Dolar 32,6082
Euro 34,7866
Altın 2.492,14
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C

CHP’DEN EGD’YE EYLEM ZİYARETİ

CHP’DEN  EGD’YE EYLEM ZİYARETİ
30 Mart 2021 22:03 | Son Güncellenme: 30 Mart 2021 22:05
838
A+
A-

30 Mart Salı gününü, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a, makamlarında gerçekleştirilen ziyaretlerle değerlendiren Şafak Erel’in başkanlığındaki Ereğli Gazeteciler Derneği (EGD), aynı gün akşam saatlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul ve yönetim kurulu üyelerini misafir etti.

Saat 17.00’de gerçekleşen ziyarette Ertuğrul ve beraberindekiler, dernek başkanı Şafak Erel, dernek denetim kurulu başkanı Altan Akçakese ve yönetim kurulu üyeleri tarafından misafir edildiler.

İçten bir sohbetin yaşandığı ziyarette şahsı ve yönetim kurulundaki ekip arkadaşları adına bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul; “Biz gazeteci arkadaşlara ne kadar ihtiyaç duyuyorsak toplum da o kadar ihtiyaç duyuyor. Toplumun doğru yönlendirilmesi ve doğru bilgilendirilmesinde gazetecilik çok önemli.”, diyerek bağımsız gazeteciliğin önemine işaret etti.

Bağımsız gazeteciliğin aynı zamanda da demokrasinin vazgeçilmez bir yapısı olduğuna da vurgu yapan Ertuğrul, Şafak Erel ve ekibinin, daha önceki yönetimlerde görev yapan gazetecilerin çalışmalarını daha yukarıya doğru taşıyacağına inandığını belirterek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Her kuruluşta belli bir süre sonra kan değişimi iyi oluyor. Bu, bizim işgal ettiğimiz koltuklar için de geçerli. Güzel çalışmalara imza atacağınıza inanıyorum.Bundan sonraki meslek hayatlarınızda da başarılar diliyorum. Ereğli’de gazeteciliğe yeni bir motivasyon gelecek diye düşünüyorum.”

Kalabalık bir ekiple gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı CHP İlçe Başkanı Ertuğrul ve ekibine teşekkür eden EGD Başkanı Şafak Erel de konuşmasında zorlu şartlarda seçime girdiklerini ama yüzlerinin güldüğünü kaydederek; “Benim gazeteci arkadaşlarımızı tek bir çatı altında tutmam lazım. Onların menfaatlerini korumam lazım. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçisi olacağız; Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim bekçileri olacağız ama sonuçta da Ereğli’nin milliyetçisi olacağız.

Ben Ereğli’yi seviyorum. Kimsenin kavga etmeden Ereğli’nin ilerlemesi için mücadele etmesini istiyorum.Bu sebeple de EGD’nin kapıları, Ereğli için mücadeleye varım, diyen herkes için ardına kadar açık.”, dedi. Basının büyük bir güç olduğuna vurgu yapan Erel, EGD olarak bütün gazetecilere kucak açtıklarını söyledi. Erel konuşmasında;

“Maalesef aramızda yanlışlar da oluyor. Bundan sonra olacaktır da… Hala dernek üyeliği dışında kalan otuzun üzerinde arkadaşımız var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.