynı soy isminden Erdemir’e adam sokan vekil ve Belediye Başkanları dahil başka bir siyasetçi var mı?

 

Ak Parti’de Yönetim Kurulu Üyesi olmanız, Vekilin peşinden ayrılmamanız demek, Ak Parti Yiğitoğlu ailesinin çiftliği mi demek oluyor?

 

Bu Partide kuruluşundan bu yana emek harcayan ailelerin çocuklarına kendinizi borçlu hissetmiyormusunuz?

 

Tabiki Ankara, Alaplı, Zonguldak, Düğün dernek, takı makı Vekilin peşini bırakmazsınız! Ye kürküm ye, vallahi biz safmışız, siz çok kurnazsınız!

 

Sizin bu harcadığınız Ak Parti mirasını birçok dava arkadaşım gibi biz çoluk çocuğumuzun nafakasını harcayarak yaptık. Size göre saftık. Bu işte bedel ödedik. Benim ödediğim bedeli yanından ayrılmadığın vekilin bile ödememiştir. İşte bu gerçekle, Haramzade gibi partiye çökene, kendi menfaati için kullananlara, hakkımızı çarçur edene, dava arkadaşlarımızın hakkını yiyene tepki göstermek hakkımız değil mi?

 

İnsanda biraz vicdan, biraz şehir sevgisi, birazda Allah korkusu olacak!

 

Ama kabahat sizde değil! Kabahat oy aldığı hemşehrilerin hakkını, hukukunu Üçbeş kişiye yediren vekilde!

 

Kulağıma gelen 30 kişi sokmuş Erdemir’e vekil, iyide bu kadar sayı Yiğitoğlu’na düşmüş ise diğerleri kime?

 

Kafam diyor, ne kendini yoruyorsun! Bu haksızlık ve adaletsizlik yapanlarla Yanyana durma İstifa et Çek git be!

 

Onca yılın emeği ve saygısı var! İnanmışlığı ve memleket sevgisi var!

 

Bu partiye emek vermiş, mücadele etmiş, hakkı yenmiş insanlar sussa bile…

 

Birde bu Haramzade yaklaşımında olanlara mı bırakayım alanı, bunlarla mücadele edecek keriz gerekli!

 

Hani diyorsunuz ya, “Alanyada Çorbacı! “

 

Hah işte o benim işte! Hırsız, yolsuz, arsız demeyinde!

 

Vesselam,

 

Selam ve dua ile…”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.