Dolar 32,5360
Euro 34,9410
Altın 2.433,28
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Az Bulutlu
Zonguldak
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 15°C

DEMEK YOK ETME LİSTESİNE BU SEFER ALTAN’I ALDI!!

DEMEK YOK ETME LİSTESİNE BU SEFER ALTAN’I ALDI!!
7 Mayıs 2023 21:35 | Son Güncellenme: 7 Mayıs 2023 21:38
2.171
A+
A-

Formen dövene Sendika Başkanlık Makamı verilmesi hemde atama ile Erdemir’de Formenler ve Mühendisler arasında rahatsızlık yarattı. !

Yusuf Ziya Odabaş geçmişi ile hesaplaşmaya ve geri de kalan hesapları yeniden karıştırmayı çok sever !

İNTİKAM MI ALIYORSUN YUSUF? 

Sene 2017

Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, 

Sedat Orhan Makamında ama

Yusuf Ziya Odabaş ailesi ile birlikte Karadeniz tatilinde..

Reşat Kef ,

Çelikhane Malzeme Hazırlama Formeni ;

Herkes tarafından sevilen işverenin Formeni!

Formen Kef o gün iş dağıtımı yapıyor ve tren rayı üzerindeki takozları işçilere almaları talimatı veriyor,

Takozları , tren dreyn yapmasın yani raydan çıkmasın diye almaları talimatı versede  o İşçi “bu takozu bana kimse aldıramaz, bu benim işim değil “diyor!

Yani işçi işverenin verdiği işi yapmam diyor ve tartışma başlıyor.

 

TEMSİLCİ İDMANLI OLSA GEREK

Konu baş temsilcilik makamına işçi tarafından telefon ile aktarılıyor yani sendika konuya bir anda dahil ediliyor.

Altan Kalfa

O zamanın temsilcisi şimdiki Geçici Sendika Başkanı!

Altan Kalfa o birimin yani  Çelikhane Malzeme Hazırlama bölümünde yetkisi ve etkisi olmamasına rağmen konuya dalıyor…

İşverenin Vardiya Formenine yani Reşat Kef’e sorgusuz sualsiz yumruk atıyor.

Maaşını işverenden alan Sendikacı Altan Kalfa görevi olmadığı halde kendine ait olmayan bir birime girip işverenin yetkinlik verdiği kişiyi yumrukluyor.

 

EMNİYETE GİDİŞ ENGELLENİYOR

Olayın  karakola intikal etmesi gerekirken birileri yine suç işliyor ve konunun Emniyete gitmesini engelliyor !

SEDAT ORHAN ALTAN’I 2 AY KAPIDAN İÇERİ SOKMUYOR. 

Ama dönemin Genel Müdürü Adam gibi adam Sedat Orhan o dakika kapılara emir veriyor ve tüm sendikacıların fabrika sahasına araba ile girişini yasaklıyor.

Altan Kalfa’yı korumak için tatilden geri dönen Yusuf Ziya Odabaşa rağmen Sedat Orhan Altan Kalfa’yı 2 ay fabrikaya sokmuyor !

Bakınız Altan Kalfa’ya gerekli cezayı bizde verdik “diyip affedilmesi içinde önce Metal koop yönetiminden Altanın istifası etmesi isteniyor.

Sözde ceza! 

İDDİA BÜYÜK :

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI METAL KOOPTAN İSTİFA Mİ ETTİ? 

He bu arada Yusuf Ziya Odabaş Geçen dönem Kdz Ereğli’den el çektirilip yerine Halil Fakı yetkilendirilince öfkeden Meral Kooptan istifa ediyor!

Tabii bu bir iddia ama şayet doğru ise düşünsenize şu an Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş kendine bağladığı Metal Koop’un üyesi bile değil.

Neyse konuya dönelim ;

Çelikhane Malzeme Hazırlama Formeni Reşat K olayların  akabinde Genel Müdürlük Makamına çağırılıyor.

Genel Müdür Sedat Orhan Reşat Kef’i kendi Genel Müdürlük Makamına oturtup” Sen işveren vekili, buranın da Genel Müdürüsün , sana kimse dokunamaz “ diyerek formenine sahip çıkıp onure ediyor.

Formen Reşat Kef bağlı bulunduğu işletmeden Lojmanlar Evler Bakıma tayin ediliyor ve devamlı gündüz vardiyası  ile ödüllendiriliyor.

Aslında konu kapatılmaya unutturulmaya çalışılıyor…

Evet işte o gün o kalleşçe arkadan gelinip vurulan yumruklara maruz kalan formenin sevenleri ve ailesi tarafindan lanetlenen ,

Erdemir’den kapı dışarı edilen ve 2 ay kapıdan içeri sokulmayan Altan Kalfa bugün Yusuf Ziya’nın  o günkü altta kalmışlığının bedelini Erdemir’e ödetiyor…

Hesapta da ” Biz  İşverenin Formenini, İşverenin İş yerinde Böyle Döver ,Dövenide Fabrikasında  Böyle Sendika Başkanı Yaparız”  manasına gelem tarzda yetkili olan şubeyi yetkisiz kılıp 1 nolu şubeye de geçici başkan yapar..

El işiylen övünmeyi çok sever Yusuf Ziya…

Ve bu saatten sonra da işverenden aldığı maaşla işverenin temsilcisine  arkadan sinsice yaklaşıp yumruk atan biri ile Erdemir’in genel müdürüne muhattap eder…

Nasıl hikaye ama?

 

ODABAŞ UYSAL’I TEHDİT EDERKEN ALTAN KALFA

‘DA ORADAYDI.. 

 

Geçtiğimiz hafta Lal Kafe’de yaşanan ve Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş’ın, Mustafa Uysal’a tehdit ve hakaretlerde bulunduğunun iddia edildiği olay esnasında, Türk Metal Sendikası Ereğli 1 Nolu Şube Başkanlığı’na yeni atanan Altan Kalfa’nın da orada olduğu biliniyor.

Yani bu şu anlamı da beraberinde getirmiyor mu?

Altan Kalfa 2017 de başına gelmiş bu olaydan hiç ders çıkarmamış olacak ki Türk Metal Sendika Genel Başkanı Yusuf Ziya Odabaşın olay çıkarma ihtimalinin yüksek olduğu yerde hala boy gösterebiliyor…

Temsilcilikte muhattapı  makam olan işverenin formenini döven, o günün temsilcisi Altan Kalfa bugün Sendika Başkanı olarak Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker’le muhattap ediliyor ,

Türk Metal Ankara Genel Merkezi Tarafından!

Peki !

Dün sadece işverenden maaş alan bir temsilci iken işverenin Formenine  kendinde yumruk atacak cesareti bulan Altan Kalfa, Yarın şimdiki Muhatapı  Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker’e yumruk atarsa yada atmaya kalkarsa bundan sonraki aşamada Türk Metal Sendikasına Genel Başkan Yapılır mı?

Şimdiden bu konuya açıklık getirelim ki Altan bir yumrukla gelen Başkanlığı daha da ileri taşımaya kalkmasın alimallah sonuçta Peker’in gerçek seveni çoktur biz şimdiden uyaralım değil mi?

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.