Dolar 32,3235
Euro 35,0702
Altın 2.307,96
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

Matematik Yarışmasında 1. De 12 . De Onlarda …

Matematik Yarışmasında 1. De 12 . De Onlarda …
7 Mayıs 2021 14:32
518
A+
A-

Zonguldak/ Kdz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezin’den Türkiye Birinciliği ve Dünya on ikinciliği elde etti.

Dünya çapında online olarak düzenlenen ve bir yıl içinde farklı zamanlarda yapılan, altı aşamadan oluşan Carıbou Contest Matematik yarışmasında Zonguldak/ Kdz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Türkiye birinciliği ve on ikinciliği elde ederek bir başarıya imza attılar.

Alınan bilgiye göre; Dünya çapında online olarak düzenlenen ve bir yıl içinde farklı zamanlarda gerçekleştirilen altı aşamadan oluşan Carıbou Contest Matematik yarışmasında Zonguldak/ Kdz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri keyif alarak matematik yapmalarını, problem çözmeye yönelik vakit geçirmelerini amaçlayan Kanada merkezli bir organizasyonda yer almanın mutluluğunu yaşadılar.

Zonguldak/ Kdz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi yetkilileri konuya ilişkin yaptıkları değerlendirmede şu görüşlere yer verdi;

“Zonguldak/ Kdz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezimiz Carıbou Contest Matematik yarışmasında dünya birinciliği ve on ikinciliğini elde ederek gururumuz oldular. Carıbou Contest Matematik yarışması toplamda 6 aşamadan oluştu.

Yarışmanın birinci aşamasında üçüncü sınıf öğrencimiz Berkay Balcı, Dünya 1.liği; İkinci aşamasında üçüncü sınıf öğrencisi Berkay Balcı ve dördüncü sınıf öğrencimiz Sare Su Çiftçi, dünya 1.liği; Üçüncü aşamasında üçüncü sınıf öğrenci Berkay Balcı ve dördüncü sınıf öğrencimiz Uras Şen, dünya 1.liği; Dördüncü aşamasında üçüncü sınıf öğrencisi Berkay Balcı, Dünya 1.liğini paylaştılar.

Altıncı ve son aşamada ise 6 Mayıs’ta tamamlandı. Tüm aşamaların sonuçları değerlendirildiğinde öğrencimiz Berkay Balcı Türkiye’ de 1., Dünyada 12. Olarak büyük bir başarıya imza atmanın yanı sıra gururunuz oldular.

TÜBİTAK PROJELERİ…Öğrencilerimizle birlikte her zaman keyif alarak kendimizi geliştirmek için bir çok etkinlikler yapıyoruz.

Bunun yanında Türk Zeka Vakfı,Türk Beyin takımının düzenlemiş olduğu yarışmalara da hazırlanıyoruz.Bu yarışmalarda da dereceler elde ediyoruz.

Aynı zamanda TÜBİTAK Projeleri için fikirler üretiyoruz. Yeni açılan bir kurum olmamıza rağmen hızlı şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz.

Öğrencilerime matematiksel düşünme becerisi kazandırmayı,karşılarına çıkan problemleri sorgulamalarını sağlamayı,hayatımızın her alanında matematiğin olduğunu farkedip bakış açılarını çeşitlendirmeyi ve güçlendirmeyi hedefliyoruz .Biz oltamızı attık.

Biliyoruz ki hiçbir şey emek vermeden olmaz.İnanıyoruz ki zamanla daha fazla başarı hikayesi duyacağız tüm öğrencilerimizden. Öğrencilerimizi ve Matematik öğretmenimiz Çağla Gençtürk’ ü tebrik ediyoruz.

Tüm bunları gerçekleştirirken bize her zaman destek olan Kdz. Ereğli Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun’a ,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Aksoy’a ve Kurum Müdürümüz Serkan Çakır’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca okulumuza destek veren bizleri yalnız bırakmayan öğrenci ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz”dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.