Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Açık
Zonguldak
19°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Echomar Hastanesi Bulunamayanı Buldu Ve Çaresi Oldu

Echomar Hastanesi Bulunamayanı Buldu Ve Çaresi Oldu
7 Aralık 2020 14:52 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2020 14:56
604
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 39 yıldır hastalığına tanı konulamayan Volkan Kılıç, Kardiyolog Doçent Doktor Mehmet Yaman’ın yaptığı muayene sonrasında kalpten çıkan aort damarının doğuştan dar olduğu tespit edilmesinin ardından gerçekleştirilen anjiyo ile takılan özel stentlerle sağlığına kavuştu.

Ereğli’ de yaşayan ve öğretmenlik mesleğini yapan 39 yaşında ki Volkan Kılıç, hiper tansiyon şikâyeti ile geldiği Echomar hastanesinde sağlığına kavuştu.

Bugüne kadar hiper tansiyon nedeni ile çok zorluklar yaşadığını, zaman zaman yüksek tansiyonunun yirmili rakamlara kadar çıktığını kaydeden Volkan Kılıç, gittiği birçok hastaneden hastalığına tanı konmadan ayrılmak zorunda kalmış.

Son olarak geldiği Özel Echomar Hastanesi Doktorlarından Kardiyolog Doçent Doktor Mehmet Yaman’a muayene olan Volkan Kılıç’ın alpten çıkan aort damarının doğuştan dar olduğu tespit edildi. Yurt dışından getirtilen özel stentlerin Anjiyo yöntemi ile takılmasının ardından Volkan Kılıç’ın sağlığına kavuştuğu ifade edildi.

Yapılan operasyon ile ilgili olarak açıklamada bulunan Kardiyolog Doçent Doktor Mehmet Yaman, bugüne kadar tanı konamadığını ancak yapılan tetkiklerde hastalığın belirlenerek operasyonun gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yaman konuşmasında “Volkan kardeşimiz 39 yaşında erkek hastamız. Şimdiye kadar düşmeyen Hiper tansiyon şikâyeti ile hastanemize başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde kalpten çıkan aort damarının doğuştan dar olduğunu tespit ettik. Çok nadir görülen bir konudur. 40 ve 50’li yaşlarda çok ciddi rahatsızlıklara neden olur. Birçok yandaş hastalıklara da neden olur bur hastalık. Gerekli tedavinin yapılamaması durumunda Beyin kanaması, kalp yetmezliği gibi ölümcül hastalıklara neden olur. Bunu tespit eder etmez müdahale ettik. Bu hastalığın iki ameliyat şekli var. Birisi kapalı diğeri açık ameliyat. Açık ameliyatta hastanın felç olma durumu söz konusuydu. O yüzden açık ameliyat çok önerilmiyor. Kapalı ameliyat ise özel stentlerle yapılıyor. Volkan bey stentlerini özel bir sipariş ile yurt dışından getirttirdik. İşlemi burada ameliyatsız Anjiyo yönetimi ile yaptık. Şu anda hiçbir sıkıntısı yok: Sağlığına kavuştu. Çok sıkıntıları olmuş. Ancak hayati bir sıkıntı yaşamamış olması, felç geçirmemiş ve ya ölmemiş olması kendisi için büyük bir şans” dedi.

Yapılan operasyonla sağlığına kavuşan Volkan Kılıç ise konuşmasında “Yüksek tansiyonum vardı. Anjiyo olduktan sonra tansiyonum kalmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Volkan Kılıç kısa süre içerisinde taburcu olacağı ifade edildi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.