Dolar 32,3764
Euro 35,0246
Altın 2.326,54
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

BAŞKAN POSBIYIK’TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

BAŞKAN POSBIYIK’TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
17 Mart 2021 10:14
326
A+
A-

BAŞKAN POSBIYIK’TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Başkan Posbıyık, mesajında şu görüşlere yer verdi:“Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği için kahramanlıkla, kararlılıkla, vatan sevgisiyle örülmüş bir büyük destandır. Bu destanın temelinde vatan sevgisi ve vatan savunması vardır.

“Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük önderliğinde, hayatlarını ortaya koyan şehitlerimizin kanıyla yazılan bu destanı milletimiz hiç bir zaman unutmayacaktır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’nda yaşamını kaybeden Anzak askerleri için tarihe altın harflerle geçmiş sözlerini de bir kez daha hatırlayalım:

“Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar; burada dost bir vatanın toprağındasınız.

Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız.

Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar gözyaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bizim bağrımızdadır.

Onlar artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.” Atatürk bu sözleriyle tüm insanların barış içinde yaşamasına ilham vermiştir.

Bugün bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi, gazilerimizi, Çanakkale kahramanlarını minnetle, saygıyla, Rahmetle anıyorum.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.