Dolar 32,4671
Euro 34,6955
Altın 2.437,43
BİST 9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

TÜRK OLMAYAN OKUMASIN KISKANIR

TÜRK OLMAYAN OKUMASIN KISKANIR
10 Ekim 2020 09:11 | Son Güncellenme: 10 Ekim 2020 01:13
412
A+
A-

MİLLİ İHALAR YERLİ UYDU TERMİNALİ KULLANMAYA BAŞLADI

 

Türkiye’nin milli insansız hava araçlarının yerli uydu terminalleriyle kontrol edilmesini sağlayacak projede teslimatlar başladı. Ultra kompakt sistemler sayesinde, kara araçlarına ve nispeten daha küçük taktik İHA’lar Bayraktar TB2 ve Vestel Karayel’e de uydu haberleşme imkanı kazandırılacak.

Uydu haberleşmesi ses, görüntü, multi-medya ve veri haberleşmesi başta olmak üzere televizyon yayıncılığında, GPS/navigasyon sistemlerinde ve meteorolojik ölçümlerde kullanılıyor.

 

İlk olarak 2014’te ANKA-S Projesi kapsamında uydu modem sistemini geliştirmek üzere başlayan çalışma, 2017’de ilk yerli İHA uydu haberleşme terminalinin gerçekleştirilmesiyle devam etti. 2018’de Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, İHA’lar için geniş bant uydu haberleşme sistemleri üretimine devam ediyor.

 

CTech’in sunduğu geniş band çözümü, İHA’ların 20 Mbps’leri aşan hızlarda faydalı yük verisinin yer kontrol istasyonuna aktarılmasını sağlıyor. Ayrıca mobil yer istasyonu konuşlandırılabilir yapıya getirilerek güvenlik güçlerine önemli bir mobilite kabiliyeti sağlandı.

YORUMLAR

  1. Nazif dedi ki:

    Danışmanım İHA lar yerli montaj , milli üretim değil , Azerbaycan işi ortaya çıkınca Kanada parça vermiyorum dedi ! Napcağız şimdi ? Dolmuşa gelmeyelim danışmanım ! Ona bakarsan biz 25-30 senedir F 16 savaş uçağı da yapıyoruz , savaş helikopteri de yapıyoruz ! Sadece montaj !

  2. Nazif dedi ki:

    Ona bakarsan biz 25-30 senedir F 16 savaş uçağı da yapıyoruz , savaş helikopteri de yapıyoruz ! Sadece montaj !