Cezaevi Önünde İnfaz Gibi Saldırı: Tutuklu Ahmet Eker Hayatını Kaybetti
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde cezaevi nakli sırasında yaşanan silahlı saldırı, infaz güvenliğini yeniden gündeme taşıdı. Nakil aracıyla Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu’na getirilen 49 yaşındaki tutuklu Ahmet Eker, araçtan indiği sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgilere göre olay, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde meydana geldi. Başka bir ceza infaz kurumundan nakledilen Ahmet Eker, cezaevi aracından indirildiği esnada kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına hedef oldu. Açılan ateş sonucu ağır yaralanan Eker için olay yerine sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi.
İlk müdahalesinin ardından Türkoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Eker, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Bazı haber kaynaklarına göre saldırıda nakil aracındaki bir başka hükümlü de hafif şekilde yaralandı.
Olayın ardından saldırgan ya da saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatılırken, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü soruşturma yürütülüyor. İlk değerlendirmelerde saldırının olası bir husumetten kaynaklanmış olabileceği öne sürülse de yetkililer tarafından saldırının nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Yaşanan olay, cezaevi nakilleri sırasında alınan güvenlik tedbirlerini de yeniden tartışmaya açtı. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında saldırının planlanış şekli ve güvenlik zafiyeti bulunup bulunmadığı da netlik kazanacak.












