Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
3 Aralık 2020 16:52
320
A+
A-

3ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tekin, mesajında, tüm canlıların engelli olma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İnsanların hatta tüm canlıların, kimi zaman zorlaşan yaşam şartları, her bireyi, her canlıyı potansiyel engelli adayı haline getirmekte, her an herkes engelli olma riskiyle karşı karşıya kalabilmektedir. Yaşamın içinde var olan bu gerçek, herkesin kendini görebileceği, kendini onlardan ayırt edemeyeceği bir durumdur.Dünyada ve Ülkemizde olduğu gibi, bölgemizde ve ilçemizde yaşayan insanların azımsanamayacak bir bölümü engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Çeşitli engellerine rağmen, yılmadan, hayata küsmeden, yaşam mücadelelerini ekonomik ve sosyal hayatın her alanında yer alarak, azimli bir şekilde sürdüren engelli vatandaşlarımız, toplumumuzun en önemli güç kaynağıdır. Engellerini; yaşam mücadelelerine “engel” olmaktan çıkarmayı başarabilen engelli vatandaşlarımız, bireysel yetenekleriyle de hepimizin gurur kaynağı olmuşlardır.

Şu unutulmamalıdır ki, engellilik; hiç kimsenin kendi tercihi olmadığı gibi, herkes de potansiyel bir “engelli adayı”dır. Herkesin de bunun bilincinde olması gerekir. Engellilerin herkesle eşit haklara sahip olması, karşılaşabileceği engellerin ortadan kaldırılması; çağdaş ve medeni bir toplum olmanın gereği olduğu gibi, kurumsal ve bireysel görevimizdir.

Bu duygularla, bütün engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutluyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.