Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 14°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
14°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 16°C

SAKINA PAYLAŞMAYIN!

SAKINA PAYLAŞMAYIN!
27 Ekim 2023 15:47 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2023 17:03
294
A+
A-

Önce Bursa , Eskişehir sonrada Kdz Ereğli’de de elden ele dolaşan öğretmenler ve velilerin de eline geçen  ‘şamata’ adında uyuşturucu madde olduğu düşünülen şekerin okullarda yaygın olarak dağıtıldığı iddiası yetkilileri  harekete geçirdi.

Başta Eskişehir Emniyet Müdürlüğü konuya hakim olduklarını  ve çocuklara uyuşturucu madde satıldığıyla ilgili paylaşımların asılsız olduğunu duyurdu.

Bursa’da başlayan  velilerin de  bulunduğu WhatsApp grupları ve sosyal medyalarda dolaşan fotoğraflar, aileleri tedirgin etti.

İddialar vahimdi.

Fotoğraflarda renkli ve saat şeklinde gözüken ,okul önünde şeker gibi gösterilen hapın uyuşturucu hap olarak öğrencilere dağıtıldığı öne sürülmüstü.

Olayın Eskişehir ,Bursa ve tüm  ülkeye yayıldığı söylendi.

 

Velilere gönderilen mesajda, “Merhaba arkadaşlar bu resimlerde gördüğünüz şeker şeklinde uyuşturucu polis velimiz paylaştı. Okul önlerinde satıyorlarmış büyük küçük çocuklarımızı uyaralım lütfen!!!!!!!!” ifadeleri yer aldı.

otoğrafta hapın üzerindeki  “Şamata karışık aromalı şekerleme” ibaresi dikkatlerden kaçmadı.

Sorumluk sahibi Eskişehir Emniyet Müdürlüğü konu ile alakalı araştırmalarını yapıp açıklama yaptı .

“Bir sosyal mesajlaşma grubunda ilkokullu çocuklara seyyar satıcı kılığındaki kişiler tarafından uyuşturucu madde verildiği iddiasıyla ilgili paylaşımların asılsız” olduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili olarak Eskişehir Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı.

Bahse konu paylaşımdaki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, “Eskişehir sınırları içerisinde bahse konu paylaşımda yer alan isimde herhangi bir okul bulunmadığını” belirterek vatandaşların bu tür paylaşımlara itibar etmemesini rica etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.