Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 14°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
14°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 16°C

Hani Beraat Etmişti?

Hani Beraat Etmişti?
14 Aralık 2023 22:29 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2023 22:31
294
A+
A-

Taaaa Antalya’dan Kdz Ereğli’deki gazetecilere çok güzel mesaj vermiş Mustafa Uysal ” Türk Metal Sendikasının Genel Başkan Yardımcısı, MHP Genel Başkanına hakaret iddiasıyla Kdz.Ereğli adliyesinde yargılanmaya başlıyor ama Kdz.Ereğli Basını için haber değeri taşımıyor. Gelinen durum gazetecilik adına ne acı!”

Peki doğru mu söylemiş ?

Kesinlikle.

Peki siz diyeceksiniz ki sen nerde idin ?

Düzce’den çıktım duyar duymaz yola anca sonuna yetiştim.

Buna istinaden  tabii ki Uysal’ın sözlerinin ne kadar doğru olduğunu bir gazeteci olarak itiraf edebilirim .

Kimi korkudan ,kimi aldığı nemadan ötürü bu kadar büyük bir davaya şahitlik bile yapamıyorlar.

Kim mi ?

Sözde gazeteciler !!!

O sahte basın kartı kopyalayıp çoğaltan ,şikayet sonucu sahte  kartlara el konulup savcılıkta ifade vermelerine rağmen hala ortalarda gazeteciyim diyen kişileri koymuyorum bile o kategoriye…

Onların durumu zaten belli ama adalet ne zaman onlara tecelli edecek o belli değil ?!?

 

GAZETECİLERİN ASLİ GÖREVİ NE?

Sözde , gazeteci halkı bilinçlendirme, bilgilendirmek için vardır değil mi ?

Peki nerdeler bu gazeteci kimlikliler ?

Hani nerde  sahte basın kartı kopyalayıp hala ortalarda gazeteciyiz edası ile gezenler ?

 

ADLİYE’YE  GELDİM 

Adliye’ye geldiğimde herkes dağılıyordu ,konulara vakıf olamadığım ve  kendimi sizlere borçlu hissettiğim için  hemen olaylara Şahit olan kişileri buldum.

Bu yazacaklarım da o şahit olanların (orada olan)  anlatımı ve bilgilendirmesinin aktarımıdır.

 

Mesela şunları duydum onlardan;

—— ” Yusuf Ziya Odabaş aidat aldığı işçiyi bu sefer arkasına alamadı ”

—— ” O Halil Posbıyık için işçiyi sokağa çıkaran sendika yetkilisinin bu sefer yanında  İşçilerden bir kişi bile  yoktu hatta yanında gelen sendikacının biri ne hikmetse arabadan bile inemedi”

—–  ” Odabaş  Avukatı ve Altan Kalfa ile Adliye’ye İlk geldiğinde  çevreye anlamsızca  gülücük dağıtarak geldi .Biz davası için orda olan MHP li arkadaşlar olarak  ortada gülünecek bir şey göremedik lakin ilerleyen saatlerde karşımıza geçip gülen Odabaşın suratının neden asıldığınada bir anlam veremedik”.

—— “Adliye koridorunda Elleri arkasında tesbih sallayan da kim ?”

——“Hani Yusuf Ziya aklanmıştı?”

——“Hani Odabaşın dosyaları kapanmıştı?

—- “Fabrikada işçi arasında ” hiç bir dosyası yok Yusuf başkan aklandı” diye anlatmaya gelenler  neden bize yalan söyledi?”

Bunlar hep şahitlerin söylemleri biz de gazetecilik anlayışı ile halkı yada tarafları orda neler oldu adı altında  bilgilendiriyoruz ve soruyoruz;

Hani nerde  Yusuf Ziya Odabaş Hakkında algı haberleri yapıp aklandı diyen gazeteciler ?

Aklandı yada davaları sona erdi ise adliye de ne işi vardı sayın Odabaşın ?

 

Bugünün En büyük ve En son  gerçeği şudur ;

Yusuf Ziya Odabaş’ın MHP lideri Bahçeli’ye hakaret iddiasıyla açılan davası, Cumhurbaşkanına hakaret iddiası dosyayla birleştirilmiştir.

YANİ ; ODABAŞ

HEM BAHÇELİ’YE HEMDE ERDOĞAN’A HAKARET İDDİASIYLA YARGILANIYOR! 

BUNDAN SONRASINI DUAYEN UYSAL’IN PAYLAŞIMINDAN TAKİP EDELİM !

Mustafa Uysal kişilere kendi sayfasından aynen şöyle bilgilendirme yapmış ;

Mustafa Uysal

“Yusuf Ziya Odabaş’ın MHP lideri Bahçeli’ye hakaret iddiasıyla açılan davası, Cumhurbaşkanına hakaret iddiası dosyayla birleştirildi.

HEM BAHÇELİ’YE HEMDE ERDOĞAN’A HAKARET İDDİASIYLA YARGILANIYOR!

Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş’ın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiği iddiasıyla açılan davaya bugün Kdz.Ereğli Adliyesinde başlanıldı.

Mahkeme heyeti Adalet Bakanlığından yargılama izni verilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla ilgili iddianameyi de Bahçeli davasıyla birleştirdi. Böylelikle Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, aynı davada hem MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye hemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla aynı mahkemede yargılanacak.

Savcılık hem MHP Lideri Bahçeli, hemde Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile ilgili hazırladığı iddianamesinde MHP Lideri şüpheli Yusuf Ziya Odabaş’ın cezalandırılması, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53/1 maddesi uyarınca Belirli haklardan yoksun bırakılması ve Yargı masraflarının Şüpheli Yusuf Ziya Odabaş’tan tahsil edilmesini iddia ve talep etmişti.

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI KISITLANANİLİR!

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Yusuf Ziya Odabaş hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamelerde yer alan TCK 5237 Maddesinin 53/1 Maddesinden ceza alırsa bırakın Sendika Başkanlığını Mahalle muhtarına aza bile olamaz!

TCK 53/1 ‘de sayılan hak yoksunluklarından ilki kamu görevinin üstlenilmesinden yoksunluktur. Kanun maddesi hangi kamu görevlerinin bu yoksunluğa dahil olduğunu saymıştır. Bu yoksunluklar,

Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği,
Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen kamu görevi,
Atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilme görevlerinden yoksun bırakılmadır”

MHP ilçe Teşkilatı Başkanı Rahman Demirtürk ve MHP Yöneticilerinin yoğun katılım sağladığı Mahkeme davayı 22 Şubat 2024 tarihine erteledi.

Bundan sonraki yapılacak davayı Ak Parti Teşkilat kademelerinin ve yöneticilerinin de yoğun katılımla davayı takip etmesi bekleniyor.

Vesselam,

Selam ve dua ile”

Mustafa Uysal

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.