Dolar 32,5865
Euro 35,0314
Altın 2.459,43
BİST 9.857,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

“İYİ PARTİ” İSTİFALARLA BAŞLADIĞI YERE GERİ DÖNDÜ

“İYİ PARTİ” İSTİFALARLA BAŞLADIĞI YERE GERİ  DÖNDÜ
2 Mart 2022 09:32 | Son Güncellenme: 2 Mart 2022 12:47
412
A+
A-

Hem görevlerinden hem de partilerinden…

İYİ Parti Zonguldak İl ve Ereğli İlçe Yöneticilerinin yanı sıra kurucular kurulundan istifalar yaşandı.

İYİ Parti Ereğli Kurucu Kurulu’nda yer alan Asım Tazegül, Mehmet Likoğlu, Mahir Akbaba, Ozan Çapar, Hüseyin Uğuş, Fevzi Yüksel, İl Disiplin Kurulu’ndan Asım Tazegül, Bayram Beceren, Mustafa Bıçkıcı, Ereğli Yönetim Kurulu’ndan İlkgül Arkan, Ozan Çapar, Şükrü Şen, Naciye Bıçkıcı, Eylem Keskin, Gülnur Likoğlu, İbrahim Malhatun, Cevat Gökmen, Rıdvan Vayni, İl Yönetim Kurulu’ndan Teşkilat Başkanı Mehmet Likoğlu, Siyasi İşler Başkanı Murat Keskin, partideki görevlerinden ve partilerinden istifa ettiler.

 

İstifalar ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Kdz.Ereğli Kurucu Kurulu Üyesi, Zonguldak İl Disiplin Kurulu Başkanı Asım Tazegül, şer odakları ile geçmişte oynamaya çalışılan oyunları bozduklarını, tek adamlık zihniyetine ve ben yaptım, ben dedim oldu zihniyetine karşı duruş gösterdiklerini söyledi.

 

Tazegül, 1993 yılında MHP’de üye ve delege olarak başladığı siyasi yaşamında 2016 yılında değişim sürecinde Meral Akşener ile birlikte hareket ettiğini, kuruluş sürecinde Genel Başkanın görevlendirdiği Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve Yavuz Erkmen tarafından kurucu il başkanı olmasının istendiğini hatırlattı.

 

“İLÇEDE PARTİYİ KURDUK”

 

Gelen teklifi, “Zonguldak halkı, Ereğlili bir başkanı kabul etmeyeceğini, böyle bir durumun da partiye zarar vereceğini” düşünerek kabul etmediğini anlatan Tazegül, şu ifadelere yer verdi: “Sonrasında Genel merkezden Kdz.Ereğli kurucu İlçe Başkanı olmayı talep ettim, Genel Başkanın onayı ile kabul edildim. İYİ Partili olanlara toplum içinde linç ve karalama kampanyası yapılırken, İYİ Partili olmanın vatan haini olmaya eş tutulduğu bir dönemde, bu davaya inanmış kurucular kurulu arkadaşlarımız ile tüm imkansızlık ve olumsuzluklara rağmen ilçemizde İYİ Parti’yi kurmanın gururunu yaşıyoruz. Siyaset ortak bir amaç uğruna koşulan bir bayrak yarışıdır. Bu yolda inandığımız doğrulardan vazgeçmeden bizim gibi davaya hizmet etmek isteyen yeni yüzlere ve taze kana her dönem ihtiyaç vardır.

 

“BAYRAĞI BALBALOĞLU’NA TESLİM ETTİK”

 

Dava kutsaldır, kimsenin kişisel hırs ve arzularına teslim edilemez. Bu nedenle her dönem değişimin gerekliliğine inanmış insanlar olarak bayrağı daha ileriye taşıyacağına inandığımız Evrim Balbaloğlu ve ekibine teslim ettik. Gerçek dava insanları görev değişimi yapsalar da mücadeleyi bırakmazlar ve tecrübelerini davalarını desteklemeye devam ederler. Biz de Zonguldak İl Başkanlığı’nın bize verdiği görevler ile mücadelemize devam ettik. Geçmişten bugüne iktidar yolunda yıldızı parlayan ve her partinin içinde bireysel hırs ve arzularını uğruna hizmet ettiği davaya ihanet eden insanlar olmuştur.

 

TRUVA ATLARI VE ŞER ODAKLARI İLE MÜCADELE

 

Mevcut sisteme dahil edilmeye çalışılan, dahil edilen truva atları olmuştur. Büyük resmin bütününe bakıp gerçek amaçları okumayan gaflet uykusunda olan yöneticiler olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. İYİ insanların görevi de bunlarla mücadele etmektir. Truva atları ile şer odakları ile geçmişte defalarca mücadele edip oyunlarını bozduk, gerektiğinde bugün de mücadele eder oyunlarını bozarız. Bizim tepkimiz, tek adamlık zihniyetine ve ben yaptım oldu, ben dedim oldu zihniyetinedir. Bizim tepkimiz bütün uyarılarımıza rağmen gerçekleri göremeyen, bizi dikkate almayan omurgalı bir duruş sergileyemeyen yöneticileredir. Bu nedenle ben ve benimle bu yolda yürüyen arkadaşlarımız ile aldığımız ortak karar neticesinde yönetimden, görevlerimizden ve partimizden istifa ediyoruz”

 

Tazegül daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Sertan Kuzu ile ilgili olarak kişilerle uğraşmadıklarını belirtti, kendisinin daha önce İYİ Parti’de kurucular kurulu arasında yer almadığını İYİ Parti’nin yönetiminde dahi bulunmadığını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.