Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Parçalı Bulutlu
Zonguldak
16°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Erdemir Cuma Günü Oypa’lılara Form Dağıttı Mı ?

Erdemir Cuma Günü Oypa’lılara Form Dağıttı Mı ?
3 Nisan 2021 19:22 | Son Güncellenme: 3 Nisan 2021 19:24
1.954
A+
A-

Ereğli Demir Çelik Fabrikası Yönetimi Cuma Günü Ani Bir Kararla Adalet Penceresinden Baktı Ve Oypa’lılara da Form Dağıttı …

Geçtiğimiz hafta KDZ EREĞLİ’nin en önemli Gündemi malesef Şehrimizin güzide kurumu ERDEMİR’in kazancı değil sürpriz form doldurma ve mülakata cağırma ile başlayan işçi alımı kararı idi ..

Bu soru işaretli günlerin başlangıç noktası Erdemir tarafında açıklanan bir duyuru ile gelişmesede dünya şirketi Erdemir’in ilerleyen zamanda cevap vermek zorunda olduğu bir meseleye dönüştü.

Ve Erdemir net kelimelerle sayılarla konuya açıklık getirmesede süreci yapılması gereken sakin bir açıklama yaparak konuyu kapattı.

ERDEMİR’E DEVLETTE MİLLET TE TEŞEKKÜR ETMEK ZORUNDA..

Erdemir öncelikle bu süreçte tek suçsuz şirket .

Rakamlar net olmasada pandemi başladığından bu yana 13 aydan beri hastalığa yakalanabilecek yahut yakalandığında hayati riski olan nerede ise 1200 işçisine süresiz izin veren ve maaşını kuruşuna kadar ödeyen dünyada belkide tek işletme..

Yani 1300 e yakın hastalığa yakalanma ve yakalandığında zarar görme ihtimali olan işçisine sahip çıktı bunu ekonomi anlamında çarptığında tamı tamamı bir Gülüç Beldesine yaşam verme anlamına geliyor hemde 13 ay …

Erdemir aynı zamanda Devletin ” pandemi Sürecinde işçi atmayacaksınız “desteğine en iyi cevap veren firma olarak Emekliliği gelmiş yaklaşık 300 e yakın kişinin iş aktini bitirmeyerek te 300’e yakın ailenin göç olayının önüne geçmiştir.

Bu kadar açıklamadan sonra gelelim Cuma Gününe ;Fabrika içinde sabah gelişen diğer bir konu ise enteresandı.

Dışarıdan gelen mühendis ünitesinde ki Oypa’lılara ” hadi gözünüz aydın Oypa’lılara da form dağıtılıyor gidin alın “dedikleri anda WhatsApp grubu çalıştırıldı ve herkes umudun ışığını yaktı yine yüreğinde ve koşa koşa formlarını alıp doldurdular.

*Bu arada net olmayan bilgiye göre formları verirken yaş sınırının da kalktığı söylendi .

Allah OYPA’lı ve MUTAHİT kardeşlerimizin yanında olsun Değerli işverenleri Erdemir’ de tabi…

Erdemir’ den şehir halkının tek ricası var bu rica henüz siyasiler tarafından dillendirilmedi ama analizlerimizden çıkan ortak düşünce bu ..

1. Erdemir işçi alacaksa ilk Oypa’dan almaya başlasın.

2. Alınacak işçilerin Ereğli muhtarlıklarında 5 sene oturma ikamet şartı uygulansın.

3. Olmadı Oypa’lılara sendika hakkı tanınsın.
YORUMLAR

  1. Kenan oz dedi ki:

    Oyle bir soylenti döndü ortada ama kimsenin kimseden haberi yok 25 yas alti oypalilardan cagirilanlar olmus 25 yas ustu oypalilar ezilmeye devam hic birimizin hakki helal degil 15 senesini vermiş biri olarak butun haklarım haram olsun lutfen bizleri haber yapmaya devam edin yorumumuda paylasin sesimiz cumhurbaşkanımıza ulasmasina vesile olun

  2. Hacer dedi ki:

    16 saat 5 te oypada calisanlarin aileleri eylem yapacaklarmis anakapida allah yardimcilari olsun

  3. işçi dedi ki:

    Şimdi herkes OYPa diyor hiç sormazlarmı başka mütahitlerde var Hakan hocam

  4. işçi dedi ki:

    Sayın Hakan ağabey Hep oypa hep oypa bizde taşaronuz onuda yaz olmazmı neden ayrımcılık yapılıyor neden Tşkler