Dolar 32,3408
Euro 35,1094
Altın 2.240,60
BİST 8.908,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 9°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 9°C
Cum 10°C
Cts 13°C

.. 1 EKİM EREĞLİ İÇİN MİLAT OLACAK”

.. 1 EKİM EREĞLİ İÇİN MİLAT OLACAK”
30 Eylül 2022 11:24
267
A+
A-

“ÜYELERİMİZ VE EREĞLİ HALKI KARARINI VERDİ.. 1 EKİM EREĞLİ İÇİN MİLAT OLACAK”

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Niyazi Özcan, gazeteci Murat Altay’ın hazırlayıp sunduğu Kanal Z canlı yayınına katıldı. Burada konuşan Özcan; “Karar TSO üyelerinin ve Ereğli halkınındır’, dedi.

 

“BULUNDUĞUM YERE TIRNAKLARIMI KAZIYA KAZIYA GELDİM”

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Niyazi Özcan, Kanal Z ekranlarında gazeteci Murat Altay’ın canlı yayın konuğu oldu. Mevcut TSO Başkanı Arslan Keleş’in kendisi hakkında küçümseyici ifadeler kullanmasının yanlış olduğunu dile getiren Özcan; “Arslan bey tarafından büyük hakaretlere ve iftiralara maruz kaldık. Eğitimimi, yaşantımı eleştirdi. Sürekli şahsımı küçümsedi. Ben bugün bulunduğum yere tırnaklarımla kazıya kazıya geldim, hayatım mücadele ile geçti. Arslan bey gibi babadan zengin yetişmedim. Bu benim suçum değil. Ama ben hayatı ve ticareti yaşayarak öğrendim”, şeklinde konuştu..
Özcan sözlerine şu şekilde devam etti:
“ERDEMİR EREĞLİ İÇİN BİR NİMETTİR”
“ERDEMİR’in Kdz.Ereğli’de bulunması bizler için büyük şanstır. Erdemir Niyazi Özcan için destek vermedi. Ereğli için destek verdi. Bunun bu şekilde algılanması gerekiyor. Projelerimizi kendileriyle istişare etme şansı bulduk. Saolsun onlarda mantıklı ve sürdürülebilir buldular.
“BASİRETSİZ, OMURGASIZ GİBİ SÖYLEMLER EREĞLİ’YE ZARAR VERİYOR”
Mevcut Başkan Arslan Keleş’in Ereğli’ye mal olmuş işadamlarına ve emekçilere karşı söylediği sözleri ‘saygısızlık’ olarak nitelendiren Özcan, “Keleş, ömrünü Ereğli’ye adamış ağabeyimiz için omurgasız kelimesini kullanması, Seçkin Turhan kardeşimiz için basiretsiz kelimesini kullanması tek kelime ile saygısızlıktır. Bu tip söylemler TSO Başkanı sıfatıyla o koltukta oturan birine yakışmaz.”, dedi.
“TSO BAŞKANINI KİMSE TEHDİT EDEMEZ”
“Arslan Keleş’in yine basına yansıyan söylemlerinde tehdit edildiğini, 24 saat takip edildiğini, aracının önünün kesildiğini falan söylüyor. Arkadaşlar burası muz cumhuriyeti değil. Bu söylemler emniyeti de zan altında bırakıyor. TSO Başkanı’nın aracının önü kesilemez, tehdit edilemez. Eğer bu iddia doğruysa, adliye, emniyet orada. Tekrar söylüyorum. Eğer böyle bir durum varsa, önce ben karşı çıkarım. Bunu yapanlardan hesap sorarım”
“ARSLAN BEY DOSTLARINI YOLDA BIRAKTI”
“Arslan bey ile aramızdaki en büyük fark, ben seçim kaybedeceğimi de bilsem, dostlarımı asla yolda bırakmam, ama o bırakır. Bıraktı da, Semih Çolak’ı yolda bıraktı. Şimdi kulağımıza gelen duyumlarına göre; yine bu seçimde de birçok kişiyi yolda bıraktı. O yüzden Arslan bey kaderini yaşıyor. O yüzden muvaffak olamıyor. Koltuk bulunur ama dost bulunmaz. O bunu bilmiyor. Yada biliyor, umursamıyor. ‘Benim seçim kaybetmem için adaylıktan çekilmem lazım’, şeklinde büyük laflar söylüyor. Ama 1 Ekim akşamı sen çekilmesen de, üyelerimiz sana el çektiriyor ”
“ORTAK AKILDAN YANAYIM”
“Ben kelimesini hiçbir zaman sevmedim. Her zaman ortak akıldan yanayım. Benim bilgi birikimimle ekip arkadaşlarımın çalışmaları birleşince ortaya muazzam şeyler çıkıyor. İşte bu projeler, ortak aklın projeleri.”
“TSO BAŞKANI, TSO ÜYESİNİN MALINA ÇÖKTÜ”
“Geçenlerde bu konuyla ilgili açıklamamı yaptım. Cevap bile vermedi. Mevcut TSO Başkanı Arslan Keleş, 13 kişiyle birlikte kurduğu firmanın neden kurulduğu ile ilgili bir açıklama henüz yapamadı. Ama ben bunu artık kamuoyunun ve TSO üyelerinin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Keleş ve ortakları TSO üyesi Hasan Özdemir’in fabrikasını satın almak için bu şirketi kurdular. Aldılar da. Seçimden sonra devir alacaklar. Resmen kendi üyesinin malına çöktü. Belki bana kızacaklar, ‘bunu açıklamasaydın’, diyecekler. Ama ben bu açıklamayı Hasan ağabeyime söz verdiğim için yapıyorum. Kendisi bu mağduriyetinin dile getirilmesini istediği için söylüyorum. Rayiç bedeli 80 milyon olan yeri 16 milyona aldılar. Ben bunu kendilerine sordum. Bizim için ‘Hasan, hüseyin, ali, veli farketmez. Biz bu şirketi para kazanmak için kurduk’, dedi. Düşünebiliyor musunuz, TSO Başkanı iflas eden şirketleri almak için şirket kuruyor. 40 yıllık sanayiciye bu yapılmamalıydı”, dedi.
Niyazi Özcan programın ileri ki bölümlerinde 7 grup için ekip arkadaşlarıyla birlikte hazırladığı 41 projeyi kamuoyuna sundu. ‘41 kere maşallah’ diyen Özcan; “41 projenin her biri, yapılması muhtemel projelerdir. Eğer görev süremiz boyunca bu projelerin %90’ını yapamazsak, bir daha aday olmak gibi durumum yok”, şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.