Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 15°C
Çar 16°C
Per 17°C

Anadolu Otelinden Bugün Takas Çıkarsa Takas Yok Diyerek Kandırıp İstifa Ettirdiklerinizin Vebali Kimde Olacak ?

Anadolu Otelinden Bugün Takas Çıkarsa Takas Yok Diyerek Kandırıp İstifa Ettirdiklerinizin Vebali Kimde Olacak ?
12 Eylül 2023 15:09 | Son Güncellenme: 12 Eylül 2023 20:34
2.393
A+
A-

Bu Gece Çıkacak Olası TAKAS’tan Yusuf Ziya Odabaş Alkış mı Beddua mı Alacak ?

HABERİMİZ SONRASI SENDİKA TEMSİLCİSİ TARAFINDAN İŞÇİLERE ATILAN SMS

 

Türk  Metal Sendikası’ndaki işçiyi sahipsiz bırakma duruş bozukluğu bir önceki haberde gördüğünüz gibi sadece Erdemir’de yok!!

 

Soru :

TÜRK METAL SENDİKASI KDZ EREĞLİ ŞUBESİ ERDEMİR’İN BORDROLU SENDİKASI MI ?

Cevap : Yetkililerden Bekleniyor Piyonlardan değil !

 

SENDİKA İŞÇİLER ARASINDA İKİLİK YARATTI

Kdz Ereğli Demir Çelik Fabrikasında Türk Metal Sendikasına üye işçiler artık ikilileştirilmekten bıktı.

Yok Yusuf’un adamı ,

Yok Altan’ın adamı ,

Yok Soner’in adamı diye diye sadece onların ismine yakın adamlara gerekli yardımı yapıp asıl haksal anlamda sendikaya  ihtiyacı olan EYT li işçileri sahipsiz bırakanlar işçileri sonunda sendikadan uzaklaştırmayı da başardı.

 

İŞÇİ İSTİFALARA DEVAM EDİYOR 

Şu ana kadar 400 e yakın  işçinin Türk Metal Sendikasından istifa edip dayanışmaya geçmesi  de bunun bir kanıtı değil mi ?

Fabrika içinden Aldığımız duyumlar sadece bunlarla sınırlı değil daha da beter olaylar oluyor biz sadece şu anda kasaya biriktiriyoruz yazacaklarımızı ..

İstifa edenlerin sayılarının her geçen gün artarak çoğaldığı yönündeki gelişmeler karşısında  Yusuf tarafından atamalı başa gelen başkan Altan’ın işçiler tarafından işçi oturma odalarından kovulduğu da bize gelen net  bilgiler arasında !

Özellikle de

(EYT Lİ VE EMEKLİLİĞİ GELEN İŞÇİLER) tarafından.

 

BU SENDİKA YUSUF’LA BİTTİ”

işçi arasında konuşulanlar hep aynı;

——” ya yakın zamanda Sendikaya karşı başka alternatif sendika gelecek yada bu tepki istifaları sonucu Türk Metal Sendikası yetkisiz kalacak”

 

“NE OLACAK BU HALİMİZ?”

Yusuf Ziya Odabaş ve atadığı sendikanın uzaktan yönetilen  kadrosunun Erdemir yönetimi tarafından “Takas yok “ açıklamasına sessiz kalma meselesi ve arada kalan ne yapacağını bilemeyen üyeler mevzusu vardı !

Evet o bana ne işçilerden tavrı bitmiş olmalı ki yada istifa eden işçi rakamı aralarındaki anlaşmadaki sayıya gelmiş olmali ki Eytli takas bekleyen çoğu işçi istifa etti .

Aslında buna istifaya zorlandı demek daha doğru olur .

O sahipsiz bırakılan Türk Metal sendikasına aidat ödeyen işçiler  maalesef ihbar ve tazminat haklarından feragat edip işyerlerinden ayrıldılar.

 

İşverenin “takas yok” açıklamasının ardından sahipsiz bırakılan işçilerin zararı kişi başı 500.000 tl .

Yazık günah değil mi ?

Ama enteresan olan şu ki kasasından beş kuruş çıkmayan Erdemir yani kâr eden Erdemir’in işçilik kaleminde zarar ettiği bilgisi bize pek de inandırıcı gelmedi !

Not : Erdemir işçilikte zarar ediyor ise Sendikaya  işçiden daha mı fazla zam veriyor diye insanın aklına garip soru kalıpları gelmiyor da değil .

Mustafa Uysal’ın yazdığına göre ZARARDA İŞÇİLİK KALEMİ aynen şöyle imiş ;

Mali tabloları incelediğimde,
2022 yılı ilk altı ayında 1.850.000.000 TL personel gideri yapılmış.
2023 ilk altı ayında 3.701.990.000 tl personel gideri görünüyor.

İşçiye zam yok ,tazminat yok ,ihbar ödemesi yok, gidenlerin yerine alınan yok , yeni alınan işçilerin çoğunun geri gittiği gerçeği var ve buna rağmen Erdemir zarar etti denmesinin altında ne hinlik var bizim asıl merakımız da bu …

 

Cuma günü aldığımız habere göre  enteresan bir gelişme oldu ve sanırım işveren ve sendikanın kendi aralarında oynadığı oyun sonucu istifa edenlerin sayısal denklemi tuttu ki Yusuf Ziya Odabaş sadece takas bekleyen işçileri Anadolu otele yemeğe davet etti!

Ereğli Demir Çelik Genel Müdür Niyazi Aşkın Pekerinde Misafir olarak davet edildiği lakin davete gelip gelmeyeceği konusunda bir bilgiye ulaşamadık.

Zaten böyle bir tutarsız bir durumda ikisinin bir araya gelmesi geçmişte Oğuz Özden ile arası iyi olduğu için Et Ve Tırnak 1 olayını tekrarlayıp

Et Ve Tırnak 2 

olarak hafızalara tekrar kazınacaktır .

 

Yani işçi bir kere daha (takas yok adı altında ) kandırılıp tazminatsız istifaya zorlandı !

Ve yusuf ve ekibi bir kere daha işverene çalıştı .

İşçiler de  bu olay karşısında sadece ;

Bakalım bu satışın  karşılığında hangi şantajcının yada suç bastırıcının eşi işe alınacak onu da merakla bekliyoruz! izlemeye devam dedi …

Hadi bakalım bu akşam kaza ile  çıkacak TAKAS VAR açıklaması Yusuf’u işçinin elinden ve dilinden kurtaracak mı ve Aşkın Pekeri mutlu edecek mi izleyip göreceğiz .

HABERİMİZ SONRASI TEMSİLCİNİN İŞÇİYE ATTIĞI MESAJ

 

YORUMLAR

  1. ByKaL dedi ki:

    Evet, toplantı sonucu takas hayırlı olsun. Ama ya işten ayrılanlar?

  2. Oyak calısanı dedi ki:

    Kişi başı 400.000 tl rüşvetle işe alınanlarıda ya abi.

    Çok kişinin ahı var 11 yıldır bekliyorum. Allah yanlarına koymaz