Dolar 32,5211
Euro 34,7870
Altın 2.420,02
BİST 9.708,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C

BAŞKAN POSBIYIK SAKİNDERE’DE DENETİMDE…

15 Kasım 2021 19:06 | Son Güncellenme: 15 Kasım 2021 19:16
407
A+
A-

BAŞKAN POSBIYIK SAKİNDERE’DE DENETİMDE…


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 25 bin nüfusuyla kentin en yoğun yerleşim bölgelerinden biri olan Bağlık’ta belediyenin yaptığı Sakindere Projesi çalışmalarını yerinde denetledi. Başkan Posbıyık, proje tamamlandığında bölgenin trafik yükünün rahatlayacağını söyledi.


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentin ihtiyaçları doğrultusunda belediye tarafından yapılan çalışmaları yerinde takip ediyor. 25 bin nüfusuyla Ereğli’nin en yoğun nüfusuna sahip Bağlık’ta hızla ilerleyen Sakindere Projesi’ni denetleyen Başkan Posbıyık, proje tamamlandığında bölgenin trafik yükünün rahatlayacağını vurguladı.


Başkan Posbıyık beraberinde Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, İmar Müdürü Özgür Uysal ve ilgili teknik ekiple birlikte bölgede devam eden çalışmaları inceledi, son durum hakkında bilgi aldı.


“ESKİ BİNALARA TEBLİGAT YAPILDI, KALKACAK”


İncelemelerinin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Buradaki eski binalara tebligatları yapıldı, hepsi kalkacak. Buradan Gölevleri’ne de bir hat vereceğiz. Göbek kapatılacak ve bu bölge yukarıya kadar trafik yönünden çok rahat edecek. Çok masraflı ve zahmetli bir çalışma ama bu mahalle için gerekli. Buraya hiçbir maddi masraftan kaçırmayarak bu bölgeyi düzenli bir hale getirmek için gayret ediyoruz. Buraları hep genişleteceğiz. Daha sonra Aktaş’a, Gölevleri’ne, Fortekslere çarşıdan direkt olarak seferler yapılacak. Yukarıdaki özün de büzlerini aldık. Yakında oraya da başlayacağız. Böylece alternatif yollar ile bu bölgenin trafiği düzene girmiş olacak.”

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca’dan bilgi alan Başkan Posbıyık, Uzunmehmet Mahallesi’nin yaşadığı sorunu böylece çözeceklerini ifade etti. ‘Mahallemize hayırlı olsun’ diyen Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Uzunmehmet Mahallesi’ndeyiz. Bu mahallemizin en büyük sorunu… Çok eski zamanlarda yapılan 800 metre uzunluğunda bir kanalizasyon hattı vardı. Hattın hem çapı yetersizdi, hem de sistem eskidiği için mahalle sakinlerimizin en büyük şikayetleri buydu.

1,5 ay önce muhtar ve mahalle sakinlerimiz bana geldiğiler, rica ettiler. Söz verdim yapacağız diye… Bu hat Muzaffer sokağa kadar devam ediyor. Hem çapları büyüttük, hem de tamamen yeniledik hatları. Bu bölge yerleşim açısından gelişmeye başladı. Bu çalışma ile birlikte park yolları ve yürüyüş alanları yapacağız. Mahallemize hayırlı olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.