Dolar 32,3487
Euro 35,0455
Altın 2.324,29
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

Geçen hafta haberini Göstere Göstere Yaptık Ama Bir Ceza Göremedik

Geçen hafta haberini Göstere Göstere Yaptık Ama Bir Ceza Göremedik
5 Aralık 2020 19:31 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2020 18:26
377
A+
A-

 

 

Geçtiğimiz Hafta Sorumluların Dahi Sularımızdaki Kirlenmenin sebebini Açıklamakta zorlandığı haberi gündeme taşımıştık ..

Hatta bu sebepten Dolayı Bırakın Bir Cezai İşlemi uygulamayı kesmekten bile konuşmadıkları deniz kirliliği konusunu haber portalımızda işlediğimizde ise konuya burun kıvıran bazı medyalar bile hem kendine hemde dediğimize geldi..

 

Ereğli ise Akgün Medyanın Dediğinin Doğruluğuna kanıtlı belgeli manşet olarak ulaştı..

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde gübre için hamsi almak amacıyla Bozahane limanına gelen kamyonlar, öğütülen hamsinin pisliğini denize döküyor. Deniz ki kirlilik ise vatandaşların tepkisine neden olurken, yetkililerin bu duruma çözüm bulmalarını istediler. Vatandaşlar ‘Hamsi bizden gidiyor. Pisliğini biz çekiyoruz’ sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.

bu

Ereğli Bozahane limanında son günlerde denizin üstünde ki kirlilik tabakası tepkilere neden oluyor. Bazı fabrikaların gübre olarak kullanmak için aldıkları hamsilerin kamyon ve TIR’lara yüklenmeden önce öğütme işleminden geçirildiği ve çıkan pisliğin ise denize boşaltılmasından bu kirliliğin meydana geldiği ifade edildi.

Kamyonların Bozahane de denize pislikleri boşaltma anı vatandaşlar tarafından görüntülendi. Vatandaşlar ‘Hamsi gübre için bozahaneden alınıyor. Pisliği bize kalıyor. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atması gerekiyor” dediler.

SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ NE İŞ YAPAR?

 

Vatandaşlar aynı zamanda Bozahane Su Ürünleri Kooperatifine de tepki gösterdikleri konuşmada “Su Ürünleri Kooperatifi bu durumu görmüyor mu? Bu rezilliğe nasıl izin veriyorlar. Gerek kokudan gerekse de görüntüden midemiz bulanıyor. Birileri bu duruma son versin’ dediler.

YORUMLAR

  1. Gerçek Ereğlili dedi ki:

    Haberde su ürünleri ne iş yapıyor diye soruluyor su ürünleri nemi yapıyor bozhane liman girişine bir bariyer otomatik kapı koymuşlar limana gelen gırgırlardan fazla buradan geçen arabalara bakıyorlar.Birde elinde makbuz koçanlı bir arkadaş gelen motorlardan para toluyor çevre kirliliği kimin umrunda belediye dersen uyuyor yada bozhaneye giremiyor.

  2. Madenci gardaş dedi ki:

    Malesef ereğli’de yetkililerin gözleri görmez kulakları işitmez olmuş bu kamyonlar sayı ile sokulsun şehir içine her taraf kamyon dolu pis pis kokuyorlar şehir dışında bekletilsinler kadri yılmaz lisesinin orası kamyon dolu hamsi kokusundan pencere açamıyoruz BELEDİYE ne işe yarıyor sadece suya halk otobüslerine zam yapmakla belediyecilik olmaz